Täysikuu tuli esille pilvien takaa puolen yön aikoihin.

Lyhyt sadekuuro huuhteli maisemaa kolme varttia ennen tanssien alkua lauantaina. Kuuro ei kestänyt onneksi kovin kauan. Pilvet väistyivät taivaalta ja lempeä tuuli puhalteli heiluttaen puiden lehtiä.

Säästä vai mistä lienee johtunut, karavaanareita oli liikkeellä yleisömäärään nähden tavanomaista enemmän.

Suurin karavaanareista osa ymmärtää pitkien yhdistelmien aiheuttamat rajoitukset pysäköinnissä.  Illan paras lohkaisu oli yhden pysäköintitaskun kokonaan valloittaneen asuntoauton kuljettajan toteamus. Hän kertoi ajaneensa autonsa tuolle paikalle, koska pysäköintiä ei sillä tavalla ollut erikseen ollut kielletty.

Muistutettakoon jälleen kerran, ettei Naapurinvaaralla ole leirintäaluetta. Lomakeskuksen karavaanialueelta on linja-autokuljetus, edestakainen kyyti ja lippu maksaa 20 euroa per henkilö. ”Lomiksessa” ovat kaikki karavaanarien kaipaamat palvelut, vessat, saunat, suihkut ja sähköt.

Parikin karavaanaria pyöri pysäköintipaikalla kertoen olettavansa olevansa Naapurinvaaran Lomakeskuksessa.  Toinen illalla, toinen aiemmin päivällä. Samankaltaiset nimet hämäävät.

Väärässä paikassa ja kaiken lisäksi väärään aikaan olivat myös ne useat Kajaanissa tanssikyytiä Matkakeskuksessa odottaneet.

Tanssikyyti lähtee edelleenkin entisen linja-autoaseman luota. Missään emme ole ilmoittaneet tanssikyydin lähtevän Matkakeskuksesta.

Eräskin väärässä paikassa kyytiä odottanut kertoi Kajaanissa ”varmana” tietona kuitenkin kerrotun tanssikyydin lähtevän uudesta Matkakeskuksesta.

Illan artistit Heikki Koskelo ja Marko Lämsä loistivat kilpaa puolenyön aikaan ohuen pilviverhon takaa esille tulleen täysikuun kanssa.

Musiikkitarjonta oli monipuolista.  Hiki irtosi viimeistään Marko Lämsän esittämän potpurin aikana. Sen, missä kuljettiin aluksi kyliltä kotiinpäin ja niin edelleen.

Heikki Koskelo tietysti esitti ”Kainuun Tvistin” lopuksi.

Huomattavaa oli silminnähden tavallista nuoremman yleisön läsnäolo. Naapurinvaara ei todellakaan ole enää nitron voimalla humppaavien eläkeläisten temmellyspaikka.

Mukavaa kuultavaa oli kuulla nuorten palaute heidän mielestään rennosta meiningistä siististä ympäristöstä.

Ja näinhän se on, aina hyvä tanssipaikka voittaa nuhruisen baarin.

Heikki Koskelo on vieraillut usein kotimaakuntansa tanssipaikalla Naapurinvaaralla.

Marko Lämsä sai yleisön tanssimaan ja tulemaan myös lavan eteen.

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä