Pesäpallon merkitystä Sotkamon imagolle ja sotkamolaisten itsetunnolle ei käy kiistäminen. Koko Kainuunkin kannalta Sotkamon joukkueen menestys Superpesiksessä on merkittävä tekijä.

Osataanhan me täällä Kainuussa muutakin kuin valittaa ja muistella tervansoudun aikoja.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt laajamittainen juniorityö.

B-poikien SM-kultamitali on viimeisin osoitus pesäpalloilijoita riittävän tulevaisuudessakin Sotkamossa. Superjymyn joukkueen hopea palautti Sotkamon takaisin Superpesiksen mitalijoukkueeksi.

Harrastuksena pesäpallo tarjoaa lapsille ja varhaisnuorille sitä paljon puhuttua tekemistä. Sitä tekemistä kun ei kuuleman mukaan ole. Toisin kuin allekirjoittaneen ikäluokilla ja maalaistaloissa erityisesti.

Useiden vuosien ajan ovat lasten vanhemmat tuskailleet lasten harrastusten kasvavilla kustannuksilla. Olipa kyseessä laji mikä tahansa, on lasten vanhemmilta löydyttävä setelirahan lisäksi aikaa erilaisiin talkoisiin osallistumiseen. Joidenkin perheiden kohdalla kyseessä on mahdoton yhtälö.

Korviini on kantautunut usein se tyypillinen kainuulainen sananparsi ”pitäsi tehä jottain.”

Naapurinvaaran Huvikeskuksen pyörittämisestä vastaavan Sotkamon Nuorisoseuran toimintatapoihin ei edellä olevaa lausetta ole kirjattu.

Olemme tottuneet tekemään.

Siksi olemme yhteistyössä Superjymyn ja Jymy-Pesiksen kanssa järjestämässä Pesistansseja. Hyväntekeväisyystapahtumaa suoraan ilmaistuna.

Sekä mainitut yhteisöt että Sotkamon Nuorisoseura ovat merkittäviä toimijoita Sotkamossa. Yhteistyötä Nuorisoseura ja Superjymy sekä Jymy-Pesis ovat tehneet useiden vuosien ajan.

Pesistanssit ovat uusi yhteistyömuoto. Samalla tapahtuma on sotkamolaisen yhteisöllisyyden mittari. Löytyykö pesäpalloväen keskuudesta ja yleensä Sotkamosta halua osallistua Pesistanssien kaltaisen tapahtuman kautta nuorten ja lasten liikunnan harrastusmahdollisuuksien turvaamiseen? Tai järjestämiseen ilman, että harrastuksesta koituu lasten vanhemmille kohtuuttomia kustannuksia?

Isänä ja ukkina tiedän kustannuspaineiden olevan todellisuutta. Ei todellakaan kuvitelmaa.

Sotkamon pesisjoukkueella on faneja ympäri Suomen. Mainittakoon yksi, nimettömänä pysyttelevä mies Etelä-Suomesta.

Hän osti Pesistansseihin ennakkoon kaksi lippua ja lahjoitti liput arvottavaksi Facebookissa itsensä ilmaisseiden kesken.

Esimerkillistä toimintaa ja samalla lämmin tuen ilmaisu! Sotkamolaiset ja kainuulaiset, arvoisat syysloman viettäjät:

Teillä on lauantaina 12.10 mahdollisuus katkaista harmaa ja sateinen syksyn arki sekä samalla tukea pesäpallon junioritoimintaa Sotkamossa yksinkertaisella tavalla:

Tulemalla Pesistansseihin seuraamaan sotkamolaisten orkesterien esiintymistä ja pesäpalloilijoiden karaokesuorituksia. Sekä tietysti tanssimaan, viihtymään ja vaikka laulamaan karaokea.

 

Mainittakoon Sanna & PaHa´s-orkesterin esiintyvän ensimmäistä kertaa Naapurinvaaralla. Otteluiden selostajan tutuksi tulleen Joni Laurosen Laatukone on esiintynyt aiemminkin Napiksella.

 

Naapurinvaaran Huvikeskuksen ohjelmisto- ja markkinointitiimin puolesta:

Pertti Granqvist

 

 


Arkistokuva vuodelta 2018 Sotkamon Keskuskentältä.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä