Naapurinvaaran Huvikeskus

Esiintyjät esittelyssä 2.8.

Kuva: Kotisivujen kuvapankki

Dallapé

Dallapé sai alkunsa 1925 Martti Jäppilän, Ville Alangon ja Mauno Johanssonin perustettua orkesterinsa lauluyhtye Rajamäen poikien pohjalle.

Kesällä 1933 tehtiin Dallapén historian suurin, lähes neljän kuukauden ja 111 keikan mittainen kiertue.

Dallapé on Euroopan vanhin koko ajan toiminnassa ollut viihdeorkesteri.

Vuosien varrella on ollut jonkin verran toimintaa. Vuonna 2005 avattiin Helsingin Kallioon Dallapépuisto.

 Dallapé on legenda, eräänlaisen standardi tanssiorkesterille. Missä soitti Dallape, siellä oli tansseissa kansaa pilvin pimein. Kitaristina ja solistina on ollut mm. Olavi Virta.

Orkesterin nimi tulee  italialaisista Dallapé & Figlio harmonikoista, joilla soiteltiin 1925. Siloin orkesteria kutsuttiin Jazz Dallapeksi.

Jos Dallape on jättänyt nimensä musiikkihistoriaan, niin myös autoharrastajat tuntevat orkesterin Dallape Sisun kautta.
Dallape Sisu omaa varsin tapahtumarikkaan historian. Tosin se ei ole mikään ihme, alkaahan kyseisen Sisun historia jo vuodesta 1933.

Tämä linja-auto siis valmistui vuonna 1933 ja se kuuluu Sisun ensimmäiseen sarjaan sisältäen siis runsaasti Volvon komponentteja. Ensimmäisenä vuotenaan matkailulinja-auto teki turistimatkan Italiaan, mutta matkan järjestäneen matkatoimiston konkurssin keskeytti matkanteon. Kiukustuneet matkalaiset tuotiin konsulikyydillä takaisin Suomeen ja linja-auto haettiin kotiin Varsovasta.

Vuonna 1934 Masa Jäppilä osti Sisun Dallape-orkesterille keikkabussiksi. Vuosien 1934-1939 aikana Sisu toimi Dallapen kyyditsijänä kesäaikaan koluten kaikki Suomen tanssipaikat.

Vuonna 1940 linja-auto siirtyi Tammelan VPK:n omistukseen toimiakseen tästä eteenpäin paloautona. 1970-luvulla Sisu siirtyi klubin omistukseen (Sisu vaihdettiin palokunnan kanssa jeeppiin ja perävaunuun) siirtyäkseen hetken kuluttua Svartvikin automuseon kokoelmiin ja museonjohtajan Aulis Pakulan omistukseen. Aulis Pakulan kuoltua leski lahjoitti Sisun aihion takaisin klubille vuonna 1980.

Sisu entisöitiin 1980-luvulla ja nykyisin se toimii Helsingin Automobilistiklubin näytösajoissa ja joskus autoa jopa vuokrataankin erilaisiin tilaisuuksiin.


Vuonna 2010 Dallapé teki ison paluun tanssiyleisön tietoisuuteen albumillaan Jälleen soittaa Dallapé.
Vuonna 2010 orkesterin johtajaksi tuli Juha Hostikka.

Dallapé on orkesteri, josta soitinvoimaa löytyy, kuten viulu ja puhaltimet, saksofonit, trumpetit ja tuubat, viulu ja tietenkin haitari. Haitarikin monelta yhtyeeltä puuttuu.

Dallapé kiertää tanssilavoilla ja isommilla areenoilla entistä Dallapé soitantaa vaalien. Hienoa, kun tällaista perinnettä on elvytetty. Dallapé-orkesteria kannattaa tulla katsomaan ja kuuntelemaan, vaikka ei tanssisikaan.

Tanssinetin mukaan Dallape esiintyy heinäkuussa seuraavissa tanssipaikoissa; Pavilla ja Kermankoskella Heinävedellä, Napiksen jälkeen Dallapén seuraava keikka on Tuuloksessa 8.8.

Eli  harvinaista herkkua on tarjolla Naapurinvaaralla!

Edellisen kerran Dallapé vieraili Napiksella elokuussa 2020
Tunnelmia nähtävissä Dallapevideo

Kuva: Valokuvaus Helin Kulla & PhotographyOutiS

Mira Kunnasluoto

Mira on pitänyt laulamisesta lapsesta asti, musiikilliset juuret ovat gospelmusiikissa.

Vuonna 1999 Mira osallistui useisiin laulukilpailuihin, ja vuonna 2000 hänet kruunattiin Tangomarkkinoilla tangokuningattareksi. Tänä vuonna tulee voitosta kuluneeksi 25 vuotta.

Päätoimisen keikkailun Mira lopetti 2011. Nyt hän on tekemässä paluun tanssilavoille. Välivuosien aikana hän esiintyi lähinnä seurakunnissa ja kirkoissa.

Mira on opiskellut puutarhuriksi, matkaoppaaksi ja villiyrttiohjaajaksi. Nykyään hän työskentelee luonnonkosmetiikkamyyjänä.

Tänä vuonna hän on julkaissut kappaleet Tango, tango sekä Tulin jäädäksein.

Seuraava keikka 12.8. Kellokoskella.

Miraa säestää Paratiisi.
Paratiisi-orkesteri koostuu kokeneista ammattilaisista: Tero Tielinen (kitara, perkussiot, äänentoisto, laulu), Arto Karnaattu (koskettimet, haitari), Harri Luiskari (basso, laulu), Miika Myyryläinen (rummut) ja Simo Helkala (kitara).