Harvoin yleisöltä tulee niin paljon positiivista palautetta kuin lauantaina Henri Jokisen & PNP:n ja Pirita Niemenmaan, Jarkko Yli-Sikkilän &Soivan orkesterin esiintymisestä.

PNP onkin oiva orkesteri Henri Jokisen kaltaisen esiintyjän säestäjäksi. Varsinkin tangoissa korostuu harmonikkamestari Taisto Lunkan osuus.

Henri Jokinen on kehittynyt nuoren polven solisteista kruunaamattomaksi tangokuninkaaksi.  Kruunattu hän on silloin kun katsoo aiheelliseksi kilpailuun osallistua.

Useiden tangokuningattarien ja kuninkaiden kohtalona on ollut kadota artistitaivaan tähtisumuun. Piritalla keikkaa on riittänyt.

Pirita kertoi kuningattaren tittelin antaneen hänelle työtilaisuuksia unohtamatta erinomaista orkesteria ja ohjelmatoimiston tukea. Fanejakin on. Eräskin pariskunta kertoi tulleensa Jurvasta saakka Piritaa ja Jarkkoa kuuntelemaan.

Henri Jokinen ja PNP tulivat laivakeikalta. Matkaa Napikselle satamasta 600 kilometriä. Henri Jokiselle ei tämäkään riittänyt.

Henri Jokinen jatkoi matkaansa Äkäslompolon maisemiin. Mukana hänellä oli suomenajokoira Helmenkalastaja. Syksyinen lomaviikko kuluu jäniksiä metsästäessä. Mikä lieneekin poronhoitoalueella koiran kannalta turvallisempaa, jostain syystä siellä on susia vähemmän kuin Itä-Suomen metsissä.

PNP on nyt viikon tauolla. Tangokuningattaren kruunua kolme vuotta kantanut Pirita ja Jarkko esiintyvät torstaina Kapakanmäellä Tuuloksessa ja lauantaina Runnilla.

Karavaanareita oli paljon. Tällä kertaa pysäköinti sujui mallikkaasti, kiitos siitä. Uuden normaalin aikaa onkin hyvä jo opiskella, koska yleisömäärien kasvaessa sinne, tänne, pitkin ja poikin-pysäköintiä ei voida sallia. Edelleen muistutuksena kerrottakoon, ettei Huvikeskuksessa ole leirintäaluetta, lähin sellainen löytyy Naapurinvaaran Lomakeskuksesta.  Sieltä on myös linja-autokuljetus tanssi-iltoina.

Yleisöä oli 449 eli muutama lippu myytiin enemmän kuin viikko aiemmin. Samaan aikaan oli muitakin tapahtumia, mutta niiden vaikutusta on vaikea arvioida.  Väkeä lienee ollut liikenteessä paljon ta sitten takseja vähän, koska pirssiä jouduttiin odottamaan tanssien loputtua lähes tunnin ajan.

Silmämääräisesti arvioiden lauantaina paikallisia oli enemmän ja Vuokatin alueelta linja-autossa tuli väkeä vähemmän mitä edellisissä tansseissa.

Syyskuun tansseissa keskiarvo huitelee pitkästi yli 400:n. Suunta on oikea ja Finkkujen sekä Katjan & Fernandan tullessa esiintymään syyskuun viimeisiin tansseihin odotetaan 500:n rajan rikkoutuvan.

 

Teksti,  kuvat ja myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä