Päivän sade jatkui illan mittaan tihuuttaen. Lämpötila oli kymmenen asteen tienoilla. Askel askeleelta vain syksy väistämättä etenee.

Illan tansseihin saavuttiin iloisin mielin, ja se näkyi myös pihalla olevien linja-autojen määrässä. Kauempaakin oli lähdetty liikenteeseen. Paljon yleisön seassa oli ensi kertaa paikkaan tutustuvia.

Kyösti Mäkimattila kävi ensin päivällä laulamassa Maamme-laulun Hiukassa pesäpallo-ottelussa, ja illalla jatkui yleisön viihdyttäminen Napiksella. Tangolla Punaiset lehdet hän osuutensa aloitti. Kyöstin ja Varjokuvan esiintyminen on tyylikästä tarjoten musiikkia moneen makuun.

Yhtä lailla laadukasta ja monipuolista tanssimusiikkia tarjosi Jarkko Järvenpää Helmenkalastajineen. Jarkon lisäksi lauluvuoroja on yhtyeen kesken jaettu myös useammalle. Väliillä tuli illan aikana vielä hienona höysteinä instrumentaalikappaleita.

Valo Yössä - kappale kuului kummaltakin kokoonpanolta.

Yleisö piti näkemästään ja kuulemastaan, lähtiessään moni kehui iltaa hyväksi.

 

Vanhojen polttimoiden tilalle on hiljakseen vaihdeltu Naapurinvaaralla led-valoja. Syksyn sateisina ja pimeinä öinä eron huomaa.

Kyösti Mäkimattila oli käynyt pesäpallo-ottelussa. Hän kertoi olevansa SuperJymyn joukkueen kannattaja nykyisin. TPS:n lisäksi.

Ennen sanottiin oikeissa tansseissa olevan orkesterin ja oikeissa tanssiorkestereissa haitarin. Kuvassa Jarkko Järvenpään Helmenkalastajat.

Syksyinen torstai-ilta tarjosi Napiksella tapahtuman, jollaista ei ole ennen pidetty. Kyseessä nimittäin oli tunnelmallinen livemusiikin, runojen ja tanssinopetuksen ilta lähinnä jatkotason tanssijoille. Tunnelman tähdittäjänä runojen ja laulujen myötä oli tangokuningas Kyösti Mäkimattila. Häntä säestivät Juha Maunu pianolla ja Samuli Jokinen haitarilla.

Tanssinopetuksesta vastasivat puolestaan Jari Lappalainen, Arto Petjala ja Maija Astikainen.

Tunnelmaan pääsi jo ulkona, sillä portaita koristi lyhtyjono tuomassa valoa.

Ennen tilaisuuden aloitusta tarjolla oli alkumaljat ja Kyöstin tervetuliaissanat. Siitä sitten sulavasti tanssin pyörteisiin. Välillä tuli vinkkejä vientiin ja muutenkin kokonaisuuden hallintaan unohtamatta kappaleesta nauttimista.

 

Tunnelmaan pääsi jo ulkona tullessaan.

Ihan ensimmäiseksi oli vuorossa tervetulomaljat ja Kyöstin avajaissanat.

Kyösti tunnelmoi laulaen ja välillä runojaan tulkiten.

Illan tarjonnasta vastasivat Samuli Jokinen, Juha Maunu, Arto Petjala, Maija Astikainen, Jari Lappalainen ja Kyösti Mäkimattila.

Eräs sarjakuvasankari aloitti romaanin kirjoittamisen sanoilla ”oli synkkä ja myrskyinen yö.”

Syyskuun toisien tanssien aikana yö oli synkkä ja välillä myrskyinenkin.

Meininki Naapurinvaaran Huvikeskuksen seinien sisäpuolella ei vastannut tilannetta talon ulkopuolella.

Jos viikkoa aiemmin Heikki Koskelo veti melkein uskomattoman show:n, niin vähintään samaan pystyi pitkästä aikaa Naapurinvaaralla vieraillut Arja Koriseva Fortuna-orkesterinsa kanssa.

Naapurinvaaran tanssipaikkaan Arja Korisevalla liittyy mukavia muistoja.  Yhden niistä Arja kertoi julkisesti. Pelkosenniemellä kappelikonsertissa Arjaa säestävän Jouni Someron vuoden 1989 tangokuningatar kertoi tavanneensa 20 vuotta sitten Naapurinvaaralla.

Kappelikonsertissa Koriseva ja Somero esiintyvät 10. syyskuuta.

Naapurinvaaralla Arjan ja hänen orkesterinsa musiikki sai lauantaina tanssilattian täyttymään ja ravintolat tyhjentymään.

Eikä käy Antti Ahopellonkaan porukkaa moittiminen. He soittivat tanssimusiikkia laidasta laitaan.

Yhdessä kattaus oli tanssijoiden kannalta yksi kuluneen kauden parhaista. 

Erään kajaanilaisrouvan sanoja lainaten ”nyt olisi pitänyt olla paikalla niiden, jotka aina  valittavat, ettei Napiksella soiteta vanhaa tanssimusiikkia eikä polkkaa tai jenkkaa.”

Enemmänkin olisi mahtunut kuin 500 tanssijaa. Merkille laitettiin, että Vuokatista ja erityisesti Katinkullasta tuli linja-autossa paljon väkeä. Osa Vuokatin lomalaisista kertoi olevansa ensimmäistä kertaa.

Jatkaen, ettei kahta kertaa samalla. Aikoivat tulla uudelleenkin.

Arja Koriseva on valovoimainen esiintyjä. Vuoden 1989 tangokuningatar sai liikettä lavalle.

Antti Ahopelto orkestereineen täydensi tanssittavan kattauksen.

Karaokebaarin ilta päättyi yhteislauluun. Kappaleena tietenkin valssi "Yön syliin."