Lähes 400-päinen yleisö todisti lauantaina tuoreiden tangokuninkaallisten Charlotta Saaren ja Pasi Flodströmin ensi visiittiä Naapurinvaaralle.

Hyvinhän se sujui, esiintyminen yhdessä ja erikseen. Samoin oman orkesterinsa kanssa kiertämisen noin vuosi siten aloittaneella Piritta Niemenmaalla.

Pasi Flodström kertoi olevansa ”siviilissä” Harjavallan seurakunnan kanttori.

”Paikalliselle eli Valtatie kakkoselle, kun pääsisi vielä esiintymään, virkavapaalla kanttorin virasta oleva Pasi jutteli keikan jälkeen.

Charlotta kertoi työskennelleensä kauneudenhoitoalalla ennen tangokuningattareksi valintaansa.

Naapurinvaaralla kruunupäitä säesti Helmi-orkesteri. Sama orkesteri, joka tulee kahden viikon päästä säestämään Heikki Koskeloa.

Lauantaina Naapurinvaaralla henkilökunta nautti makoista täytekakkukahvit yhden talkoolaisen merkkipäivän kunniaksi.

Ei täytekakkukahvien takia, vaan ihan virka-asioissa alkoholitarkastajat sekä poliisit kävivät tarkistamassa lupien papereiden ja yleensä toiminnan lain- ja säännönmukaisuuden.

Lienevät kirjoittaneet raporttiinsa kuin Oululaisen Kaiku-lehden toimittaja 1884 Sotkamossa ajetuista raveista:

”Kansan käytös oli siivoa, juopuneita ei näkynyt.”  Miksi Sotkamon pitäjän tapahtumasta kertovaan juttuun on pitänyt tällainen maininta laittaa, sitä ei tarina kerro.

Myös poliittisia päättäjiä ex-kansanedustaja Raimo Piiraisen johdolla niin Kainuun kuin PohjoisPohjanmaan hyvinvointialueelta vieraili Naapurinvaaralla lauantaina.

Kesäkauden myötä päättyi linja-autokuljetus Kajaanista. Eikä jatku vähän aikaan, koska matkustajia ei yksinkertaisesti ollut. Kymmenen euroa ei noin Ojalan laskuopilla edestakaisesta kyydistä paljolta tuntuisi. Kainuulaisen sananlaskun mukaan se on annettu, kun on tarjottu. Yleisön vaatimuksiin on siis vastattu.

Vuokatista bussissa oli kulkijoita. Ikävää, että eräs asiakas oli joutunut edestakaisesta kyydistä ja lipusta maksamaan 37,50 euroa. Linja-autosta ostettuna paketti maksaa 25 euroa. Asiakas oli ostanut lipun muualta ja myyntipalkkioiden lisäämisen jälkeen maksanut siitä 27,50 euroa. Lisäksi edestakainen linja-autokyyti 10 euroa. Informaatiokatkos, jonka lopputulos ei ole kunniaksi kenellekään.

Elo-syyskuun ajan voimassa ollutta alennusta alle 25-vuotiaiden lipusta jatketaan vuoden loppuun.  Eli seuraavissa tansseissa 28.10 alle 25-vuotiaat pääsevät 10 eurolla. Ennen näitä tansseja järjestetään maaseutu- ja metsäväen iltamat ja tubettajien tilaisuus.

 

Teksti, kuvat ja myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä