Järvet ovat vapautuneet jääpeitteen kahleista, lunta on enää Vuokatinvaarojen rinteillä ja koivut vihertävät hiirenkorvien ansiosta. Yön musta synkkyys on poissa, aamuyön tuntien aikana maisemat verhoutuvat läpinäkyvään, siniseen hämärään.

Ollaan kesän kynnyksellä.   Muutaman viikon päästä käy todeksi 60-luvun tanssimainosten slogani ”Vaaran luonto vehmaimmillaan- Kainuun tyttö kauneimmillaan.”

Vaikka luonto on heräämässä talviuniltaan, tanssien yleisöstä osa on talvihorroksessa.  Heräämistä on kuitenkin tapahtunut, koska lauantain 300-päisestä yleisöstä silmämääräisesti arvioiden suurin osa oli paikallisia. Matkailulaitoksissa on menossa vuoden hiljaisin aika.

Pudasjärveltä saapui 30-hengen ryhmä. Ryhmänvetäjä Heimo Turunen kertoi tavoitteena olleen 40-hengen suuruisen porukan

Yleisöä oli viihdyttämässä ja erityisesti tanssittamassa ennestään tutut Virpi Piippo ja viime syksynä yleisön mieliin, ja sielujen syvyyteen laulanut Laihian mies Juha Hautaluoma. Virpille keikka oli jo toinen tälle vuodelle, koska hänet jouduttiin sairaustapauksen takia kutsumaan maaliskuussa hätiin.

Mainittakoon, että kohtuullisen lähellä Naapurinvaaraa asuvana Virpi on yksi niin sanotuista varalla olevista artisteista.

Sekä Virpi että Juha orkestereineen saivat yleisöltä kiitosta tanssittavan musiikin esittämisestä. Merkille laitettiin, että yleisöä oli tavallista enemmän paikalla tanssien loppuun saakka ja myös karaokebaarissa oli tunnelmaa ja erityisen hyviä tulkitsijoita. Tanssi-ilmoituksesta oli epähuomiossa jäänyt pois maininta karaokesta, mutta tuo pieni lapsus ei näköjään menoa ja meininkiä hidastanut.

Lauantai-illan hyviin uutisiin kuului kajaanilaisen Hanna Hirvosen pääsy tangofinaalien karsintoihin. Tangokuningattaren tittelistä Hanna kilpailee 7- 9.7 Seinäjoella.

Ennen Seinäjoen ”keikkaa” Hanna nähdään juhannusaattona Naapurinvaaralla yhdessä Kake Randelinin ja SMorkin voitosta kamppailevan Albert Salminen&The Gallantsin kanssa. Orkesterien Sm-kilpailun voittaja ratkaistaan helatorstain aattona.

 

Teksti: Pertti Granqvist

 

Kuvat ja myöhemmin julkaistava video: Olavi Heikkonen

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä