Mustan Seppo on suomussalmelainen, no onko kylähullu sitten vai ei, mutta tunnettu ja legendaarinen hahmo.

Jolle on sattunut ja tapahtunut.

Eikä tilanneälyäkään ole mieheltä puuttunut.

Mustan Seppo oli keittänyt pontikkaa synkän kuusikon keskellä Metsähallituksen mailla. Kuusikosta oli tehty leimikko, mutta Seppo oli käynyt siirtämässä leimikon rajanauhoja.

Asian tultua ilmi, selitti Seppo tekosiaan sillä, että pitäähän tehtaalla olla suojavyöhyke.

Torinkylän Jänisahossa syntynyt Eero Schroderus oli yhdessä Renne Karppisen kanssa esiintymässä esi-isiensä mailla sunnuntaina Naapurinvaaralla.

Eeron ukki Eera Scroderus on syntyisin Korholan talosta, huvikeskuksen naapurista. Huvikeskuksen maat ovat aikoinaan lohkaistu mainitun Korholan maista.

Yksi roolihahmoista oli tuo mainittu Mustan Seppo, tragikoominen hahmokin osittain.

Käytiinpä hupailussa Moskovassa ja kuuntelemassa Radio Jerevania suomalaista osuuskauppaa unohtamatta.

Kainuulaisistakin Eero kertoi. Kainuussa on kaksi kaupunkia, viisi kuntaa ja Puolanka.

Kuhmossa vapaat naiset ovat metsärikkauksen perijättäriä.

Kuhmolaiselta kaverilta oli kysytty, miten sulla on noin hirveen näköinen akka, niin kaveri oli vastannut ison talon mukana tulevan kaikenlaista roinaa.

Eero Schroderus on suomussalmen kesäteatterin Retikan kantavia voimia. Retikka on ylivoimaisesti Kainuun paras ja suosituin kesäteattari.

Sunnuntainen hupailu oli Naapurinvaaran Huvikeskuksen 60-vuotisjuhlavuoden viimeinen erikoistapahtuma. Julkisia huvitilaisuuksia on jäljellä enää tasan yksi sekä kauden päättävät joulumessut.


Tässä mennään karjalaisissa tunnelmissa.


Mustan Seppo on laajastikin tunnettu mies. Eero Schroderus Mustan Seppona.

 

 

 

Sotkamon Nuorisoseura ry:n hallitus päätti lahjoittaa pikkujoululahjoihin tavallisesti käytetyt rahat Iloksi ry:n kautta vähävaraisten perheiden joululahjoihin käytettäväksi.

Summa 500 euroa perustuu talkoolaisten pikkujoululahjoihin viime vuosina käytettyjen kulujen määrään.

Sotkamon Nuorisoseuran puheenjohtaja Maija Granqvist kertoi sopivan ja kaikkia miellyttävän pikkujoululahjan keksimisen olevan kaikkea muuta kuin helpon rastin.

­-Aikaakin lahjan etsimiseen tärväytyy. Talkoolaiset voivat tuoda pikkujouluun noin 10 euron arvoisen lahjan aikaisempien vuosien tapaan.

Iloksi ry:lle lahjoitus luovutettiin sunnuntaina Isänpäivän Iltamien jälkeen.


Lahjoituksen luovuttajat ja vastaanottajat. Vasemmalta Iloksi ry:n puheenjohtaja Eija Kurkinen, taloudenhoitaja Anita Ortju, Sotkamon Nuorisoseuran hallituksen jäsen Ritva Kämäräinen ja puheenjohtaja Maija Granqvist.

Silloin kun ei toivoisi säätiedotuksen pitävän paikkansa, niin kyllä se piti hieman liiankin kanssa. Iltapäivällä alkanut lumisade kiihdytti tahtiaan iltaa kohden ja aurauskalusto oli myös Napikselle hälytetty. Ja tarpeellinen olikin, sillä paikka paikoin tallautunut lumi muuttui liukkaaksi, joten hiekoitusta tarvittiin aurauksen ohella koko illan.

Vaaramaisemat antoivat oman haasteensa parkkeeraukselle illan alussa. Pahimman alkuruuhkan aikana liukasteltiin ja sudittiin, mutta isommilta vahingoilta vältyttiin.

Moni tuli linja-auton kyydillä, niin ei tarvinnut huolehtia pysäköinnistä eikä tuiskussa ajamisesta. Lisäksi yksi tilausvuoro saapui paikalle. Onneksi karsea sää ei karkoittanut tanssimusiikin ystäviä niin paljon kuin aluksi pelättiin.

Illan toinen orkesteri Helminauha sai alussa ylimääräistä jännitettä siitä kuinka pääsee mäen päälle autolla jossa on kesärenkaat. Omien sanojensa mukaan olivat lähteneet liikkeelle liian kesäisin varustein. Hiekoituksen avulla saivat auton parkkiin ja roudaus käynnistyi ajallaan. Kummankin esiintyjän osalta varmistettiin pois pääseminen hyvällä hiekoituksella ja aurauksella.

Helminauhasta on vuosien varrella hioutunut monipuolinen tanssimusiikin esittäjä, yhtyeen solistina toimii Markus Kokkonen. Helminauhan ohjelmistoon kuuluvat myös hienot instrumentaalikappaleet.

Toisena esiintyi Sinitaivas, jolla piisasi virtaa loman jäljiltä. Yhä edelleen monipuolinen lajien kirjo on heidän esiintymisessään valttia. Solistina toimii pääosin Juha-Matti Ahola, mutta myös toisillekin on lauluvastuuta annettu.  Ja kuten Helminauhalta niin Sinitaivaaltakin luonnistuvat instrumentaalikappaleet. Ohjelmistosta löytyi oman tuotannon lisäksi mm. Tiedä en kauniimpaa, Pohjola ja Ilta Välimerellä.


Sinitaivas on suuri orkesteri. Kampetta on paljon. Yhdessä Helminauhan kanssa lava tuli täyteen.


Sinitaivas veti loistavan keikan Napiksen tuiskutansseissa.


Markus Kokkosen Helminauhan ohjelmistoon kuului paljon tunnettuja iskelmä- ja tanssikappaleita.