Lauantaina aamulla viiden aikaan Hanna Hirvonen laittoi taksin oven kiinni yövuoron jälkeen. Noin puoli vuorokautta myöhemmin kajaanilainen laulajatar saapui Haavekuva-orkesterinsa kanssa Naapurinvaaralle.

Aamupäivällä oli tullut tieto, että niin Saija Tuupanen kuin yksi hänen orkesterinsa soittajista oli sairastunut flunssaan. Hanna Hirvonen saatiin tuuraajaksi.

Saduissa on yleensä kaunis ja onnnellinen loppu. Lauantain tapahtumat eivät olleet satua, mutta loppu oli silti onnellinen.

Hanna hurmasi Huvikeskukseen saapuneen 500-päisen tanssiyleisön yhdessä Jarkko Honkasen ja Taiga-orkesterin kanssa. Viimeiselle puolituntiselle oli merkitty soittolistaan vain Haavekuva, mutta Hanna vauhtiin päästyään potkaisi korkokengät alakerran lattialle ja laittoi järjestäjän lahjoittamat Napis-sukat jalkoja lämmittämään.

Jos  sekä reipasta että tunteellistakin tanssimusiikkia esittäneen Hannan jalkoja lämmittivät Kyllikki Korhosen neulomat sukat, lämmitti järjestäjiä illan yleisömäärä.

 

Ensimmäisen tunnin illan aikana Naapurinvaaran rinnettä ylöspäin liikkui lähes katkeamaton autojen letka ja portaille muodostui jonoakin.Vuokatissa kiertäneen Savo-Karjalan Liinjan bussin kaikki istumapaikat olivat ensimmäisellä reissulla täynnä. Toisen reissun sai Tenhusen Mika ajella ihasn yksinään.

Esitettiin arvioita, joiden mukaan muiden kuin paikallisten osuus yleisössä oli melkoisen iso. Todennäköisesti näin olikin.

Hanna ja Haavekuva ovat keikkailleet harvakseltaan, viimeksi joulukuussa.

Jarkko Taiga-orkesterinsa kanssa oli perjantaina esiintymässä Siilinjärvellä Kunnon Paikassa.

”Sielläkin oli väkeä yllättävän paljon.”

Jarkko kertoi koronan syöneen niin paljon keikkoja, että hänen on pitänyt etsiä muita töitä. Uuden mausteen tapahtuma-alan kurjuuteen on tuonut polttoaineen hinnan hurja nousu.

”Olen perunut niin sanottuja pistokeikkoja. Matkaa Rovaniemeltä esimerkiksi Kuopioon ja takaisin tulee liian paljon, jos matkan varrelle ei saa muita keikkkoja.”

Kun tanssipaikojen määrä vähenee, useilla orkestereilla on edessään Jarkon mainitsema pistokeikkaongelma.

”Ensi kesä on tapahtuma-alan ja tanssien kannalta ratkaiseva”, Jarkko Honkanen sanoi.

 

 

Pertti Granqvist

Kuvat: Olavi Heikkonen ja Pertti Granqvist

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä