Naapurinvaaran päällä 250 metriä merenpinnasta kaksi tuntia ennen tanssien alkua siunattiin pientä tuulenvirettä, joka edes vähän viilensi lähes +30 asteen lämpötilaa.

Nina Åkerman kertoi heidän tehneen hikisen matkan päivän aikana Jämsästä todetakseen, ettei pohjoisempana sen viileämpää ole.

 

Nina orkestereineen on aiemminkin vieraillut Naapurinvaaralla. Weranta oli ensimmäistä kertaa. Jyväskylän eteläpuolella enimmäkseen operoinut orkesteri on saanut jonkin verran mainetta ja muutama asiakas kertoi tulleensa pitkän matkan päästä Werantaa kuuulemaan.

Pitkä matka oli edesssään Werannallakin. He ajoivat Naapurinvaaralta esiintymään sunnuntai-iltana Kolmilammin Lavalle Hausjärvelle. Matka-aika yhdeksän tuntia.

Asiakkaat kiittelivät pois lähtiessään sekä Werantaa että Ninaa ja hänen orkesteriaan monipuolisesta tanssimusiikista.

Yleisömäärä oli odotusten mukainen, noin 300. Helteisen sään lisäksi useat samanaikaiset tapahtumat lienevät vaikuttaneet yleisömäärään.

Erikoista oli, että tanssibussissa oli yli 50 matkustajaa eli pyöreästi laskien 17 prosenttia illan yleisöstä.

Karavaanareita oli selkeästi vähemmän kuin mitä viikko aikaisemmin. Useat karavaanarit ovat kyselleet sähköpaikkaa. Lähin sellainen löytyy Naapurinvaaran Lomakeskuksesta ja sieltä on myös linja-autokuljetus.

Hyvin todennäköisesti kahden viikon päästä Vaellustansseissa ei aivan samoissa lämpötiloissa olla kuin nyt lauantaina. Elokuun viimeisenä viikonloppuna ei tansseja järjestetä, koska samaan aikaan Kainuussa on muita tilaisuuksia.

 

Teksti, kuvat ja video: Pertti Granqvist.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä