Sotkamossa tapahtui lauantaina. Kainuun Rattoriporukka ja Sotkamo-Seura järjestivät kyntönäytöksen Kansalan pellolla kirkonkylän tuntumassa.

Pesäpalloa pelattiin Keskuskentällä iltapäivällä ja auringon mailleen kauniin syyspäivän lopuksi painuessaan tanssittiin Napiksella.

Jos nostalgiaa oli Kansalan peltojen kyntönäytöksessä, oli sitä Teuvo Oinaan esiintymisessä. Naapurinvaaralla 28. syyskuuta 1991 esiintynyt Oinas muisteli lämmöllä keikkaansa.  Ne olivat ensimmäiset Sotkamon Nuorisoseuran lukuun Napiksella järjestetyt tanssit.

Sekä mahtavaääninen Teuvo Oinas Rosette-orkesterinsa kanssa ja Pekkaniskan Pojat saivat vauhtia tanssikenkiin.

Mainittakoon virolaissyntyisen Paul Kikerpuun soittamat soolot Panhuilulla. Lieneekö millään toisella tanssiorkesterilla Suomessa moista soitinta.

Kellään ei ole ainakaan valotaulua, jossa näkyy seuraavaksi soitettavien kappaleiden laji.

Sellainen on Pekkaniskan Pojilla ollut jo useiden vuosien ajan.

Yleisömäärä näyttäisi olevan kehittymässä oikeaan suuntaan.  Matkailijoiden ja karavaanarien osuus on huomattavan suuri.

Karavaanarien ajoneuvojen pysäköintiin on sovellettu väljempää linjaa toistaiseksi. Se ei tarkoita sitä, että auton siirtämistä pyytäneille järjestyksenvalvojille huudetaan ja räyhätään.

Samoin vaatteiden säilytyksestä on ollut eriäviä näkemyksiä. Narikka on vaatteiden säilytyspaikka, ei esiintymislava tai sähköpatterin päällys. Narikkaa hoitavat Jymy-Pesiksen pojat eli narikkaan vaatteet jättämällä tuetaan junioripesäpalloilua. Mainittakoon lauantaina narikkaa hoitaneen B-poikien SM-kultamitalistit.

Yhteispelillä homma toimii. Syyskuussa järjestetään yhdet tanssit.  Lokakuun ohjelmassa ovat toistaiseksi Kekritanssit. Niiden kohtalosta päätetään syyskuun viimeisten tanssien jälkeen.


Kuva kertoo enemmän kuin sata sanaa.


Teuvo Oinas


Pekkaniskan Pojat

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä