Heinäkuun ensimmäisissä tansseissa oli kuuman kostea tunnelma, tarkeni niin sisällä kuin ulkonakin. Ennen illan alkua pölyämisen estämiseksi kasteluauto kasteli tanssipaikan tuloreitit. Tummia pilviä näkyi alkuillasta taivaanrannassa, mutta suuntasivat sitten toisaalle sadetta antamaan.

Toinen orkesteri huolehti omassa setissään tanssijoiden jaksamisesta, ja soittivat yhden polkan ja jenkan. Lumi teki enkelin eteiseen toimi myös jenkkaversiona.

Ensi kertaa Keski-Suomesta saapunut Birgit Ohra-aho ihasteli ennen esiintymistään maisemien komeutta. Birgitin yhtyeestä pari soittajaa oli vieraillut Napiksella kauan aikaa sitten, mutta lopuille paikka oli uusi tuttavuus.

Birgit aloitti Kotikylän baarissa - nimisellä kappaleella, joka oli yhtyeen omaa tuotantoa. Tanssittavuutta löytyi läpi koko ohjelmiston.

T.T. Purontaka on puolestaan esiintynyt Napiksella monta kertaa. Hän kertoi, että syksyllä levyn lisäksi juhlitaan 45 vuotta kestänyttä uraa, ja itsensä pyöreitä vuosia. Oman osuutensa T.T. aloitti alkuvuodesta ilmestyneellä kappaleella Näillä mennään. Pitkään uraan mahtuu monta hyvää kappaletta, mutta kaikkia ei millään kahteen settiin saa sopimaan. Eturivissä nautittiin T.T:n keikasta laulaen ja tanssien.

Illasta oli nauttimassa myös polttariporukka. Polttarisankari oli Nurmeksesta, muu seurue ympäri Suomen. Koko porukka oli Napiksella ensi kertaa.

Karaokepuolella riitti laulajia koko illan. Laajasta valikoimasta jokainen löysi itselleen mieluisan kappaleen esitettäväksi.

<

 

Teksti ja kuvat Päivi Karppinen.

Videon kuvaus Stina Huovinen.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä