Lauantai oli Sotkamossa tapahtumien päivä. Vietettiin Sotkamo-päivää, ohjelmaan kuului muun muassa heinäntekotalkoita, kansallis- ja pitäjäpukujen tuuletusta ja vaikka mitä. Auringon laskiessa taivaan keskeltä kohti länttä huipentui Sotkamo-päivän ilta tansseihin Naapurinvaaralla.

Tanssit olivat ensimmäiset 10 kuukauteen. Tanssien aloittamisesta 24.7 tehtiin päätös huhtikuussa, jolloin vaihtoehtona oli aloittaminen juhannuksena.

Tiedossa ei ollut tuolloin koronatilanteen kehittyminen nykyiseen suuntaan, eikä se, että viranomaiset sallivat kisaturistien tulon Pietarista ilman testausta.

Kaikesta huolimatta illan yleisömäärä, lähes 400 oli iloinen yllätys kuin myös molempien illan orkesterien asenne ja ammattitaito.

Tanssimusiikkia kuultiin laidasta laitaan. Seurauksena se, että järjestäjät ja yleisö olivat tyytyväisiä.

Huomattavaa se, kuinka paljon yleisön joukossa oli matkailijoita ja karavaanareita. Sinänsä yllätys tämä ei ollut, koska Vuokatti on täynnä matkailijoita ja Kattivankkuri muun muassa laitojaan myöten. Myös linja-autokuljetus otettiin hyvin vastaan, autossa oli matkustajia kiitettävästi.

Tästä on hyvä jatkaa. Kuten lauantainakin, myös jatkossa noudatamme viranomaisten ohjeita ja mahdollisia rajoituksia sekä huolehdimme lisäksi oma-aloitteisesti terveysturvallisuudesta. Todettakoon, ettei nyt Kainuussa ole yleisötilaisuuksin järjestämistä rajoitettu.

 


Joonas Erkkilä & Unelma


Johannes Vatjus & Helmi.

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä