Viimeiset puolitoista kuukautta on eletty mielenkiintoista aikaa.

Aika ei ole käynyt pitkäksi. Kiitos median, viranomaisten sekoilun ja kansalaisten paniikkireaktioiden.

Tuossa alla yksi parhaista sosiaalisen median jutuista ja myös järkevimmistä. Kopioitu Suomi24:n Kuhmon palstalta:

”Muuankin akka tärisi kuin horkassa selvittäessään, kuinka hän pelkää Napiksella tansseissa käyneitä naapureitaan kun kellään ei ole tansseissa eikä Sotkamon kaupoissa maskia. Se on ikävää katsottavaa, kun ihmisillä alkaa oikeasti korvien välissä hössittää.”

 

Seuraavassa viestissä oli linkki Tekniikan Maailman verkkopäällikkö Sami Rainiston kirjoitukseen.

Tuo kirjoitus kannattaisi kaikkien ja erityisesti koronaa pelkäävien lukea. Kirjoitus on julkaistu Tekniikan Maailman verkkosivuilla.

https://tekniikanmaailma.fi/lehti/16b-2020/korona-ja-muut-tappajat/?shared=1091158-26fb1146-1

Linkitys ei onnistunut, mutta kopioimalla osoitekenttään yllä oleva rimpsu, juttu näkyy aukeavan.

Olin Tekniikan Maailman innokas lukija jo alakouluikäisenä pojan kossina.  Kun vain jostain lehden sain käsiini. Nyt tilaaja jo vuosikymmenien ajan.

Hömpän ja klikkausten tavoittelun sijaan lehdestä saa faktoihin perusteltua tietoa.

Se on sitä vastuullista ja lukijoita palvelevaa journalismia.

Sen sijaan, että maakuntalehdessä kerrotaan maskien käytön olevan pakollista.  Muutenkin paskaan asti säikytelty Kainuun kansa ei tarvitse tällaisia otsikoita.

 

Kansalaisten puolustukseksi on todettava katukuvassa tehdyn silmämääräisen otannan perusteella kesseleiden osuuden olevan pienen. Ainakaan Sotkamon ja Kajaanin kaupoissa ja muuallakaan ei maskien käyttäjiä ole näkynyt haitalle saakka.

 

Kun HUS:n dirika kertoi järkevin perustein siitä, kuinka koronapandemia ei olekaan niin paha Suomessa kuin ennustettiin, ilmestyi seuraavana päivänä päinvastaista sanomaa kertonut ennustajaeukko.

Korona tulee vielä ja korona tappaa, oli hänen sanomansa tiivistettynä.

Siihen vielä pääministeri suosittelee, ettei yleisötilaisuuksiin osallistuttaisi.

Tai Kainuussa todetaan, ettei estettä ole tanssien järjestämiselle. Mutta pitäjistä toiseen liikkumista pitäisi välttää.

Kieltäisivät perkeleet nämä tilaisuudet.  Jeesustelun ja jossittelun sijaan.

 

Viikolla 37 nousi tapahtumateollisuus vastarintaan. Kyösti Mäkimattilan johdolla eduskuntalon portailla oli näyttävä tilaisuus.

Kuhmo-Talo osallistui mielenilmaisuun valaisemalla rakennuksen punaisilla valonheittimillä.

Tsempit ja voimahalit Kuhmo-talon väelle Naapurinvaaralta. Kuin myös kaikille muille tapahtumien järjestäjille, esiintyjille, roudareille ja yleensä alalla toimiville. Nyt on pidettävä ääntä koko alan puolesta. Kaikkien tapahtumien järjestäjien. Niin tanssien, konserttien kuin muidenkin vastaavien tilaisuuksien.

 

Ennustin keväällä koronan Suomessa tappavan enemmän yrityksiä kuin ihmisiä.  Ennustuksen kirjoitin Sotkamo-lehden kolumnissa.

Seuraava ennustus koskee 2050-lukua. Ennustan ja uskon tuolloin naurettavan 2020-luvun alun koronakauhulle, kielloille ja suosituksille.

Tiedotusvälineissä on isoja juttuja, kuinka koronakummitus pelotteli sisusta, rohkeudesta ja talvisodan hengestä tunnetun Suomen kansan melkein piiloutumaan bunkkereihin ja eristäytymään koteihinsa.

 

Pertti Granqvist

 

Kirjoittaja on Sotkamon Nuorisoseura ry:n hallituksen sekä Naapurinvaaran ohjelmisto- ja markkinointitiimin jäsen

ja SLP-Media Kainuun toimittaja.


Kuva lähes 30 vuoden takaa. Naapurinvaaran ulkolavalta otettu. Miltä sitten maailma näyttänee 30 vuoden päästä ja mitä silloin elävät ihmiset ajattelevat tästä ajasta.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä