Silloin kun ei toivoisi säätiedotuksen pitävän paikkansa, niin kyllä se piti hieman liiankin kanssa. Iltapäivällä alkanut lumisade kiihdytti tahtiaan iltaa kohden ja aurauskalusto oli myös Napikselle hälytetty. Ja tarpeellinen olikin, sillä paikka paikoin tallautunut lumi muuttui liukkaaksi, joten hiekoitusta tarvittiin aurauksen ohella koko illan.

Vaaramaisemat antoivat oman haasteensa parkkeeraukselle illan alussa. Pahimman alkuruuhkan aikana liukasteltiin ja sudittiin, mutta isommilta vahingoilta vältyttiin.

Moni tuli linja-auton kyydillä, niin ei tarvinnut huolehtia pysäköinnistä eikä tuiskussa ajamisesta. Lisäksi yksi tilausvuoro saapui paikalle. Onneksi karsea sää ei karkoittanut tanssimusiikin ystäviä niin paljon kuin aluksi pelättiin.

Illan toinen orkesteri Helminauha sai alussa ylimääräistä jännitettä siitä kuinka pääsee mäen päälle autolla jossa on kesärenkaat. Omien sanojensa mukaan olivat lähteneet liikkeelle liian kesäisin varustein. Hiekoituksen avulla saivat auton parkkiin ja roudaus käynnistyi ajallaan. Kummankin esiintyjän osalta varmistettiin pois pääseminen hyvällä hiekoituksella ja aurauksella.

Helminauhasta on vuosien varrella hioutunut monipuolinen tanssimusiikin esittäjä, yhtyeen solistina toimii Markus Kokkonen. Helminauhan ohjelmistoon kuuluvat myös hienot instrumentaalikappaleet.

Toisena esiintyi Sinitaivas, jolla piisasi virtaa loman jäljiltä. Yhä edelleen monipuolinen lajien kirjo on heidän esiintymisessään valttia. Solistina toimii pääosin Juha-Matti Ahola, mutta myös toisillekin on lauluvastuuta annettu.  Ja kuten Helminauhalta niin Sinitaivaaltakin luonnistuvat instrumentaalikappaleet. Ohjelmistosta löytyi oman tuotannon lisäksi mm. Tiedä en kauniimpaa, Pohjola ja Ilta Välimerellä.


Sinitaivas on suuri orkesteri. Kampetta on paljon. Yhdessä Helminauhan kanssa lava tuli täyteen.


Sinitaivas veti loistavan keikan Napiksen tuiskutansseissa.


Markus Kokkosen Helminauhan ohjelmistoon kuului paljon tunnettuja iskelmä- ja tanssikappaleita.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä