Kuka muistaa Mervi Koposen. Oikeat tangofriikit muistavat hänet vuoden 2011 tangokuningattarena kilpailussa, jossa ei valittu kuningasta. Kilpailun kakkonen ja tangoprinssi oli kajaanilainen Heikki Koskelo.

Yhdentoista vuoden aikana Heikki on ollut julkisuudessa sekä hyvässä että pahassa. Vaikka kuninkaan kruunua ei 2011 kilpailusta tullutkaan, on Heikki kainuulaisten tangokuningas.

Lauantai-ilta todisti hänen olevan vastoin tunnettua sananlaskua profeetta omalla maallaan. Kun Heikin vuoro tuli ja hän aloitti ”Itämaisella Rakkaudella” tuli kerralla selväksi lavalla olevan tangon taitajan. Toinen setti päättyi Mauno Kuusiston 1959 tunnetuksi tekemällä kappaleella ”Hänelle se kertokaa” ja viimeisenä oli ”Kuuleeko yö.”

Ihmiset olivat suorastaan haltioissaan poistuessaan.

”Hyvät tanssit, lisää vain näitä hyviä orkestereita, pitäkää useammin tansseja.” Tällaisia terveisiä kuultiin ovella tanssien päätyttyä. Palaute koski myös Helminauha-orkesteria. Markus Kokkosen orkesterilla oli myös oikea fiilis ja soundi tanssivan yleisön kannalta katsottuna.

Mainoskatkona tähän väliin, että Helminauha esiintyy 2023 juhannusaaton tansseissa. Tietenkin Kake on varattu ja kolmantena esiintyjänä Armi Tenkula&Afrikan Tähti. Tämän verran valotetaan ensi vuoden ohjelmistoa.

Syyslomatansseissa päästiin lähelle maagista 500 hengen yleisömäärää.Tarkka luku oli 487. Huomattavaa se, että silmämääräisesti arvioiden paikallista väestöä oli enemmän ja matkailjoita vähemmän. Mikä tärkeintä, hyvä meininki ja asiakkaat tyytyväisiä.

 

Teksti ja kuvat sekä video: Pertti Granqvist

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä