Sotkamon Nuorisoseura on järjestänyt Napurinvaaralla tansseja vuodesta 1991 alkaen

Tällä viikolla eli 20.–26.3. vietetään Nuorisoseuraviikkoa. Viikon jokaisena päivänä nostetaan sosiaalisessa mediassa esiin eri maakuntien Vuoden Nuorisoseuraksi valittuja seuroja ja esitellään heidän toimintaansa. Viikko huipentuu Nuorisoseurapäivään, jota vietetään sunnuntaina 26.3.

Sotkamon Nuorisoseuran Naapurinvaran Huvikeskuksessa otetaan sen verran ennakkoa, että Nuorisoseurapäivän kunniaksi tarjotaan lauantaina 25.3 ennen klo 21.00 tansseihin tulijoille mehua ja keksit.

Sotkamon Nuorisoseura hankki Naapurinvaaran Huvikeskuksen omistukseensa 1991. Tansseja on siitä lähtien järjestetty säännöllisesti koronan 2020 ja 2021 aiheuttamia taukoja paitsi.

1990-luvun puolivälissä seuran omaisuus säätiöitiin. Naapurinvaran Huvikeskuksen omistaa Sotkamon Nuorisoeurasäätiö.

Tämän vuoden nuorisoseuraviikon  juhla järjestetään Lipinlahden Nuorisoseuralla Nurmeksessa. Seura valittiin vuoden 2022 Vuoden Nuorisoseuraksi, ja perinteenä on ollut, että seuraavan vuoden juhlan isännöi edellisen vuoden kunnianosoituksen saaja. Juhlassa kuullaan Suomen Nuorisoseurojen puheenjohtaja Elina Weckströmin puhe sekä palkitaan Vuoden Nuorisoseura 2023 sekä Vuoden Nuorisoseuralainen 2023.

Vuoden 2023 valtakunnalliset tunnustukset julkaistaan sunnuntaina 26.3. klo 15.00. Vuoden Hermannin palkinto jaetaan 15.–16.4. järjestettävillä H-kiltapäivillä Eurajoella.

 

 

 

Ilmojen haltijalta oli suorastaan pilkantekoa Vuokattiin hiihtämään tulleille perjantain ja sunnuntain kaunis ja aurinkoinen sää.

Lauantain sää oli tuiskuinen ja tuulinen, synkkä ja pilvinen. Sellaisessa säässä hiihdettiin vuoden 2023

Vuokattihiihto.

Epäilemättä huono ajokeli vaikutti illan tanssien yleisömäärään. Kauempaa tulossa olevien osalta ainakin.

Vuokattihiihtotansseissa pyörähteli noin 500 asiakasta. Eikä vain pyörähdellyt, vaan tanssivat reippaiden rytmien tahdissa.

Tahdit takasivat Finlanders ja Neitoset. Oli rokkia ja räminää, vanhoja tanssi-iskelmiä, mutta myös tunnelmallisia ”illan viimeisiä hitaita.” Jokaiselle jotain unohtamatta Finkkujen ikivihreitä hittejä.

Finkut tulivat Sotkamoon Kemistä. Naapurinvaaralla yövyttyään he jatkoivat Evijärvelle ja sieltä lepopäivän jälkeen takaisin Lappiin.

 

Neitosten jalkakeikka Pohjanmaalla oli peruuntunut. Seuraava keikka heillä on ensi viikonloppuna Limingassa.

Maria Pisilä kertoi talvella olleen hiljaisempaa, kesän tilanne näyttää paremmalta. Finkuilla keikkaa on ollut ja keikoilla on ollut väkeä mukavasti.

 

Kuvat, teksti ja myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

 


Kuva: Mika Toivanen / Photo by Toivanen

Sinitaivas

Sinitaivas voitti vuonna 2007 olleen Viihdyttäjä-kisan, ja toimi Kesäillan Valssi-ohjelman taustaorkesterina samana kesänä. Sitä kautta tämä reilulla asenteella ja tanssimusiikilla soittava yhtye on tullut tunnetuksi.

Ohjelmisto on monipuolinen, kattaus uutta ja vanhaa. Sinitaivaan tahdit ovat kohdallaan, sillä yhtyeen jäseniltä löytyy myös tanssitaitoa.

Sinitaivas-orkesterin on perustanut laulava rumpali Juha-Matti Ahola. Viihdyttäjäkisaan yhtyettä kehotti osallistumaan trumpettitaiteilija Nalle Lehtonen. Uran alkuaikoina Sinitaivas kiersi Suomea Rainer Frimanin ja Nalle Lehtosen kanssa.

Vuonna 2009 Sinitaivas valittiin vuoden tanssittajatulokkaaksi. Syksyllä 2011 yhtye valittiin vuoden tanssittajaksi.

Yhtyeeseen tuli alkuvuodesta 2017 toiseksi puhaltajaksi Johanna Piipposen aviomies Jyri Laitila.

Sinitaivaan uusin levy Sierra Madre ilmestyi heinäkuussa 2021.

Juha-Matti Aholan lisäksi Sinitaivaassa soittavat, Jukka Lehtimäki kosketinsoittimet, haitari ja laulu, Elias Marjomäki kitarat ja laulu, Tommi Jalo puhaltimet, Jarno Pasma basso ja laulu sekä Jyri Laitila saxofoni ja huilu.

Sinitaivas esiintyy 26.3 Nokialla.

Sinitaivas esiintyi Napiksella marraskuussa, tunnelmia siitä näkee täällä


Sari Koivikko

Sari on kotoisin Oulusta.

Sari on Humppakuningatar vuodelta 2015, hän myös useana vuonna ollut kilpailemassa Kiuruveden Iskelmäviikolla.

Sari on myös vuosien varrella ollut tavoittelemassa tangokuningattaren kruunua Seinäjoen Tangomarkkinoilla.

Vuonna 2016 Sari julkaisi kappaleen Tähtien kultaa ja kuun hopeaa, ja tällä hän nousi yleisön tietoisuuteen. Sarin uusin kappale on nimeltään Elän täysillä elämää.

Sari on keikkaillut myös Seireenit kokoonpanossa, mutta vuodesta 2018 lähtien hän on keikkaillut Kuunhopea- -yhtyeen kanssa.

Kuunhopean kokoonpano; Mika Leppänen / Rummut, Jussi Hjelt / Kitara / Haitari, Juuso Liinamaa / Basso, Jari Perä / Koskettimet

Edellisen kerran Sari vieraili Napiksella viime huhtikuussa. Tunnelmia nähtävissä täällä