Illan ensimmäinen sadekuuro solahti Vuokatinvaaran kuvetta pitkin kohti itää puoli seitsemän aikaan.  Matkallaan kohti Kuhmoa sadekuuro kohtasi kasteluauton.

Vettä oli Naapurinvaaran risteyksen kohdalla satanut, ei Naapurinvaaralla.

Seuraava kuuro nousi lännestä kaksi tuntia myöhemmin.  Siihen päättyi tämän kesän ensimmäinen hellejakso.

Lauantai oli Sotkamossa ja Kainuussa tapahtumien täyteinen päivä. Aamupäivällä jyskytti höyryveturin vetämä juna Nurmeksesta Vuokattiin. Iltapäivällä juna ajoi toisen keikankin kuljettaen messuvieraita Vuokatista Nurmekseen ja Nurmeksesta Vuokattiin.

Mobiiliajot näkyivät katukuvassa ja tanssileirillä Kuhmossa kertoivat järjestäjät olleen 150 osallistujaa. Tanssileiri järjestettiin seitsemän vuoden tauon jälkeen ensimmäistä kerran.  Noin puolet osallistujista saapui onnikan kyydissä tanssimaan Napikselle.

Leiriläisiä ja muitakin tanssittivat komeaääninen Saska Helmikallio sekä Henkka & Kulkurit.  Molemmilla oli hyvä meno päällä.  Erityisesti Saskan esittämät tangot saivat veren kiertämään.

Erikseen on mainittava molempien esiintyjien laaja repertuaari. Ja mikä parasta, musiikki oli tanssimiseen sopivaa vauhdikkaiden ja hitaimpien kappaleiden vaihdellessa sopivassa määrin.

Paidat olivat märkänä muillakin kuin alkuillan sadekuuron aikana ulkona liikennettä ohjanneilla.

Kokonaisuudessa näitäkin tansseja leimasi suuren urheilujuhlan eli juhannusaaton odotus. Sääennuste ei uutta hellejaksoa juhannusaatoksi ainakaan lupaa.  Naapurinvaaran juhlaa ei sadekaan latista. Neliöitä riittää isollekin porukalle juhlakansaa sateen pitävän katon alla.

Saska Helmikallio taitaa tanssimusiikin ja erityisesti tangojen esittämisen.

Viikko juhannukseen ja Vuokatinvaaroilla on vielä lunta. Kuva otettu hetki ennen tanssien päättymistä.

Henkka & Kulkurit vetivät hyvää settiä lauantaina Naapurinvaaralla.

Tanssileiriltä Kuhmosta oli järjestetty linja-autokuljetus.

Vuokatin asemallakin tapahtui. Höytyveturin kuljettama juna vei ja toi matkustajia.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä