Heinäkuun toiset tanssit pidettiin mitä komeimman kesäsään vallitessa. Aurinko paistoi täydeltä terältä, pienen tuulenvireen viilentäessä sopivasti. Illan alkuun mennessä oli tie kasteltu pölyämisen estämiseksi.

Sisällä oli suorastaan trooppisen kuuma, terassilla vilvoiteltiin ja viihdyttiin maisemia ihaillen. Samalla oli helppo poiketa makkarateltalle suolaisen ostoon.

Sisällä lämpötilaa nostivat musiikkitarjonnasta vastanneet Eija Kantola & Omega ja Jarkko Honkanen & Taiga.

Eija kruunattiin tangokuningattareksi vuonna 1992, hän on vuosien saatossa tinkimättömällä työllä vakiinnuttanut oman paikkansa artistina. Ohjelmisto on monipuolinen tangosta rokkiin. Eijan uusi kappale Just sinä julkaistiin kesäkuun puolivälissä, ja myös se kuului ohjelmistoon. Illan lopussa kuultiin lisäksi energinen potpuri. Omassa setissään Omega soitti jenkat ja Taiga polkat.

Viime vuoden syyskuussa Vuoden Tanssittajaksi valittu Jarkko Honkanen & Taiga on vuosien varrella hionut ohjelmiston tanssijoita palvelevaksi. Tutustakin klassikosta saa sovittamalla aivan eri kuuloisen, esimerkkinä Missä muruseni on. Omia levytyksiä Jarkko myös esitti, kuten Ennen kuin aamu koittaa, Silmät on sielun peili sekä kesäkuussa julkaistu Taivas rajana.


Vuokatti Visit toi vieraita Venäjältä ja Hollannista. Oppaana heillä oli Risto Suvikas (kolmas oikealta)


Helle kietoi vaarat utuiseen harsoonsa.


Jarkko Honkanen orkestereineen esitti taattua tanssimusiikkia.


Eija Kantolan setti päättyi vauhdikkaisiin rytmeihin.


Katri-Helena ei esiinny Naapurinvaaralla 21.7.

Katri-Helena ilmoitti keskiviikkona 11.7 keikkojen peruuntumisesta terveydellisten syiden takia.


Lauantaina 21.7 Heinäkuun suurtansseissa Naapurinvaaralla esiintyvät Marita Taavitsainen & Koivu, Tulipunaruusut ja Läpivalaisu-orkesteri.

Heinäkuun ensimmäisissä tansseissa sää oli pilvipoutainen, mutta lämmin. Tummia pilviä liikkui taivaanrannassa, mutta sadetta ei Napiksella illan aikana ollut.

Tansseihin tullessa ensimmäisenä nähdään liikenteenohjaajat neuvomassa minne ajetaan. Piha ja parkkipaikat huomioiden opastaminen on tärkeä osa illan kulkua. Huvikseen kyseinen porukka ei siellä pihalla seiso ja huido. Ja liikennemerkkien tunteminen on suotavaa, Napikselle tullaan yhtä reittiä ja poistutaan toista. Eikä missään nimessä ajeta liikennevirtaa väärään suuntaan. Suurin osa noudattaa hyvin annettuja ohjeita, mutta välillä on syytä muistuttaa. Säännöt kun ovat samat kaikille, eikä tähän poikkeusta tee kukaan, vaikka muuta joku väittäisikin.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Napiksen yleisöä hurmasi äänellään ja esiintymisellään Teemu Roivainen. Teemua säestää Energia-yhtye. Teemu aloitti illan osuutensa kappaleella Siks oon mä suruinen, myös omaa tuotantoa kuultiin illan aikana mm. Vuoksesi sun. Lopussa tarjolla oli vauhdikas potpuri, joka ei ketään jättänyt kylmäksi.

Reeta & Lumo vieraili toistamiseen Napiksella tänä vuonna, laulajana ja viulistina toimii Reeta Saranpää. Ohjelmisto oli todellakin monipuolinen ja laulukieli vaihtui useaan otteeseen. Illan aikana kuultiin mm. Hernandon salaisuus, Puuseppä ja Moliendo cafe.


Viulun soittaminen on Lumo-orkesterin Reetan tavaramerkki.


Teemu Roivainen oli suorastaan liekeissä Naapurinvaaralla lauantaina. Kuin myös Energia-orkesteri.


Mansikat, luonnonsellaiset ovat jo kypsyneet Naapurinvaaran rehevissä maisemissa.


Pohjoisesta päin tultaessa oli ilmestynyt lauantaina päivän aikana erikoset merkit. Liittynevät tulevan viikon lopun Harlikoiden paraatiajoon.


Naapurinvaaralla laiduntavat taas lampaat. Lammashaka on Laurilan rinteenä tunnetussa paikassa.