Päivä oli enimmäkseen poutainen, ennustetut sadekuurot eivät juurikaan osuneet kohdalle. Yöllä valaisi täysikuu ja tähtinen taivas. Yö oli lämpötilan osalta varsin kylmä.

Markku Aro oli jälleen odotettu esiintyjä. Illan mittaan kuultiin tietenkin myös ne suosituimmat hitit; Hyvännäköinen, Jestas sentään, Etsin kunnes löydän sun ja Keskiyön aikaan, Daniela ja Muistan Portofinon. Yhä vain Markku valloittaa yleisönsä ilta illan jälkeen Diesel-yhtyeensä kanssa.

Heidi Pakarinen vieraili Napiksella kolmannen kerran. Iloista ja lupsakkaa oli hänen esiintymisensä. Karavaani-yhtyeen säestämä Heidi aloitti molemmat osuutensa tangoilla. Tanssiminen on myös Heidin sydäntä lähellä, ja illan mittaan hän viihtyi parketinkin puolella. Lokakuussa Markku lähtee uransa ensimmäiselle konserttikiertueelle.

Ilta sujui rauhallisesti, paljon oli myös ruskaretkeläisiä jotka olivat paikkaan ensimmäisen kerran tutustumassa.


Markku Arolla on takanaan pitkä ura viihdyttäjänä.


Heidi Pakarinen on yksi tiheään keikkailevia naisartisteja.


Kesän on ollut, syksy tullut ja yön pimeys peittää taivaan sekä maan. Kuvassa ylempänä kuu, alempana ulkovalo.

Syystanssien video löytyy https://www.youtube.com/watch?v=1S9UyZ4mli8.

 

 

Lauantaina Vuokatissa vaellettiin, ja Napiksella tanssittiin.
Pilvipoutainen sää suosi ulkoilijoita, mutta päivällä pidetyillä Sari ja Jari Aaltosen tanssikursseilla oli myös mukavasti väkeä. Ensimmäisenä saatiin oppia hitaaseen valssiin, sekä amerikkalaiseen valssiin. Toinen osuus oli pehmeän aistikasta rumbaboleroa.

Illalla oli luvassa kuninkaallista menoa, sillä toisena esiintyi vuoden 1995 tangokuningatar Marita Taavitsainen. Ilta alkoi kappaleilla Rakastan, rakastan, rakastan ja Lapin tango. Puhelinlangat laulaa – kappaleen aikana Marita kannusti ihmisiä tekemään jenkkaan letkaa, ja seuraavan jenkan alussa hän toisti saman. Kesken Letkiksen esittämisen Marita tuli lavalta alas, ja lähti itse letkaa vetämään. Kuulemma kappale ei lopu ellei letkaa synny, ja niinhän se sitten syntyi. Oman osuutensa lopussa kuultiin hitiksi muodostunut Andre.

Toisena yleisön hurmasi loistavalla äänellään ja upealla lavakarismallaan vuoden 2014 tangokuningas Teemu Roivainen. Energia-yhtyeensä kanssa esiintynyt Teemu piti kuulijat sekä tanssijat musiikillisessa otteessaan alusta loppuun. Lavan edusta oli tupaten täynnä Teemun esiintyessä. Loppusuoralla kuultiin vauhdikas potpuri, johon Teemu kannusti yleisöä osallistumaan. Tanssikansa viihtyi isolla porukalla hyvän musiikin äärellä loppuun asti. Teemusta pidettiin niin paljon, että kolme kertaa taputettiin takaisin. Viimeiset valssit jäivät tosin tällä kertaa kuulematta.

Iloisella mielellä yleisö poistui yön syliin aamuöiseen sateeseen.


Teemu orkestereineen vauhdissa. Tässä tulkitaan Kainuun maakuntalaulua.


Marita Taavitsainen on iloinen esiintyjä. Niin hänellä kuin Teemullakin on sitä niin sanottua lavakarismaa.


Väkeä oli tansseissa lähes 700. Autoja tuli parhaimmillaan jonomuodostelmena tanssipaikalle.

Video illasta julkaistaan myöhemmin.

Tästä linkistä pääsee Vaellustanssien videoon, joka löytyy  Youtubesta nimellä vuoden 2019 Vaellustanssit. Tästä suoraan https://www.youtube.com/watch?v=YJPv6DqCgB0

 

Teknisten ongelmien vuoksi videon linkki on https://www.youtube.com/watch?v=LfXVqbc7U0c