Jyrki Nurminen

Jyrki tuli ensin tutuksi monille tanssijoille ahkerana tanssinharrastajana, ennen kuin siirtyminen esiintymislavan puolelle tapahtui.

Jyrki juontaa Radio Gramofonilla keskiviikkoisin ohjelmaa Jyrkin seurassa.

Jyrki Nurminen & Sävel on loppuvuodesta 2018 perustettu yhtye, joka on noussut nopealla tahdilla tanssikansan sydämiin laajalla ja monipuolisella ohjelmistollaan ja iloisella meiningillä.

Ohjelmisto ja kappaleiden tempot ovat erityisesti suunniteltu tanssillisuus huomioiden, sisältäen kaikki perinteiset tanssilajit.

Jyrki on myös vuosien varrella ollut tavoittelemassa tangokuninkaan kruunua Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Orkesterin kokoonpano:
Jyrki Nurminen, laulusolisti, Ari Nylund, koskettimet, Vikke Rinne, basso, laulu, Saku Kallio, rummut, laulu ja Pertti "Pertsa" Jaakkola, harmonikka, vibrandoneon

Jyrki esiintyy Napiksella ensimmäisen kerran, Vikke ja Pertsa ovat olleet Napiksella useasti Pekkaniskan Poikien riveissä.

Keikalla 1.10 Sastamalassa.

Sari Koivikko

Sari on kotoisin Oulusta.

Sari on Humppakuningatar vuodelta 2015, hän myös useana vuonna ollut kilpailemassa Kiuruveden Iskelmäviikolla.

Sari on myös vuosien varrella ollut tavoittelemassa tangokuningattaren kruunua Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Vuonna 2016 Sari julkaisi kappaleen Tähtien kultaa ja kuun hopeaa, ja tällä hän nousi yleisön tietoisuuteen.

Sari on keikkaillut myös Seireenit kokoonpanossa, mutta vuodesta 2018 lähtien hän on keikkaillut Kuunhopea- -yhtyeen kanssa.

Kuunhopean kokoonpano; Mika Leppänen / Rummut, Jussi Hjelt / Kitara / Haitari, Juuso Liinamaa / Basso, Jari Perä / Koskettimet

Keikalla 4.10. Härmässä.

 

 

Puhelinlangat Laulaa-musikaali esitettiin sunnuntaina Naapurinvaaran Huvikeskuksessa. Musikaali oli yleisömenestys ja siltä osin meille järjestäjille iloinen yllätys. Kerrotaan myös samalla, ettei ilman Sotkamon kunnan tukea musikaalia olisi esitetty Naapurinvaaralla. Iso käsi ja kiitos kunnalle. Kulttuurin puutteesta valittajille myös vastaus samalla, Sotkamossa voidaan järjestää ja järjestetään kulttuuritapahtumia.

Järjestävän yhdistyksen puheenjohtajan puhelin alkoi sananmukaisesti laulamaan sunnuntaina aamulla. Ihmiset olivat heränneet uuteen päivään ja siihen, että harvinaista kulttuuriherkkua on iltapäivällä tarjolla. Soittajat kyselivät, jotta vieläkö mahtuu. Ja mahtuihan sinne, tuoleja kannettiin vain lisää ja kaikille yli 200:lle katsojalle löytyi istumapaikka.

Laula-näyttelijä nelikkoa, Katja Karisukkia, Susanna Heikkiä, Kalle Jussilaa ja Teijo Lindströmiä säesti Quattro-orkesteri.

Käsikirjoituksen hauskaan musikaaliin oli tehnyt Katja Karisukki.

Harmi, että samaan aikaan sunnuntaina ajoivat Kajaanin kauden päätösravit, päivä valittiin esiintyjien aikataulujen mukaan.

 

Lauantain tehtiin kaksi ennätystä. Kuluvan vuoden yleisöennätys ja karavaanarien määrän ennätys.

Yleisöä oli lähes 380, määrä on noussut tasaisesti ilta illalta. Tanssitalon pohjoispuolella olivat liikenteenohjaajat laskeneet olevan yli 30 matkailuautoa. Lisäksi muutama auto oli pysäköitynä kokkopaikan luona ja muuten siellä täällä hajapaikoilla.

Kirjoitukset matkailuautojen määrän kasvusta eivät ole perättömiä. Kotimaan matkailu on nyt in.

Maisema hehkui lauantaina ruskan väreissä. Sekahaku-ohjelmassa soittivat radiossa niin ”Punaiset lehdet” kuin ”Varisevat lehdet.” Pekka Mikkola vain harmitteli, ettei hänen ja Onnenpotku-orkesterinsa ohjelmistoon nämä vuodenaikaan sopivat kappaleet kuuluneet.

Mutta paljon muuta tanssittavaa musiikkia kuului. Liekö nykyisin Kuhmossa vaikuttavaa sotkamolaissyntyistä tangokuningasta innostanut esiintyminen kotiyleisön edessä. Niin tai näin. Yleisöltä saadun palautteen mukaan keikka meni hyvin.

Vaan sehän oli etukäteen tiedossakin. Nyt on tiedossa myös Pekan ja Onnenpotku-orkesterin seuraavan Napiksen keikan päivämäärä. Se on 23.7.2022.

Tanssiorkesteri Neitosia kuvaa hyvin se, jos sanotaan heidän olevan viihdyttäviä viihdyttäjiä. Solisti Maria Pisilä voisi menestyä Tangomarkkinoillakin, mutta keikkkaa riittää monipuolisella ohjelmistolla esiintyvälle viisikolle muutenkin.

Toki keikkojen määrä on vähentynyt.

”Lauantaisin on keikkoja, joskus perjantaina, muina päivinä harvemmin. Jospa paremmat ajat ovat edessäpäin”, Maria Pisilä sanaili.

Neitosille on kaksi varausta Napikselle ensi vuodelle. Ensimmäinen 2.4.

Video julkaistaan myöhemmin.