Finlanders

Finlanders perustettiin vuonna 1984, Edelleen mukana on kolme alkuperäisjäsentä Jussi Lammela, Aarne Hartelin ja Lasse Paasikko.

Finlandersien juuret ovat 1980-luvun alun Matin ja Tepon taustayhtyeessä. Finlandersin nosti suuren yleisön tietoisuuteen, mikäpä muukaan kuin televisio 1986. Yhtye soitti tuolloin kesän tv-tansseissa.

Vuosien varrella tehty työ aidolla asenteella on vakiinnuttanut Finlandersin paikan yhtyeiden joukossa. Konserttikiertueilta, televisiosta ja lavoilta tuttu orkesteri taitaa monipuolisen ohjelmiston.

Pitkää uraa ja tehtyä työtä on myös arvostettu matkan varrella erilaisin tunnustuksin, joista viimeisimpinä Vuoden tanssittaja 2004, Pro Iskelmä 2006, Tango Finlandia-palkinto 2009 ja Viihteen elämäntyö - palkinto 2010.

Marraskuussa 2018 julkaistiin tieto, että Tanssin Tähdet – äänestyksessä Finlanders valittiin viime vuoden tanssiorkesteriksi.

Yksi Finlandersin tunnetuimpia kappaleita on Oikeesti, joka on valittu mm. 2006 vuoden parhaaksi iskelmäksi.

Finlanders – orkesterissa vaikuttavat Jussi Lammela laulu ja rummut, Aarne Hartelin basso ja laulu, Lasse Paasikko koskettimet, harmonikka ja laulu, Kari Lehtomäki puhaltimet ja laulu, Timo Pelander kitara ja laulu sekä Pasi Ketola sopraano-, altto-, tenori- ja baritonisaksofonit, huilu, trumpetti, flugabohne, kitara ja lyömäsoittimet.

Edellisen kerran Finlanders vieraili Napiksella maaliskuussa. Maaliskuisen keikan tunnelmia voi katsoa täältä

Seuraava keikka 24.9 laivalla.


Neitoset

Vuoden alusta toiminut Neitoset koostuu musiikin vahvoista ammattilaisista.

Mukana on Hyrynsalmelta kotoisin oleva haitaristi Stiina – Emilia Kemppainen.

Yhtye voitti SMORK-kilpailun heinäkuussa Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Yhtye julkaisi keväällä oman versionsa kappaleesta Pikku pikku bikinissä.

Neitoset = Raudanlujaa ammattitaitoa, nuoruuden intoa ja naisenergiaa parhaimmillaan

Kokoonpano: laulu Marja Pisilä, harmonikka, koskettimet ja laulu Stiina-Emilia Kemppainen, koskettimet ja laulu Anni Palojärvi, basso, klarinetti, kitara ja laulu Heli Korkala ja rummut Satu Palmroos.

Neitoset ovat Napiksella toisen kerran. Tunnelmia juhannuksen keikalta nähtävissä täältä

Keikalla 28.9 Seinäjoella.

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä