Kuvassa vasemmalla istuva Iida (28) Hämeenlinnasta ja Eetla (23) Turusta olivat lauantaina ensimmäistä kertaa Naapurinvaaralla tansseissa. Naapurinvaara oli yksi etappi tyttöjen viikonvaihteen tanssireissulla. Ensimmäinen oli Leppävirran Tulenliekissä perjantai-iltana.

Vertailussa naapurinvaara vei voiton, koska Tulenliekki oli ollut nimensä veroinen eli siellä oli ollut liian kuuma ja tanssittajia vähemmän.

Ahkerasti tansseja Etelä-Suomessa kiertävät kaunottaret nimesivät parhaaksi paikaksi talvella Auran Nuortentalon ja kesällä Punkalaitumen Särkän.  Orkestereista kehuja saivat Sinitaivaan lisäksi muun muassa Hurma, Kaiho, Komiat, Taikakuu ja In The Mood.

Iida ja Eetla kertoivat yöpyneensä Hotelli Vuokatissa. Tanssireissun kolmannelle etapille he lähtivät sunnuntaina aamulla. Kolmas etappi on Nokian Kerhola.

Kohti Nokian Kerholaa kääntyi myös Sinitaivas-orkesterin bussin keula varhain lauantaiaamuna. Orkesteri yöpyi tai lepäsi muutaman tunnin bussissa ennen tien päälle lähtöä.

Tampereen seudulta Sinitaivas Naapurinvaaralle saapui.

Juha-Matti ”Juhis” Ahola kertoi heidän soittaneen perjantaina yksityistilaisuudessa Tampereella. Sunnuntaina orkesteri kiirehti kello 15.00 alkaviin iltapäivätansseihin Nokian Kerholaan.

Naapurinvaaralla Sinitaivasta ja Sari Koivikkoa & Kuunhopeaa kuunteli ja heidän tahdissaan tanssi lähes 450 asiakasta. Lipun ostaneiden määrä edustaa sitä vakiintunutta tasoa, mitä isoimmilla tanssipaikoilla on kevättalven aikana ollut.

Vuotta aikaisemmin asiakasmäärä vaihteli 300–350:n välillä. Ihmiset ovat hiljalleen löytämässä korona-ajan jälkeen takaisin tansseihin.

Sinitaivas sai kehuja yleisöltä toteamuksella, ”voi että, ovat aina niin hyviä.”  Sari Koivikon orkesterilla oli vaikeuksia tekniikan kanssa. Sinitaivas-orkesterin poikien avustuksella digitaalinen äänentoisto saatiin pelittämään. Tanssien aloitus viivästyi vain pari minuuttia.

”Kiitos Sinitaivas-orkesterille avusta. Meinasi tulla paniikki, soundsekkia ei ehtinyt kunnolla tekemään, mutta selvittiin tästäkin, Sari Koivikko sanaili tanssien päätyttyä.

Sarin orkesterille erikoiskiitos viimeisen puolituntisen kappalevalinnoista. Miesoletetut kutsuisivat kyseistä tyylilajia vonkausmusiikiksi. Ja viimeisen valssin viimeiset tahdit kuultiin samaan aikaan kun kello löi tasan yksi talviaikaan. Myöhemmin aamuyöllä muututtiin iltoja pitentävään kesäaikaan.

Näissä jutuissa on yleensä loppukevennys. Sen kertoi ”Juhis.”

Yhtyeen basistilla on jalassaan sukkahousut. Ovat olleet sen jälkeen, kun vaimo löysi sukkahousut miehen keikkakassista.

”Tämä tarina on tosi”, Juha-Matti vakuutti.

 

Teksti, kuvat ja kaksi videoa: Pertti Granqvist

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä