Tuure Kilpeläinen

Kolmatta kertaa Napikselle saapuva Tuure on syntynyt Uudessakaupungissa, mutta Kainuuseen löytyy kytkös, sillä Tuuren isä oli Kuhmosta kotoisin.

Edellinen Tuuren vierailu Napikselle oli vuonna 2013.

Nuoresta pitäen Tuure on tehnyt omia kappaleita. Omien levytysten lisäksi monet artistit ovat hänen kappaleitaan levyttäneet.

Tuure on tehnyt myös kokin töitä koulun ohella. Kokin ura päättyi kun Tuure pääsi Taidekouluun, josta valmistui 2003.

2011 Emma-gaalassa Tuure valittiin vuodenmiessolistiksi ja Erämaa-levy vuoden iskelmäalbumiksi. 2012 Emma-gaalassa Tuure ja Kaihon Karavaani saivat Iskelmä-Emman.

Tuuren tunnetuimpia kappaleita ovat Autiosaari, Lohtu, Valonpisaroita, Erämaa, Yksinäisen miehen puku sekä Ystävänpäivä.

Tuure ja Kaihon Karavaani esiintyvät 18.8 Ylikiimingissä.

Kokoonpano: Tuure Kilpeläinen laulu ja kitara, Jiri Kuronen koskettimet, haitari ja laulu, Jarno T. Karjalainen basso ja laulu, Rocka Merilahti kitara ja laulu, Sampo Haapaniemi rummut ja laulu sekä Aarne Riikonen perkussiot ja laulu.Juha Tapio

Juha Tapion musiikillinen ura alkoi hänen ollessaan 13-vuotias. Ensimmäisen yhtyeensä kanssa hän soitti pääosin rock-musiikkia. Ensimmäiset levyt olivat poppia, mutta niissä oli vaikutteita Nuoren seurakunnan veisukirjasta.

Vuonna 2003 julkaistu Mitä silmät ei nää oli Juha Tapion läpimurtolevy, ja se oli ensimmäinen maallisempaa popmusiikkia sisältävä levy. Tuo levy myi kultaa, kuten myös vuonna 2005 julkaistu Ohikiitävää. Platinalevyt Juha Tapio on saanut kahdesta albumista.

Vain elämää -sarjassa Juha Tapio oli mukana tuotantokausilla kaksi ja seitsemän.

Koulutukseltaan Juha Tapio on luokanopettaja.

Juha Tapio palkittiin vuonna 2009 Emma-gaalassa vuoden parhaana miessolistina.

Lokakuussa 2012 julkaistiin Jaakko Heinimäen kirjoittama Ohikiitävää - Juha Tapio, joka kertoo urasta ja siihenastisesta elämästä.

Juha Vainio - sanoituspalkinnon hän sai 2017.

Juha Tapio esiintyy Napiksella ensimmäisen kerran.

Juha Tapio keikalla 24.8 Kalajoella.

 

Lippujen ennakkomyynti etenee vauhdilla. Elokuun 8:s oli myyty jo lähes tuhat lippua ennakkoon.

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä