Sumuisena valjennut lauantaiaamu muuttui päivän aikana kuulaaksi illaksi.  Naapurinvaaran perinnemaiseman kietoutuessa yhä syvenevän hämärän vaippaan alkoi illan huvitilaisuus.

Sotkamon Hanuripelimannien 40-vuotisjuhlakonserttiin toi iloisen tuulahduksen Pohjois-Karjalan puolelta Lauluset- lauluyhtye Valtimolta.

Pisteenä iin päällä olivat Karjalan kielellä esitetyt laulut.

Valtimo ei ole niitä isoimpia kasvukeskuksia Itä-Suomessa.  Vaan sieltä löytyi tuollainen yhtye ja he tulivat ilahduttamaan yleisöä Naapurinvaaran Huvikeskukseen.

Enon harmonikkakerho soitti ammattilaisten ottein. Mukana oli aikoinaan sotkamolaisten kanssa soiton alkeita opetellut Paula Karppinen.

Harmonikka- ja pelimannikilpailuissa menestynyt Juha Arola näytti, ettei menestystä syyttä ole tullut.

Tavalliset tytöt, ”suloinen myrkynkeittäjä” Mervi, Taina ja Ellen soittivat ensimmäistä kertaa Naapurinvaaran lavalla. Aikoinaan sotkamolaisella tyttöbändillä riitti keikkaa melkein joka viikonlopulla.

Se oli silloin kun lähes jokaisen seurantalon tanssi-ilmoituksissa luki ”Soittaa Tavallisen Tytöt.”

Tietysti Sotkamon Harmonikkakerhon soittajat olivat lavalla, seniorijäsen Matti Huotari mukanaan.

Karaokekilpailuissa menestynyt Helmi Kyllönen solistina lauloi konsertin jatkuessa tansseilla jalkojen alle tunkevia kappaleita.  Niin konsertti kuin iltakin päättyi tilaisuuden henkeen hyvin sopivaan valssiin ”Kultainen nuoruus.”

Nuoremmista esiintyjistä mainittakoon nuorukainen Tuhkakylältä, Santtu Lukkari.  Sotkamosta on tullut aina hyviä soittajia. Ja tulee edelleenkin.

Tanssimisesta pitävälle yleisölle ilta oli mitä parhain.  Humppaa, tangoa, valssia ja foxia soitettiin kuin aikoinaan Metsäradiossa ja Lauantai illan toivotuissa levyissä.

Sotkamon Harmonikkakerho solistinaan Helmi Kyllönen esiintyivät tanssien aluksi ja lopuksi.

Tässä lavalla ovat Helmin lisäksi Lauluset-yhtyeen jäsenet Valtimolta.

Paula Karppinen soitti Ellen Leinosen (oik) kanssa pari sävelmää kaksirivisillä soittopeleillä.

Tässä Tavalliset Tytöt ja Unto Meriläinen.

Santtu Lukkari edustaa nuorempaa soittajien sukupolvea Sotkamossa.

 

Yleisöä oli melkein salintäysi konsertin aikana.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä