Naapurinvaaralta lauantaina otettua valokuvaa katsoessa mieleen tulee vanha kansanviisaus, jonka mukaan keväällä lumi rakennusten katolla tarkoittaa sitä, että lunta on maassakin.

Sunnuntaina aamulla alkanut vesisade vähensi lumikerrosta, mutta loppuviikoksi ennustetut yöpakkaset tekevät lujat hankikelit vielä ennen lämpöisten kevätsäiden saapumista.

Lauantaina nautittiin kivasta kevätsäästä ja ihmisillä valoinen mieli.  Naapurinvaaralle iloista tanssiväkeä saapui 435:n lipun ostaneen verran.

Karavaanarit olivat lauantaina liikkeellä useammalla autokunnalla. Linja-autossa Vuokatista tuli yllättävän paljon väkeä huolimatta kiihkeimmän matkailusesongin hiljentymisestä.

Lauantain tansseissa piti alkuperäisen kattauksen mukaa esiintyä Saija Tuupasen ja eXmiehien sekä Henri Frimanin orkestereineen. Friman vaihtui Harri Nuutiseen ja Nuutinen yhdistelmään Pasi Kivimäki N.Y.T

 

Viikko sitten maanantaina kuulin pahaenteisen tiedon: Saija Tuupanen on kuumeessa. Kuume ei hellittänyt, torstaina oli väistämätön edessä eli esiintyjän vaihto. Olisin ottanut Reetan ja Suvin esiintymään Saijan tilalle, mutta he aloittavat keikkailunsa vasta 27.4. Tilalle kiinnitettiin Charles Plogman ja Pirita Niemenmaa & MiSiO. Perjantaina tuli tieto, ettei tämäkään onnistu, mutta eXmiehet tulisivat mielellään. Mielellään otin eXmiehet Naapurinvaaralle.

Pasi Kivimäen orkesteri säesti Piritaa. Näin saatiin yhdistelmä, joka tarjosi tanssi-illan jokaiselle minuutille jalan alle menevää tanssimusiikkia. Todettiinkin, että on huonommillakin orkestereilla ja solisteilla tansseja järjestetty.

Yleisömäärä kertoo sen, ettei ohjelmiston muutokset niin paljon vaikuttaneet kuin ehkä pelättiin.

eXmiehet jatkoivat matkaansa sunnuntaina Tyrnävälle päivätansseihin. Saija oli edelleen lauantaina flunssainen, eikä hän lähtenyt sunnuntaina Tyrnävälle.  Saijan faneille tiedoksi, ensi kauden avauksessa on Saija ja eXmiehet.

Pirita Niemenmaa lähti ajelemaan Seinäjokea kohden tanssien päätyttyä. Seuraava keikka Piritalla on nousevalla viikolla Äkäslompolossa Rosette-orkesterin kanssa.

Akaan Metsälinnaa ja Mahnalan lavaa pyörittävä Pasi Kivimäki jäi orkesterinsa kanssa yöksi Naapurinvaaralle. Kotiin Nokialle he lähtivät ajelemaan sunnuntaina.

 

Teksti ja kuvat sekä myöhemmin julkaistava video Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä