Päivän sää oli pilvinen, illan puolella sateli vähän vettä.

Illassa oli mukana myös lomalaisia, mutta myös yksi juhlahetkeä viettänyt seurue. Juhlinnan kohteena olleelle pariskunnalle Pirjo ja Uti Tervoselle illanvietto oli tullut yllätyksenä.  Syy juhlaan oli, ei enempää eikä vähempää kuin kultahääpäivä.

Aikoinaan häävalssi oli jäänyt parilta tanssimatta, mutta nyt he pääsivät valssin pyörteisiin. Kari Hirvonen ja yhtyeensä Onnentähti omisti heille kappaleen Minä rakastan sua.

Kari esitti perinteistä tanssimusiikkia, kuten Satumaa, Jätkän humppa, Suvivalssi ja Eeva. Omia levytyksiä mahtui myös mukaan.

Kari on tangokuningas vuodelta 2003, ja lauantaina saatiin uudet voittajat Seinäjoen Tangomarkkinoilla.  Uusi tangokuningatar on Pirita Niemenmaa ja tangokuninkaaksi valittiin Johannes Vatjus.

Toisena esiintyi nuorista muusikoista koostuva Läpivalaisu. Nykyään solistina toimii Robert Kyöstilä.  Heillä musiikkitarjontaa oli Kotkan ruususta Sitkeään sydämeen.

Illan aikana mm. Glendora kuultiin kahdesti.


Kari Hirvonen & Onnentähti tarjosi tanssimusiikkia laidasta laitaan.


Kultahääpäivän juhlijat Pirjo ja Uti Tervonen viihtyivät Napiksella.


Läpivalaisu koostuu nuorista muusikoista.

Ilmatieteen laitoksen mukaan aina silloin tällöin on paikallisia sadekuuroja, ja sellainen sattui tällä kertaa osumaan Napiksen päälle alkuillasta. Pienellä alueella satoi lyhyeen hetkeen rankasti, jopa niin että tien hiekat valuivat pois paikoiltaan. Muutaman kilometrin päässä ei satanut sitten ollenkaan. Onneksi läheltä löytyi apu, traktorimies joka saapui pyynnöstä tasoittamaan tien ja pihan kuntoon.

Kesälomalaisia oli jälleen myös liikkeellä sekä yksi polttariporukka.

Illan musiikkitarjonta sujui kahden orkesterin voimin.

Toisena oli perinteisempää tanssimusiikkia esittänyt Tulipunaruusut. Oman vivahteensa yhtyeen tunnelmaan tuo saksofonisti Kari Teräväinen. Omia levytyksiä sekä klassikoita mahtui illan osuuteen, mainintoina mm. Onnellisten ihmisten saari, Tulipunaruusut - humppa ja Saarenmaan valssi.

In The Mood tarjosi omalta osaltaan monenlaisia tunnelmia ja rytmejä. Suvi Karjulan lisäksi välillä lauluvuoron sai Ilari Haavisto. Mukaan mahtui myös muutama instrumentaalikappalekin.


Täsmäkuuron suurin voima kohdistui Naapurinvaaran etelärinteeseen. Tie katkesi varttitunnin aikana.


Erään asiakkaan sanoja lainaten "ei ole kyse enää tanssimusiikista, vaan taiteesta." Hän tarkoitti In The Moodia ja Suvi Karjulaa.


Iloinen polttariseurue saapui Kajaanista.


Perinteisemmän tanssimusiikin esittämisestä kantoi vastuun Tulipunaruusut.

Kesäkuun viimeiset tanssit olivatkin kuun ensimmäiset lauantaitanssit. Sää oli enimmäkseen poutainen, välillä hieman ripsehti sadetta. Kokonaisuuden kruunasi hieno sateenkaari. Viime kesän tapaan lampaat ovat hoitamassa perinnemaisemaa, ja tulivat pellon laidalle tulijoita ihmettelemään.

Kesälomalaisia oli myös liikkeellä, useampi ensimmäistä kertaa. Komeita maisemia kelpasi terassilta ihailla.

Eija Kantola  & Omega vastasi illan musiikkitarjonnasta omalta osaltaan. Eija kruunattiin tangokuningattareksi vuonna 1992, hän on vuosien saatossa tinkimättömällä työllä vakiinnuttanut oman paikkansa artistina. Ohjelmisto on monipuolinen tangosta rokkiin. Oman osuutensa loppuun Eija esitti vauhdikkaan potpurin, ja viimeisenä kappaleenaan Eija & Omega esittävät acapella- versiona kappaleen Lilja, ruusu ja kirsikkapuu.

Ilta sujui naislaulajien voimin, sillä toisena oli Virpi Piippo. Virpiä säesti Coralia. Virpi on viime vuoden Tangoprinsessa. Virpin ohjelmisto sisälsi tangojen lisäksi hyvin tanssittavaa musiikkia, myös omia levytyksiä kuultiin muutama.


Myös lauantaina ihailtiin sateenkaarta. Puolen yön jälkeen Haapalasta nousseita kuumailmapalloja.


Lampaat ovat uteliaita ja välillä äänekkäitäkin tanssipaikan naapureita.


Eija Kantola on monipuolinen artisti.


Virpi Piippo esitti orkestereineen tanssijalan alle menevää musiikkia.


Sattuu ja tapahtuu. Lauantaina tarvittiin loka-auton palveluita kaivon täyttymisen takia. Useiden valitusten aiheena ollut hajukin poistui samalla. Mainittakoon, että paikallinen yrittäjä oli 20 minuutissa paikalla.