Kainuun Keskussairaalan viereen rakennettiin Kainuun suurin kesäterassi.

 

Tämä on siten viimeinen säännöllisesti julkaistava ploki.

Kirjoittelen toki jatkossakin plokeja, mutta julkaisu tapahtuu epäsäännöllisesti. Kesän ajalle näyttää kertyvän kaikenlaista, niin ei tehdä tästä stressin aihetta.

Olen näitä plokeja kirjoittanut sairaalassa. Täällä pitkinä talvipäivinä ja iltoina on ollut kirjallisiin harrastuksiin hyvin aikaa.

Puolen vuoden sairaalajakso on nyt takana ja kuntoutus jatkuu niin sanotusti kotoa pitäen. Kiitos Kainuun Keskussairaalan Vaativan kuntoutuksen osaston henkilökunnalle hyvästä hoidosta ja huolenpidosta. Teitä kaikkia tulee ikävä. Niin vuoden sairaaanhoitaja Maria, Tumma-Tiinaa, Pitkää-Tiina ja Pikku-Tiinaa kuin kaikkia muitakin. 

Kiitos kaikille luonani käyneille, erityisesti Rampalle, Annikille ja Minnalle.

Laitetaan tähän pätkä omilta Facebook-sivuilta. Kirjoitin tämän tiistai-iltana:

”Uuden ison sairaalan pääsisäänkäynnin luokse raitisilmatorjuntayksikön viereen on rakennettu iso terassi. Terassilla järjestetään kuulemma Keskussairaalan kesäpäivät. Pääesiintyjänä Maire&Alijäämä hittikappaleineen Sote-humppa ja jenkka Kusessa ollaan.

Yllätysesiintyjänä iki-ihana Harmonointisisters Kuhmosta.”

Raitisilmatorjuntayksiköllä tarkoitan tupakkapaikkaa.

Kesän kiireistä kerrottakoon samalla. Naapurinvaaran kesäkahvila on ensimmäistä kertaa avoinna sunnuntaina kesäkuun 6. päivänä. Myös valokuvanäyttely ”Viinamäestä Talvivaaraan” on tuolloin ensimmäistä päivää Naapurinvaaralla esillä. Sen jälkeen joka viikonloppu, aukioloajat löytyvät netistä ja Facebookista. Olen paikkaa ja näyttelyä esittelemässä. Myös vaalisunnuntaina 13. kesäkuuta.

Juhannuksena avataan Naapurinvaaran teranssi, kokko poltetaan, jos sää sallii. Haitarimusiikkia.

Juhannusaattona poltetaan kokko, jos säätila sen sallii ja kuunnellaan terassilla haitarimusiikkia.

Sitten se kaikkien huulilla pyörivä kysymys: Milloin alkavat tanssit?

Heinäkuun 24. päivä on vastaus. Johannes Vatjus orkestereineen ja Joonas Erkkilä & Unelma esiintyvät tuolloin Napiksella. Koronavarauksella tietenkin. Ja viranomaisten ohjeista riippuen.

Tiedän seuraavan kysymyksen. Miksi vasta silloin?

Useat tanssipaikat aloittavat aikaisemmin. Me emme aloita, koska koronatilanne vaikuttaa vähintäänkin vaihtelevalta.

Viime kesä osoitti virallisen tiedon lisäksi vaikuttavan villit huhut. Edelleenkin on somessa kirjoituksia, joiden mukaan olemme koronalinko. Vaikka yhtään koronatartuntaa Napiksella käyneillä ei todettu. Oliko se sitten hyvää tuuria vai ei. Kaikkemme hygienian eteen kuitenkin tehtiin.

Hyrynsalmen rypäs osoitti, että korona voi hypätä esiin missä ja milloin vaan. Ryppäästä tartunnan saanut käy sitten ravintolassa, pesäpallo-ottelussa, tansseissa tai jossain muussa joukkotilaisuudessa altistaen satoja ihmisiä.

Tämä on skenaario ketjusta, jonka yhdeksi lenkiksi emme halua joutua. Seuraamme sivusta, kuinka innokkaasti yleisö ryntää muualla tansseihin ja myös sitä, miten rokotukset edistyvät. Sekä tartuntojen määrää. Vuorokautisten tartuntojen määrän pitää pudota mahdollisimman pieneen kaksinumeroiseen lukuun. Mieluummin nollaan.

Koronavirus kun voi levitä, vaikka hallitus höllentää rajoituksia. Tai juuri siitä syystä.

Loppukesän ohjelmistoa julkaistaan tässä hiljalleen.

 

Loppukevennyksenä viime viikolla sähköpostiini tullut nigerialaiskirje:

 

”Hei, olen Abbas Muhammed, olen pankkiiri täällä Dubaissa. Olen ottanut sinuun yhteyttä maasi kansalaisen laskun suhteen. Tämä mies kuoli 12 vuotta sitten eikä maininnut ketään, joka peri pankkiinsa talletetut rahat. Pankki antoi minun löytää kuolleen asiakkaan lähisukulaisen, mutta en löytänyt sitä. Tämä tili katoaa, jos kukaan ei vahvista, että pankkitili on lähellä perhettä. Joten päätin ottaa sinuun yhteyttä molemminpuolisen edun vuoksi.
Odotan vastaustasi lisätietoja.
Hyvämaineinen,
Abbas Muhammad”

 

Erityisesti huvitti tuo ”hyvämaineinen.” Siitäkään huolimatta en vastannut ”pankkiirille” Eikä kannata muidenkaan vastata.

Erityisesti neuvo koskee keski-ikäisiä naisia, joita komeat amerikkalaiset upseerit lähestyvät facebookissa traagisine elämäntarinoineen. Joihin liittyy yllättäen rahan pyytämistä lainaksi. Aluksi muutamia satasia. pahimmissa tapauksissa summat ovat nousseet satoihin tuhansiin euroihin.  Näistä tapauksista ovat iltapäivälehdet saaneet sitten toinen toistaan makeimpia juttuja kertoessaan kaikki säästönsä ja lopulta lainaakin tarkoitukseen ottaneesta ja huijarille rahansa antaneista mummoista. Rakastunut nainen on rahaa lähettänyt, vaikka ei ole koskaan miestä nähnytkään eikä tulisi näkemään.

 

Pertti Granqvist

Sotkamon Nuorisoseura ry/Naapurinvaaran Huvikeskus

Hallituksen jäsen,

Ohjelmisto- ja markkinointitiimi

040-5418696

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä