Vuoden 2013 tangokuninkaalliset samalla keikalla.

Kyösti Mäkimattila & Varjokuva

Noin 140 keikkaa vuodessa tekevä Varjokuva on valittu Ylläs Soikoon tapahtumassa kahdesti Tanssiorkestereiden Suomenmestariksi vuosina 2002 ja 2005.

Kesä 2013 toi yhtyeen toimintaan muutoksen, sillä laulava rumpali Kyösti Mäkimattila kruunattiin tangokuninkaaksi. Seinäjoen voiton jälkeen Kyösti esiintyi Heidi Pakarisen ja Hovinarrit – yhtyeen kanssa aina syyskuulle 2013, jolloin palasi Varjokuvan solistiksi jälleen.

Varjokuvan linjan tekee perinteinen tanssimusiikki, jossa vahvasti on mukana 50-ja 60-lukujen melodinen rytmimusiikki. Varjokuvan vaatteet ja kampaukset ovat linjassa soitettavan musiikin kanssa. Iltaan kuuluu laaja kattaus monipuolista musiikkia tyylikkäästi esitettynä.

Kesäillan Valssi-ohjelmassa yhtye oli kesän 2006 vakio-orkesterina, rumpali Kyösti Mäkimattilan toimiessa toisena juontajana.

Varjokuvan kolmannen levyn kappale, Tanssit talolla kertoo tarinaa keikkamuusikon arjesta varsin osuvasti.

Varjokuvan kokoonpano on Kyösti Mäkimattila laulu, Heikki Sandrén rummut, Rami Hänninen kitarat, banjo ja laulu, Juho Kulmala, basso ja laulu, Turo Lento, kitarat, haitari ja laulu sekä Juha Maunu koskettimet.

Varjokuva esiintyy Napiksen jälkeen laivalla.
Edellisen kerran Varjokuva vieraili Napiksella huhtikuussa. Tunnelmia nähtävissä täältäHeidi Pakarinen

Siilinjärveltä kotoisin oleva Heidi esiintyi kolmevuotiaana ensimmäisen kerran yleisölle äitienpäiväjuhlissa. Kappale oli Lapin äidin kehtolaulu.

Musiikkiin Heidi on saanut kipinän jo kotoa, vanhemmat lauloivat Jännevirran kuorossa. Harjoituksia seuratessa Heidille tulivat tutuksi kansanlaulut ja muut juhlalliset laulut.

Neljävuotiaana Heidi aloitti pianotunnit Jännevirran koululla ja viisivuotiaana sitten isosiskon jalanjäljillä sähköurkukurssit Kuopiossa, silloisessa FazerMusiikin tiloissa. Musiikin teorian tullessa enemmälti kuvioihin Heidi päätti lopettaa harrastuksen.

Heidi oli myös kuoroissa mukana, mm Siilinjärven seurakunnan kuorossa ja kouluaikaan Arvo Ahokkaan ja Mauno Tossavaisen kuorossa monta vuotta. Koulun juhlien esiintymiset tulivat myös Heidille tutuiksi.

Heidin tangorakkaus alkoi 13-vuotiaana, kun hän lainasi Siilinjärven kirjastosta vinyylilevyn, jossa oli vanhoja, kunnon tangoja. Vaikutuksen teki varsinkin Hiljainen on kylätie, jota Heidi lauloi omien sanojensa mukaan uskomattoman monta kertaa levyn tahtiin.

Heidi on osallistunut moniin karaokekilpailuihin, ja voitti Lavatähti-96-kilpailun. Siitä aukesi ovi musiikki- ja keikkamaailmaan.

1998 Heidi osallistui Tangomarkkinoiden laulukilpailuun, ja sijoittui naisten sarjan kuudenneksi. Seinäjoelle ei matka Raisiosta vienyt silloin.

Musiikkiin tuli pitkä tauko, kun Heidi Pakarisen ja Mika Pohjosen perheeseen syntyi kaksi tytärtä, mutta jossain vaiheessa kipinä jälleen heräsi. Matka kävi 2011 Tangomarkkinoiden finaaliin ja 2012 finaalin karsintaan.

2013 Tangomarkkinat palasi jälleen vanhaan kaavaan eli valittiin naisten- ja miesten sarjan voittaja, ja Heidi päätti vielä kerran kokeilla ja osallistui. Se kannatti, ja Heidistä kruunattiin vuoden 2013 tangokuningatar.

Heidi on käynyt Napiksella edellisen kerran vuonna 2014.

Napiksen jälkeen Heidi suuntaa keikalle Play del Inglesiin.

Heidiä säestää Karavaani jonka kokoonpano on; Sami Hopponen - Haitari, koskettimet, laulu / Jaakko Penttilä - Kitarat, laulu / Lauri Lähteenkorva - Basso / Tuomas Martikainen - Rummut, laulu

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä