Pekkaniskan pojat

Pekkaniskan poikien tarina sai alkunsa lokakuun lopussa vuonna 2002 toteamuksesta, jonka laulaja Matti-Sakari heitti työnantajalleen Pekka Niskalle. Yrittäjä Niska oli hehkuttanut tangotanssikisojen SM-pronssia, johon Matti-Sakari oli todennut Pekka Niskan olevan erikoinen tanssimies, kun ei ole omaa orkesteria.

Seuraavana päivänä Pekka Niska oli kysynyt Matti-Sakarilta ”Olitko tosissasi?”

PekkaNiska Oy sponsoroi yhtyettä alkuun pääsemiseksi. Yrittäjä Pekka Niska asetti yhtyeelle pari ehtoa; kyseessä on herrasmiesorkesteri ja hän valitsee nimen.

Näin oli Pekkaniskan pojat valmiina valloittamaan Suomen keikkapaikat.

Nykyään yhtye tunnetaan tutummin tanssiväen keskuudessa kolmen kirjaimen lyhenteellä PNP.

Vuonna 2005 ilmestyi yhtyeen ensimmäinen levy, jolla Pekkaniskan pojat tulivat viimeistään koko tanssikansan tietoon. Samana vuonna Pekkaniskan pojat valittiin vuoden tanssittajatulokkaaksi.

Pekkaniskan pojat on asuja myöten todella herrasmiesorkesteri. Iloinen ja rento esiintyminen sekä monipuolinen ohjelmisto ovat suosion takana. Hienona lisänä heillä on valotaulu, joka kertoo mikä on seuraava tanssilaji.

Levyjen osalta Pekkaniskan pojat palvelevat tanssijoita ja kuulijoita, kappaleet ovat nimittäin pareittain tanssilajeittain. Näin keikalla koettua tunnelmaa voi jatkaa levyn kautta.

Hyvä kello kauas kuuluu, palaute keikoilta on ollut positiivista. Tehty työ toi syyskuussa 2010 valinnan vuoden tanssittajaksi. Pekkaniskan pojat on yksi Suomen ahkerimmista yhtyeistä.

Matti - Sakari Niska laulu, Paul Niska basso, panhuilu ja laulu, Pertti Niska koskettimet ja haitari, Henkka Niska puhallinsoittimet kitarat sekä Pasi Niska rummut.

Napiksen jälkeen keikalla 1.12 Tyrnävällä.

Edellisen kerran PNP kävi Napiksella huhtikuussa, tunnelmia nähtävissä täältä


Nina Åkerman

Ninan elämässä musiikki on ollut vahvasti läsnä pienestä pitäen. Ninan mukaan äitinsä on soittanut kitaraa häntä odottaessaan.

Nina keskittyi aluksi pianon ja viulun soittoon, kunnes laulaminen nousi ykkösasiaksi.

Nina on taustalaulajana mm. Markku Aron Ei mies voi pyytää enempää ja Ole aina tässä – kappaleissa.

Laulukilpailuista Ninalla on myös kokemusta, hän voitti 2010 Olavi Virta – laulukilpailun ja vuonna 2016 Tangomarkkinoilla sijoittui toiseksi. Viime vuonna hänet vallittiin yleisön suosikiksi.

Nina esiintyy 3.12 Vantaalla.

Ninaa säestää ManTra; Harri Vainionpää rummut, Jussi Manninen basso, J-P Alanen kitara ja Tom Granath koskettimet.

Nina esiintyi Napiksella viimeksi huhtikuussa. Tunnelmia löytyy
täältä

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä