,

Kyösti Mäkimattila & Varjokuva

Noin 140 keikkaa vuodessa tekevä Varjokuva on valittu Ylläs Soikoon tapahtumassa kahdesti Tanssiorkestereiden Suomenmestariksi vuosina 2002 ja 2005.

Kesä 2013 toi yhtyeen toimintaan muutoksen, sillä laulava rumpali Kyösti Mäkimattila kruunattiin tangokuninkaaksi. Seinäjoen voiton jälkeen Kyösti esiintyi Heidi Pakarisen ja Hovinarrit - yhtyeen kanssa aina syyskuulle 2013, jolloin palasi Varjokuvan solistiksi jälleen.

Varjokuvan linjan tekee perinteinen tanssimusiikki, jossa vahvasti on mukana 50-ja 60-lukujen melodinen rytmimusiikki. Varjokuvan vaatteet ja kampaukset ovat linjassa soitettavan musiikin kanssa. Iltaan kuuluu laaja kattaus monipuolista musiikkia tyylikkäästi esitettynä.

Kesäillan Valssi-ohjelmassa yhtye oli kesän 2006 vakio-orkesterina, rumpali Kyösti Mäkimattilan toimiessa toisena juontajana.

Varjokuvan kolmannen levyn kappale, Tanssit talolla kertoo tarinaa keikkamuusikon arjesta varsin osuvasti.

Varjokuvan kokoonpano on Kyösti Mäkimattila laulu, Heikki Sandrén rummut, Rami Hänninen kitarat, banjo ja laulu, Juho Kulmala, basso ja laulu, Turo Lento, kitarat, haitari ja laulu sekä Juha Maunu koskettimet.

Varjokuva esiintyy 28.4 Aurassa.

Edellisen kerran Varjokuva vieraili Napiksella syyskuussa, tunnelmia voi käydä katsomassa täällä

 

 

Komiat

Komiat on varsin uusi orkesteri, joka ilmoituksensa mukaan tarjoilee yleisölle vahvaan haitaripoljentoon perustuvaa tanssimusiikkia.

Rehti lavaesiintyminen ja jalan alle menevä musiikki on tämän nuorista muusikoista koostuvan orkesterin tunnusmerkki.

Komiat on yksi tämän vuoden tanssiorkestereiden SM-kilpailun semifinalisteista. Kisan voittaja selviää heinäkuussa Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Komiat-yhtyeen soittajat ovat kotoisin Pohjanmaan lakeuksilta ja Varsinais-Suomen Pyhäjärven ympäriltä.

Yhtyeessä haitaria soittaa vuoden 2014 Kultaisen Harmonikan voittanut Aleksi Laukkonen, kitaristeina ovat Pekka Oravuo ja Samuel Järvinen, Juho Eskola soittaa bassoa ja Eero Nummela rumpuja. Solistina toimii Aleksi Yli-Sissala.

Komiat esiintyvät 28.4 Naantalissa.

Komiat on ensi kertaa Napiksella keikalla.

 

 

 

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä