Sotkamon vaarat ovat tunnetusti lumisia paikkoja. Lumisin on pitäjän eteläosassa sijaitseva Naulavaara. Lunta löytyy myös Vuokatilta, Halmevaarasta, Leihulta ja Rikkolanvaarasta Parkuan takaa. Unohtamatta  250 metrin korkeuteen merenpinnasta kurkottavaa Naapurinvaaraa.

Rakennusten katolle kertyessään lumi on riskitekijä. Sortumisvaaran lisäksi lumikuorma saattaa aiheuttaa sulaessaan vaikka mitä häverikkiä tai käydä kuten Oulussa, missä lumet tulivat holtittomasti alas.

Lauantaina 6. maaliskuuta Naapurinvaaran Huvikeskuksen katolta pudotettiin lumet pois. Asialla olivat Suovaran – Kokkovirran Metsästäjät ry:n miehet ja urakoitsija Hannu Mankinen.

Muutenkin rakennuksen ympäriltä siivottiin liikoja lumia pois. Tunnetusta syystä ei pysäkointipaikkoja laajemmin aurattu.

Eikä tarvitse aurata pääsiäiseksi eikä vapuksikaan. Koronan tartuntamäärät ovat sen verran hurjia tällä hetkellä. Kesäksi on toki mietitty muitakin tilaisuuksia ja toimintaa kuin tansseja. Mikäli viranomaiset sallivat yleensäkään minkään väkitilaisuuden järjestämisen.

Jutun valokuvat ovat Jukka Akkasen ja Pertti Granqvistin ottamia.

Kommentit   

0 #1 Sotkamolainen 05.04.2021 09:12
Naapurinvaara on kyllä vähälumista aluetta. Useinhan siellä on vähempi lunta kuin Sotkamon kirkonkylällä.

Naapuri- ja Pohjavaarat olisi hyvä liittää Paltamon kuntaan, esim. identiteetin ja monien muiden seikkojen takia.
Lainaa

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä