Syyskuun tanssikausi jatkui enimmäkseen poutaisen sään vallitessa, välillä saatiin pieniä kuuroja. Tuulta piisasi illan mittaan, mutta ei niin pahana kuin ennusteet uhkasivat. Lauantain vaihduttua sunnuntain puolelle tuuli voimistui navakammaksi ja saatteli lähtijät kuutamon valaisemaan yöhön.

Jälleen on aika muistuttaa siitä, että vaatteiden säilytyspaikka on narikka. Nytkin oli avoinna niin ylä- kuin alanarikka, joten tilaa löytyi.

Vaikka kyseessä olisi hartiahuivi, ohut villatakki tai fleece, niin kyseisen asusteen paikka ei ole kaiteella, pattereiden päällä eikä sammuttimien tai lamppujen suojana.Jo yksistään sen takia, että pattereiden lähelle tai lamppujen viereen laitetut vaatteet ovat samaa kuin tulipaloriski.

Jos toisaalla on käytössä eri säännöt, eivät ne toisessa paikassa päde. Sanonnan mukaankin talo elää tavallaan.

Järjestyksenvalvojat joutuvat yleisen turvallisuuden varmistamiseksi keräämään väärissä paikoissa olevat vaatteet ja viemään vaatteet narikkaan.

Musiikkitarjonta sujui kahden tanssiorkesterin voimin, toisin pientä hämmästystä aiheutti se, ettei ilta alkanutkaan perinteiseen tapaan valsseilla.

Sinitaivas sekä toisena ollut PNP eli Pekkaniskan pojat esittivät jälleen monipuolisen kattauksen tanssimusiikkia laulettuna, sekä instumentaalina soitettuna. Mukana oli niin omia levytyksiä kuin klassikkojakin. Tunnelma vaihtui tarinasta toiseen, ja lämmintä piisasi salin puolella.

Kesäkausi jatkuu ensi viikolla vielä kahdella tapahtumalla, perjantaina vuorossa on Metsäiltamat ja lauantaina tanssitaan Jorma Kääriäisen ja Henkan & Kulkureiden tahtiin.


Pysäköinti oli lievästi sanoen valtautunut tanssitalon pohjoispuolella. Ohjeetkin ovat siellä olemassa.


Sinitaivas on saanut vahvistuksen Sotkamossa asuvasta Jyri Laitilasta (kuvassa oikealla).


Pekkaniskan Poikien suosion syytä ei tarvitse ihmetellä. Hyvää musiikkia herrasmiesorkesterin esittämänä. Lauantaina yleisöä oli 800.

 

 

Sadekuuroja ja kolea tuuli, siinä alkuasetelmat illan tansseille. Sadetta ei onneksi riittänyt koko illan ajalle.

Hyvissä ajoin saapui yleisö paikalle, ja myös kauempaakin oli lähdetty liikkeelle kun pihaan saapui yksi tilausajo.

Sisällä piisasi lämmintä tunnelmaa ja hyvää musiikkia.

Toisena esiintyi Finlanders, joka on kiertänyt Suomea monta vuotta,  ja tietävät millaisella ohjelmistolla yleisö viihtyy. Laidasta laitaan tuli niin omia levytyksiä kuin ikivihreitä ja myös harvemmin kuultuja kappaleitakin. Jenkat kuuluivat myös heidän illan antiinsa.

Antti Ahopelto ja Etiketti tarjosi myös monipuolista musiikkia kuulijoille ja tanssijoille. Etiketti soitti omassa osuudessaan polkat. Finlanders kertoi säestäneesä Anttia aikoinaan Tenavatähti-kisan merkeissä, ja siksipä oli aika tehdä päivitys. Antin viimeinen kappale oli nimeltään Sinä vain, ja siinä Etiketin ohella Anttia säesti myös Finlanders. Video tuosta on nähtävillä Napiksen Facebook-sivuilla. Muuta videota ei tällä kertaa poikkeuksellisesti ole kuvattu eikä julkaistu. Pahoittelemme tapahtunutta.

Jo tuosta esityksestä yleisö oli haltioissaan, niin lisää seurasi. Finlanders soitti viimeisenä kappaleenaan Get on, jossa mukana irroitteli Etiketti.

Leppoisa ilta, josta yleisö poistui hyvillä mielin pimeään syysyöhön.


Antti ja Etiketti esittivät uutta ja vanhempaa tanssimusiikkia


Finlandersin seteissä piisasi menoa ja meininkiä.

Päivällä oli vaellettu Vuokatissa, ja sää ulkoiluun oli mitä parhain. Poutapäivää vilvoitti pieni tuulenvire. Illan mittaan oli aistittavissa jo syksyn viileyttä, ja yöllä oli sumuista.

Osa vaeltajista jaksoi vielä illan viettää tanssin merkeissä, kuitenkaan tänä vuonna Vuokatin vaellus ei näkynyt Napiksella samalla tavalla kuin aiempina vuosia.

Charles Plogman kera Rosette - orkesterin oli toisena illan tähtenä. Charlesin osuuksissa kuultiin hittiä hitin perään omasta ja toisten tuotannosta. Omia levytyksiä edustivat mm. Jalat alta ja Olisitpa täällä. Lavan edusta täyttyi innokkaista faneista, jotka tempautuivat illan tunnelmaan täysillä.

Laadukasta ja monipuolista tanssimusiikkia tarjosi Jarkko Järvenpää Helmenkalastajineen. Yli 10 vuotta on kulunut Helmenkalastajien Viihdyttäjä-kisan voitosta. Ilta osoitti jälleen sen, ettei voitto turhasta tullut, ohjelmistosta löytyi valikoimaa Eeva-foxista Extrapalloon monet muut lajit mukaan lukien reippaalla ja iloisella meiningillä esitettynä.

Jälleen sai ilta kehuja kävijöiltä, saihan tanssia ja kuunnella koko rahan edestä ja hieman vielä ylikin.


Vaaran luonto on kaunis syksylläkin. Pihlajat ovat kohta parhaassa loistossaan.


Jarkko Järvenpään Helmenkalastajat ovat vakiovieras Naapurinvaaralla. Taattua tanssimusiikkia esittävä orkesteri.


No, missä me nyt ollaaan? Vuokatti Visitin kiinalaisvieraiden ohjelmaan kuului myös paikallinen tanssipaikka. Vieraat pääsivät kokeilemaan jenkan tanssimista ja karaokea.


Charles Plogman on monipuolinen tanssi- ja iskelmämusiikin tulkitsija.