Raskaat sadepilvet estivät täydenkuun näkymisen Täydenkuun Tansseissa. Mutta kuusta lauloi Ville Liimatainen useassa kappaleessa.

Orkesterit ja solistit pohjoisesta Liimatainen ja Ajomiehet Kemistä, Honkanen orkestereineen Rovaniemeltä esittivät monipuolista tanssimusiikkia. Ajomiesten ja Liimataisen tyyli on hyvin lähellä Sorsakosken ja Agentsien musisointia. Vain tanssitytöt puuttuivat. Ja Kahdesta Kitarasta se kuuluisa karjahdus.

Honkanen orkestereineen esitti perinteisempää tanssimusiikkia tai tavallisempaa ja hyvin esittikin. Palautettakin tuli, sekä hyvää että huonoa ja lopuksi viimeisen valssin puuttumisesta. Yleisön ikärakenne on sellainen, että viimeinen valssi ymmärretään kuuluvaksi asiaan.

Yleisöä oli jo sen verran, että tunnelmaa löytyi isommalta tanssilavalta sekä myös uudesta ravintolasta.  Pienemmälläkin lavalla oli tanssijoita. Silmämääräisesti arvioiden matkailijoita oli kaksi kolmasosaa, mutta paikallisiakin oli uskaltautunut tansseihin pitkän tauon jälkeen.

Myös karavaanareita oli huomattavan paljon liikenteessä lauantaina. Uutiset kotimaan matkailun kasvusta eivät ole näköjään perättömiä.

Taukoon paikallisilla oli syynä tietenkin koronan pelko. Siinä jutellessa todettiin, ettei pelko taida oikeasti aiheellinen olla. Vaikka ilmaantuvuusluku Kainuussa on korkea. Kiitos siitä karanteenissa oleville thaimaalaisille marjanpoimijoille. Heidän tartunnat kirjataan Kainuun lukuihin ja myös pitäjäkohtaisiin lukuihin. Sote on kyllä selväsanaisesti tiedottanut, ettei tartuntoja ole Sotkamossa kantaväestössä. Ilmaantuvuusluvun kasvu voi viedä maakunnan kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen. Se taas tarkoittaisi tiukempia rajoituksia.

Tässä voisi kirjoittaa median lukutaidosta. Pitkin päivää tuli soittoja viestejä siitä, että onko meillä tanssit, kun on se tanssi- ja karaokekielto. Sehän kielto on Uudenmaan ja Etelä-Karjalan maakunnissa.

Illan lopuksi tarvittiin poliisia ja ambulanssia. Eräs asiakas oli pysäköintialueella loukannut itseään. Epäselväksi jäi kuitenkin tapahtumien todellinen kulku. Onneksi mistään vakavammasta ei ollut kysymys.

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä