Lauantaina Naapurinvaaralle Torniosta saapunut polttariporukka oli pukeutunut hautajaisvieraiden tavoin mustiin. Paitsi morsian Noomi Ylinärä.

Syynä asustevalintaaan oli suru siitä, että poikamiestyttöjen porukka menettää yhden jäsenistään 23.7 Tornion kirkossa.

Syynä Naapurinvaaran vehreisiin maisemiin lähtöön oli se, että porukalla seurue päätti kadota mahdollisimman kauaksi kotoa.

Morsian ei ollut käynyt lavatansseissa aiemmin. Tavoitteena oli opetella valssin askeleita ja Naapurinvaaralle lähdettiin ajatuksella, että löytyisi mies askeleita opettamaan.

Ja sellainen löytyi.

Myös karaoketa polttariseurue lauloi myös. Toivottavasti ”Perutaan häät” – kappale ei ollut enteellinen.

Valssin askeleille sekä muidenkin tanssilajien tanssijoille tahdit antoivat Anssi Vimparin Öiset Kulkijat ja kaunisääninen Susanna Sakko Onnenpotku-orkesterin säestämänä.

Öiset Kulkijat on rautalankavetoista tanssimusiikkia soittava kajaanilaisbändi. Yhtä hyvin taipuvat Salattu Suru, Kaksi Kitaraa kuin tangot, foxit ja humpatkin.  Esiintymisessä ja kappalevalinnoissa voi havaita vaikutteita Topi Sorsakoskesta ja Agentsista, encorenakin oli Ajomies.

Anssi Vimpari kertoi tavanneensa Sorsakosken aikanaan Jormuan lavalla ja kertoneensa musiikkipuuhistaan sekä soittamistaan Sorsakosken kappaleista.

”Ei ne biisit soittamalla kulu”, oli Sorsakoski tokaissut nuorelle muusikolle.

Susanna Sakon ohjelmisto koostui perinteisestä tanssimusiikista ja herkempääkin laatua oli mukana.

Pikkujuhannustansseja ennen satoi rapsakasti vettä. Sotkamossa oli pesäpallo-ottelu jouduttu keskeyttämään ja Naapurinvaaran poismenotiestä lähti osa veden matkaan. Traktoriurakoitsija Hannu Mankinen hälytettiin apuun.

”En ehtinyt suojakaljoja ottamaan, ennen kuin soitit.”

Etukäteen oli tiedossa, ettei väki viikko ennen juhannusta liiku, eikä liikkunut. Yleisömäärä oli aika tarkalleen 200. Näissä olosuhteissa tietäen yleensä yleisönmäärät muualla on oltava tyytyväinen.   Vuoden 2019 tasoon verrattuna yleisöä tansseissa on ollut 60-70 prosenttia. Olisihan tanssit voinut jättää järjestämättäkin, kuten alun perin suunniteltiin. Talvella kuitenkin ajateltiin koronakurimuksen jo tässä vaiheessa hellittäneen.

 

Teksti, kuvat ja myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä