T.T. Purontaka

T.T. Purontakan musiikkiharrastus alkoi 1970-luvun alussa laulukuoron parissa. Sen rinnalla T.T. harrasti jonkin verran puhallinmusiikkia.

Punk-villityksen aikaan 1977 T.T. soitti rokkia eri muodoissa Isokankaan työnväentalolla.

Samoihin aikoihin T.T. opiskeli kansalaisopistossa tanssimusiikkia. T.T:lle varsinainen alkusysäys tanssimusiikin harrastamiselle oli vuonna 1979 perustettu tanssiorkesteri Sympatia.

Vuonna 1990 T.T. toimi Topi Sorsakosken basistina.

Soolouran T.T. aloitti vuonna 1994.  Omia levytyshommia aloittaessa käytettiin nimeä "Tapsa Purontaka", mutta silloisen Basebeatin johtaja, Erkki Puumalainen, ajatteli, että nimi kuulostaa liikaa takametsien humppamieheltä ja keksi lyhentää nimeksi T.T.

T.T:n suosion pohja on kunnioitus suomalaiseen tanssimusiikkiin. Vahva ammattitaito näkyy illasta toiseen.

T.T. kiertää keikoilla Tähtitaivas-yhtyeen kanssa.

T.T. keikkailee tasaisen rauhalliseen tahtiin, Napiksen jälkeen seuraava esiintyminen on 15.7. Oulussa.

T.T. vierailee Napiksella muutaman vuoden tauon jälkeen.

 

 

Birgit Ohra-aho ja Soundset herättävät henkiin vanhan hyvän ajan oikeat iskelmät ja lavatanssit.

 

 

 

Naapurinvaaran juhannustanssien pääesiintyjä Kake Randelin tiivisti puolitoistatuntisen settinsä päätteeksi näkemyksensä suomalaisista tanssipaikoista villisti viheltävän, taputtavan ja meluavan juhlakansan kurkottaessa lavan reunuksen yli käsiään idoliaan kohti.

”Naapurinvaara on paras tanssipaikka.”

Kake oli omien laskujensa mukaan 23. kerran Napiksella esiintymässä.  Kaksi kertaa jäi koronan aiheuttamien sulkujen takia väliin. Kake ei sairastanut koronaa edellisinä juhannuksina, mutta sitkas flunssa vaivasi ennen tämän vuotista keikkaa.

”Viikon olin petinpohjalla. Koronatestit tein ja ne näyttivät negatiivista.”

Juhannusaaton tansseja voi kuvailla paluuksi menneisyyteen muutaman vuoden taakse, jolloin aattona juhli vaaralla lähes 1500-päinen yleisö.

Aivan noihin lukuihin ei päästy, mutta yli 1100 myytyä lippua on näissä olosuhteissa hyvä saavutus. Yleisössä oli silmään pistävän paljon nuorta väkeä. Huvitilaisuus sujui ilman mainittavia häiriöitä, Mikä on ravintolamyyntiin peilaten erinomainen saavutus. Kiitos siitä yleisölle.

Kaken lisäksi nähtiin ”lauteilla” Tanssiorkesterien hallitseva Suomen Mestari Albert Salminen & The Gallants ja Hanna Hirvonen & Haavekuva.

Alberts Salminen on bändin laulaja Anton Lepistö.

”Minun toinen nimi on Albert ja äitini tyttö nimi Salminen. Kun vedän tumman puvun päälle, olen Albert Salminen.”

Yhtyeessä soittavalla Venni Korhosella on juuret Sotkamossa Pohjavaaaralla.

Hanna Hirvonen valmistautuu tangofinaaleihin ja eikä meinannut lopettaa lauantaita vasten yötä viimeisiin valsseihin, kun yleisö toivoi vielä encore-kappaleet. Ja toive toteutui.

Karavaanarit olivat liikenteessä, Sotkamon – Vuokatin onnikka ajoi useita reissuja. Kaikki saivat kyydin ja taksejakin oli riittävästi juhlakansaa kyyditsemässä.

 

 

Teksti, kuvat ja video: Pertti Granqvist

 

 

Etola-yhtiöiden hallituksen jäsen Markus Etola lahjoitti kuudelle Naapurinvaaran  talkoolaiselle maastoautosafarin.  Osallistujat arvottiin kiinnostuksensa ilmaisseiden keskuudesta. Muutaman poisjäännin jälkeen sukeutui lopullinen osanottajien sakki ajelemaan maastureilla Itävaaran maisemissa.

Safarin järjesti Vuokatti Safariksen Samuli Junttila.  Osallistujat jaettiin kahteen autoon., kolme autoonsa. Yksi ajoi, toinen oli radiopuhelinmiehenä tai naisena ja kolmas istui takana keskipenkillä.

Yksi safarille osallistunut talkoolainen Ida Schroderus kertoi aluksi istuneensa takana ja jännittäneensä. Viimeisen osuuden hän ajoi ja jännityskin haihtui.

”Hyvin meni, muutamassa pehmeikössä auto oli kiinni, mutta eteenpäin päästiin peruuttamalla ja vauhtia ottamalla.”

Safari kesti noin kaksi tuntia makkaranpaistoineen.

Ida Schroderus sanoi hänen mielestään maastoautosafarin sopivan syntymäpäivien viettäjille ja polttariporukoille.

Ajelun sponsoroinut Markus Etola  sanoi tarkoituksen olleen nimenomaan tuoda tutuksi maastoautosafareita ja niiden mahdollisuuksia matkailussa.