Taas me sen Naapurinvaaralla teimme. Järjestimme Joulumessut. Myyjiä oli 57, yleisöä tungokseen saakka ja vähän enemmänkin.

Aamupäivällä puoli yhdentoista ja kahdentoista välillä autoja tuli jokaisesta ilmansuunnasta kuin aikoinaan erään vähemmistökansalaisuuden edustajia Mikkelin iltaraveihin.

Tuli kiire aurata lisää pysäköintitilaa. Se tehtiin ja tulppaa ei syntynyt. No, oli hetken aikaa Naapurinvaarantiellä jono kuin joskus juhannusaattoina ennen vanhaan.

Kymmenien talkoolaisten työpanos ja satoja työtunteja siihen taas tarvittiin, jotka ”Mökkänänkopistelijan” johdolla suojasivat lattiat, kantoivat pöydät ja tuolit, suunnittelivat, toteuttivat, etsivät yhteistyökumppaneita ja niin edelleen. Sekä tietenkin purkivat ja siivosivat paikat tapahtuman jälkeen.

Sitaateissa oleva nimi on sisäpiirin huumoria, johon huumorin lajiin törmäätte myöhemminkin. Kyseinen henkilö on joulumyyjäisten vastaava. Kokenut sellainen.

Hänen ja koko Naapurinvaaran väen valtavalla rutiinilla vietiin läpi paikallisella mittakaavalla mitattuna todellinen suurtapahtuma.

Tarjottiin samalla mahdollisuus muun muassa Jymyn C-pojille tehdä tiliä makkaranmyynnillä. No, jos asia kohdalleen kerrotaan, olivat he ainoita joita tällainen mahdollisuus kiinnosti. Kaverikoirat olivat tietysti paikalla unohtamatta liikenteenohjauksen maskottina tunnettua toverikoiraa. Ihan kohtalainen lintukoirakin, joka talkooväen keskuudessa tunnetaan erään tapahtuman seurauksena myös ilolintukoirana.

Ja olihan siellä paikalliset keskustalaiset ja muitakin yhdistyksiä menossa mukana.

Uusi yhteistyökumppani löytyi Suomussalmelta. Olavi Pölläsen Korpiporo toi kaksi ajoporoa paikalle kohtuullista korvausta vastaan. Kohtuullisen korvauksen maksoi Nuorisoseura ja sehän tarkoitti sitä, että ajelu oli ilmainen yleisölle.

Porojen piti välillä tankata jäkälää ja poroisäntä harmittelikin, ettei hoksannut tuoda kolmatta poroa. paikalle. Ensi vuonna sitten.

Olipa tietysti joulupukkikin. Eihän tämä muuten olisi ollut jouluinen tapahtuma ollenkaan.

Vaikka liikennettä oli paljon, niin ilman isompia haavereita selvittiin.

Talkooväen rutiinista, osaamisesta ja työhaluista kertoo jotain se, tieto että kello 17.00 aikaan paikat olivat siivottu ja laitettu jo osittain seuraavaa tilaisuutta varten.

Tilaisuus oli viimeinen julkinen sellainen juhlavuoden aikana. Tästä tilasuudesta kuten koko vuodesta kokonaisuudessa jäi hyvä mieli.

 

Asiakkaille, yhteistyökumppaneille, talkooväelle ja kaikelle kansalle oikein hyvää joulua, uutta vuotta sekä loppiaista!

Tanssien merkeissä tavataan 7. maaliskuuta 2020.

 

PS: Jos haluat kuulua ensi vuonna tähän meidän osaavaan, yhteisölliseen ja ennen kaikkea hauskaan talkooporukkaan, laita ylös päivämäärä 23.2.2020. Silloin pidämme perinteisen pestuutilaisuuden Naapurinvaaralla.


Poroajelu, ilmainen sellainen oli messujen uusin vetonaula.


Kuin myös joulupukkikin. Joulupukki on ollut ennenkin, mutta markkina-arvo säilyy.


Pukki Korpiporon poroisäntä Olavi Pölläsen juttusilla.


Sali oli täynnä väkeä useiden tuntien ajan.


Minna Korhonen ja kaverikoira. Taustalla makkaranmyyntipiste.


Kuva puolenpäivän aikaan otettu. Jonoa on vielä Naapurinvaarantielle saakka.

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä