Katsoin keskiviikkona aamulla netistä Ylen sivuilta vs. pandemiapäällikön haastattelua Kajaanin kauppatorilla.

Se olikin parempi esitys kuin Kummelin sketsit. Vs. pandemiapäällikkö muistutti vahvoista suosituksista, maskin käytöstä ja turvaväleistä. Samaan aikaan näkyi ja näytettiin, kuinka taustalla ukot istuivat kahvilla ilman maskeja kylki kyljessä torikahvilassa.

Muutama kaupungin työntekijäkin käveli torilla ja tietysti ilman maskeja.

Mitään kantaa ei päälliköllä ollut oikein mihinkään asiaan. Ei hän osannut vastata toimittajan kysymykseen tanssien järjestämisestä ja koiranäyttelystä tulevana viikonloppuna puhumattakaan kuukauden päässä olevista Musiikkijuhlista.

Ei se mitään. Vaan ei saatana soikoon Avikaan tiennyt vielä keskiviikkona tulevista rajoituksista. Ne kerrotaan perjantaina.

Yritäpä tässä järjestää tapahtumia, kun meidän viranomaisilla menee ja on touhu mennyt täysin lekkeröinniksi. Suosituksia ja ympäripyöreää kliseiden toistelua.  Melkein kuin 1970-luvulla pikkulehtien pääkirjoitukset, joissa oli ensiksi vähän höpinää, sitten lätinää ja lopuksi jonkin verran jeesustelua. Sen sijaan, että ihmisiä olisi varsin selkein sanankääntein kehoitettu ottamaan rokotus ja kielletty yleisötilaisuuksien järjestäminen.

Jos viranomainen kieltää, on se sopimuskumppaneihin päin selkeä perumisperuste. Vahingoksi järjestäjälle jäävät ilmoituskustannukset ja työ sekä vaiva.

Todennäköisesti tässä käy näin, ettei rajoituksia tule.  Tulee ohjeita lähikontaktien välttelystä ja niin edelleen. Pitäähän se koiranäyttely saada järjestää, kuten viime viikonloppuna Kuhakunkkukin ja onhan tulossa pesäpallo-otteluitakin.

Tiedämme viranomaisten kannan perjantaina, jolloin pitäisi toisella kainuulaisella tanssipaikalla olla jo pidot ja meillä lauantaina sekä mobilistitapahtuma sunnuntaina. Epätodennäköistä, että ainakaan heti voimaan tulevia kieltoja tulisi.

Tiedän yleisötilaisuuksien ja tanssien järjestämisen herättävän kauhua sekä vihaa foliohattuisten uskonlahkossa. Kannatta kuitenkin selata sellainen tieto, että kuinka monta ihmistä on Kainuussa sairaalahoidossa ja tehohoidossa koronan takia.

Totta on sekin, ettei koronatartuntojen määrää saada kuriin ilman järeämpiä toimenpiteitä.


Sunnuntaina 1.8. Napiksella pidettävässä Mobilisteja ja Musiikkia - tapahtumassa on traktoreita nähtävillä.

Kommentit   

0 #1 Maire Kärnä 01.08.2021 15:08
:D Kiitoksia pyhän tapahtumasta. Ja ilo oli nähdä pplokinoitsija itse.
Lainaa

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä