Finlanders

Finlanders perustettiin vuonna 1984, Edelleen mukana on kolme alkuperäisjäsentä Jussi Lammela, Aarne Hartelin ja Lasse Paasikko.

Finlandersien juuret ovat 1980-luvun alun Matin ja Tepon taustayhtyeessä. Finlandersin nosti suuren yleisön tietoisuuteen, mikäpä muukaan kuin televisio 1986. Yhtye soitti tuolloin kesän tv-tansseissa.

Vuosien varrella tehty työ aidolla asenteella on vakiinnuttanut Finlandersin paikan yhtyeiden joukossa. Konserttikiertueilta, televisiosta ja lavoilta tuttu orkesteri taitaa monipuolisen ohjelmiston.

Vuodesta 2005 lähtien Finlanders on liikkunut joulun alla konserttikiertueilla yhdessä Seitsemän seinähullun veljeksen kanssa täysille saleille.

Pitkää uraa ja tehtyä työtä on myös arvostettu matkan varrella erilaisin tunnustuksin, joista viimeisimpinä Vuoden tanssittaja 2004, Pro Iskelmä 2006, Tango Finlandia-palkinto 2009 ja Viihteen elämäntyö-palkinto 2010.

Finlanders on mukana uusien tangokuninkaallisten sekä Leif Lindemanin ja Risto Nevalan kanssa lokakuussa käynnistyvällä Sinitaivas – kiertueella.

Yksi Finlandersin tunnetuimpia kappaleita on Oikeesti, joka on valittu mm. 2006 vuoden parhaaksi iskelmäksi.

Finlanders – orkesterissa vaikuttavat Jussi Lammela laulu ja rummut, Aarne Hartelin basso ja laulu, Lasse Paasikko koskettimet, harmonikka ja laulu, Kari Lehtomäki puhaltimet ja laulu, Timo Pelander kitara ja laulu sekä Pasi Ketola sopraano-, altto-, tenori- ja baritonisaksofonit, huilu, trumpetti, flugabohne, kitara ja lyömäsoittimet.

Finlanders esiintyy 26.9 laivalla.


Helminauha

Helminauhan historia alkaa vuodesta 2007, jolloin Tahdissa – yhtye koki uudelleensyntymisen. Yhtyeen nimi vaihtui Tanssiorkesteri Helminauhaksi vuonna 2009.

Helminauhassa soittaa haitaria vuoden 2009 Kultaisen harmonikan finalisti Kalle Kämäräinen. Tänä vuonna Kalle sijoittui heinäkuussa Kultainen harmonikka – kilpailussa toiseksi, ja oli myös yleisön suosikki.

2011 keväällä Helminauhan solistiksi tuli Markus Kokkonen. Markus on osallistunut moniin laulukilpailuihin hyvällä menestyksellä. Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuonna 2009, hän on oli kolmen parhaan miehen joukossa. Vuonna 2008 Markus voitti Iskelmälaulun Suomen mestaruuden, ja 2005 Sininen Huvimaja – laulukilpailun.

Lavakauden päättäjäisissä syyskuussa 2013 yhtye nimettiin vuoden tanssittajatulokkaaksi.

Helminauhan jokailtaisena tavoitteena on tarjota monipuolista ja tanssittavaa musiikkia. Ohjelmisto painottuu melko vahvasti vanhempaan tanssimusiikkiin, sopivasti uusilla kappaleilla höystettynä.

Yhtyeen uusin kappale Matka julkaistiin alkukesästä. Esikoislevy ilmestyy syyskuussa.

Helminauha: Markus Kokkonen laulu, Kalle Kämäräinen haitari ja koskettimet, Aki Hytönen rummut, Aleksi Korpela kitara sekä Miika Viinikainen basso.

Keikalla 27.9 Pavilla.

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä