Kesäkauden päätöksen tunnelmaa loivat jo sääolosuhteet lauantaina illalla.  Sekä myös jo edellisenä yönä.  Rapsakka yöpakkanen oli kylmettänyt puiden lehtiä.  Lauantaina illalla puuskainen tuuli repi lehtiä voimalla tuoden tullessaan kylmän sateen.

Luonnonkierrossa eletään sitä aikakautta jota osuvasti kuvattiin Arvo Koskimaan tangossa ”Syyspihlajan alla.”

Suomalaista melankoliaa parhaimmillaan. Sade kylmin kyynelin lyö tummaan ikkunaan.  Siskoksi jäi tuuli yön, vaikka jotakin kerran odotin, eikä saapunut koskaan hän.

Laittakaapa googleen ”Syyspihlajan alla Eino Grön.”  Youtubesta löytyy erinomainen pätkä Lieksan Kevätniemen lavalta. Eikka laulaa lakkanailonpusakka päällä tangoa. Ja ai, että naiset ovat kauniita olleet silloin.

Naapurinvaaralla lauantaina tunnelmasta vastasi Kääriäisen Jorma kuuluisuuksista kootun Yhden tähden orkesterinsa kanssa.

Agents-tyylisen musiikin ystävät saivat sitä mitä tilasivat.  Jalan alle menevää, helposti tanssittavaa musiikkia. Sokerina päällä muutama kappale, joita tanssittaessa tunnelma on katossa ja korva suussa.

Lopuksi encorena herkkä tulkinta päivänsäteestä ja menninkäisestä.

Henkka ja Kulkurit ovat esiintyneet usein Naapurinvaaralla.  Harvemmin tanssilavalla kuultujenkappaleiden lisäksi kuultiin myös humppaa, tangoa ja valssia. Taisipa jenkatkin soida.

Mainittakoon Naapurinvaaralle yleisön perustaneen kirpputorin. Tarjolla on ulkovaatteita, vaikka selkeästi ohjeissa kerrotaan, että kyseiseen naulakkoon ei laiteta päällysvaatteita. Vain kevyempiä vaatteita.

Toppatakki, huppari, maihari eivät ole kevyempiä vaatteita. Hartiahuivit, ohuet villatakit, bolerot ja vastaavat ovat.

Asiakkaina tässä kirpputorissa joutuvat olemaan järjestyksenvalvojat. He kantavat vaatteet sinne minne ne kuuluvat, maksulliseen narikkaan.

Narikassa työskentelevät Sotkamon Jymyn pesäpalloilijat. He tienaavat seuralleen varoja tällä tavalla.

Narikkamaksu on Napiksella 2 euroa, kaksi takkia 3 euroa.

Kuten eräs pitkäaikainen talkoolainen totesikin, ”tavan ihmiset” ymmärtävät tämän.  Tilanne on aivan sama kuin menneinä vuosina karavaanarien kanssa. Muutama henkilö pilaa koko porukan maineen.

Nyt näyttää vakavasti siltä, että ”kirpputori” poistuu viimeistään ensi kauden alusta alkaen. Mitään vaatteita ei jätetä muualle kuin narikkaan.  Saattaa poistua jo aiemminkin.

Säännöistä ja ohjeista piittaamaton vähemmistö tekee hallaa enemmistölle.

Jäljellä ovat neljät tanssit ja joulumessut.  Kiitos jo tässä vaiheessa yleisölle, yhteistyökumppaneille, orkestereille ja erityisesti talkooväelle.

Tanssien merkeissä palaamme asiaan 20. lokakuuta.


Jorma Kääriäinen toi Agents-tunnelmaa syksyisiin tansseihin.


Naapurinvaaran ulkovalaistusta on parannettu led-polttimoita asentamalla.


Henkka kulkureineen on vakiovieras Napiksella.


Tässä on tanssiasiakkaiden perustama kirpputori. Valitettavasti homma on lähtenyt lapasesta, eikä voi jatkua samanlaisena.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä