Juhannus tuo mukanaan useita perinteitä, joista yksi on kolmepäiväinen tanssikurssi Naapurinvaaran Huvikeskuksessa. Kurssit ovat saaneet vuosittain hyvän vastaanoton, ja jälleen Maija Astikaisen ja Arto Petjalan oppiin oli helppo tulla. Tänä vuonna vietettiin jo tapahtuman 10-vuotisjuhlaa.

Mukaan pääsi myös ilman paria, sillä koko ajan oli kiertävä parinvaihto. Toista kertaa oli mukana iltaa kohti kaksi lajia. Ja tanssiopetusta tarjolla näin ollen neljä tuntia per ilta.

Kaiken kruunaasi se, että joka iltana kurssilaisia säesti livenä Sinitaivas – orkesteri. Oppeja pääsi heti testaamaan lavatunnelmaisesti musiikin tahtiin.

Maanantaina alkuun Cha-chan alkeita oli luvassa, siitä loppuilta meni Hitaan valssin jatko-osiolla.

Tiistai-illan aloitti Suomisalsan alkeet, ja Buggin jatko sen jälkeen.

Keskiviikkona aloitus oli Rumba-boleron alkeilla, ja viimeisenä lajina oli rennon letkeä lava-jive eli tutummin Fusku. Kyseessä on foksin askelrytmityksellä tanssittava kädenalitanssi jonka parissa viihtyvät niin aloittelijatkin kuin konkaritkin.

Sinitaivaan laulava rumpali Juha-Matti Ahola kertoi joka ilta lajeista taustaa, ja esimerkkien avulla koko yhtye näytti taitavaa osaamistaan.

Viimeisen kurssin jälkeen vuorossa olivat vielä tanssit Sinitaivaan säestämänä, joten kurssien antia pääsi hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla. Kesälavojen kausi on vasta alussa, joten tilaisuuksia laittaa oppeja käyttöön on useita. 

Kurssilaisia opettivat Maija Astikainen ja Arto Petjala.

Sinitaivaan laulava rumpali Juha-Matti Ahola kertoi joka ilta lajjin liittyvää rytmitietoutta.

Kaikki vuodet kurssilaisia on säestänyt Sinitaivas-yhtye. "Tervetuloa ensi vuonna uudestaan."

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä