Lauantai 9. kesäkuuta jää historiaan päivänä, jolloin Suomen pääministeri vieraili ensimmäistä kertaa Naapurinvaaran Huvikeskuksessa.

Tiettävästi näin.  Mikäli jollain on parempaa tietoa, niin oikaisuja otetaan mielellään vastaan.

Pääministeri Juha Sipilä ja rouva Minna-Maaria Sipilä saapuivat kello 21.45 aikoihin Naapurinvaaralle.

Ensiksi heille kerrottiin lyhyesti Suomen parhaimman, kauneimman ja suurimman talkoilla hoidetun tanssipaikan Naapurinvaaran historiasta sekä ”Haapalan Porvarin” (Aimo Korhonen, Keskustan puoluekokouksen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja) osuudesta siihen, että puoluekokouksen iltajuhla järjestettiin Naapurinvaaralla.

Pääministerille ja rouvalle mainittiin Keskustan puoluekokouksen kunniaksi järjestetyn Kikytanssit. Talkoita tehtiin tunti pitempään tavalliseen iltaan verrattuna.

Pääministerille oli tarjolla palvilihakeittoa lisukkeineen ja kättelijöitä niin paljon, ettei ruokailusta meinannut tulla mitään.

Noin kahden tunnin päästä pääministeri ja rouva lähtivät Vuokattiin.

Pääministeri kiitteli paikan esittelystä ja toivotti jaksamista sekä menestystä paikalle sekä erityisesti talkooväelle.

Keskustavaikuttajista paikalla olivat muun muassa paikalla Juha Rehula, Paula Lehtomäki, Mika Lintilä, Antti Kaikkonen ja uusi puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen ja kainuulaisista vaikuttajista Marisanna Jarva sekä Tuomas Kettunen.

Unohtamatta keikkansa etuajassa heittänyttä Mikko Alataloa.

Tanssilavan puolella tahdit takasivat tangokuninkaat Pekka Mikkola ja pitkästä aikaa Naapurinvaaralla vieraillut Kari Hirvonen sekä tangoprinsessa Johanna Piipponen.  Onnenpotku orkesteri säesti Pekkaa ja Johannaa sekä Vetonaula Kari Hirvosta.

Heidän esittämäänsä musiikkia voisi lyhyesti luonnehtia tanssimusiikiksi. Nyt tanssijoita oli viimeiseen valssiin saakka jatkoajasta huolimatta.

Yleisöä oli noin 1 700.

Suurimmat jonot syntyivät ruuanjakopisteisiin, mikä ei sinänsä yllätys ollut.

 Puoluekokouksen järjestäjän varaamista ilmaisbusseista oli toinen särkynyt ja yhdellä bussilla väen liikuttelu teki tiukkaa.  Napiksen vuorobusseissa perittiin 5 euron maksu per suunta, josta kuultiin jonkin verran purnausta.  Käytäntö oli kuitenkin aivan normaali. Näin toimitaan aina silloin kun matkustaja ei ole ostanut pääsylipun ja kyydin pakettia.

Sotkamon taksit olivat varautuneet hyvin tilanteeseen ja kyytiä oli tarjolla ilman kovin pitkää odottelua.

 

Pääministeri Juha Sipilä ja rouva Minna-Maaria Sipilä viihtyivät Naapurinvaaralla parin tunnin ajan.

Antti Kaikkonen ja Paula Lehtomäki saapuivat jo alkuillasta paikalle.

Valmistautumista tulevaan. Anna-Maija Smolander kantaa juomaa myyntipisteeseen.

Tuomas Kettunen johdatti Kainuun keskustanuoret iltajuhlaan.

Pääministeri saapuu paikalle. Oikealla Minna Peittola, Aimo Korhonen, Juha Sipilä, Minna-Maaria Sipilä ja Maija Granqvist.

Kumpi on pitempi? Riikka Pirkkalainen vai Antti Kaikkonen.

Kari Hirvonen.

Pekka Mikkola.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä