Kaukana oli kavala maailma, korona ja kaikki muutkin ikävät asiat. Lauantaina, helmikuun viimeisenä viikonloppuna tuli menoa Naapurinvaaralla katsoessa mieleen, että miksi ei aiempina vuosina aloitettu tanssikautta kyseisenä ajankohtana.

Hyvä kysymys, koska useat hiihtolomalaiset kertoivat aloittavansa lomaviikkonsa tansseissa käymällä ja päättävänsä lomaviikon tansseihin.

Ajoituksen muutos lähti siitä viime kesänä kun huomattiin, ettei väkeä käy kesällä tansseissa, mutta hiihtolomaviikoilla kysyntää mahdollisesti olisi.

Ja sitä oli. neljän vuoden tauon jälkeen Naapurinvaralle esiintymään tulleita Souvareita saapui katsomaan, kuulemaan ja heidän sekä Tiina Pitkäsen&Sarmaksen tahdissa tanssimaan 765 lipun ostanutta. Kerrottakoon, että ennen tansseja oli päätetty 700 rajaksi, jonka ylittyminen merkitsee Souvareille toista keikkaa kuluvana vuonna loppukaudesta. Lasse Hoikka tosin lupasi ennen keikkaa 800 ihmistä saapuvan. Kauaksi tuosta määrästä ei jääty. Souvareiden toisen Naapurinvaaran keikan  päivämäärä tarkentuu nousuviikon aikana.

 

Naapurinvaaralla viikonvaihteessa alkoi tapahtumaan jo perjantaina. Arto Petjala ja Anniina Koivuniemi opettivat tanssikurssien vetäjiä. Lauantaina ja sunnuntaina oli varsinaisten tanssikurssien vuoro. Illalla huvitilaisuus aloitettiin pääsylipun hintaan sisältyvällä rumba-bolero -tanssikurssilla.  Suosio oli lähes valtava. Tanssikurssi kuului myös sunnuntain ohjelmaan. Tanssikursseja toivottiin viime vuoden puolella tehdyn asiakaskyselyn vastauksissa. Tanssinopetusta on luvassa seuraavan kerran pääsiäisenä Kainuun Tanssikarnevaalien yhteydessä.

Esiintyjistä, jos nyt voisi todeta heidän olleen lähes liekeissä, niin he olivat tätä yleistä kliseetä käyttäen  todellakin liekeissä. Kuten myöhemmin julkaistavasta videosta voi nähdä.

Yleisössä oli paljon lomalaisia. Sotkamo-Vuokatin tanssibussi oli ensimmäisellä ringillä tupaten täynnä. Hotelli Vuokatista nousi kyytiin 24 tanssijaa. Tavallisesti lähtijöitä on ollut muutamia.

Tanssien päättyessä oli kipakka pakkaskeli, paikoin -20 astetta. Sarmaksen solistin Tiinan jalkoja ei pakkasesta huolimatta paleltanut hänelle lahjoitettujen lämpimien, esiintymisasun väriin hyvin sointuvien Napis-sukkien ansiosta.

Kuvissa esiintyjiä, tanssikurssilaisia ja kuva ulkoa yleisön saapuessa.

 

Teksti ja myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist.

Kuvat: Olavi Heikkonen ja Pertti Granqvist

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä