Aloitetaan liikennetiedotteella. On kaksi vaihtoehtoa: Naapurinvaaralle tulijat ja sieltä lähtijät eivät joko tunne liikennemerkkejä tai eivät välitä liikennemerkeistä. Lopputulos on molemmissa vaihtoehdoissa u-tuurin kohdalle sattuessa sama.

Kesän aikana olen jututtanut muutamia Perttulantieltä päin vaaralle ajaneita. He kertoivat syyksi sen, etteivät huomannet liikennemerkkiä. Toinen selitys oli se, että nykyisin lähes jokaisessa autossa tai puhelimessa oleva helvetin härpäke eli joku reittiohjelma käski ajamaan kyseistä reittiä.

Tuollaisilla laitteilla kannattaisi heittää vesilintua. Eivät ole kovin luotettavia.  Muutama vuosi sitten reittiohjelmien ohjeiden noudattaminen oli meidän kylällä vähällä suistaa neliakselisen kuorma-auton Petäjäjokeen.

Nyt merkin näkyvyysongelma on korjattu. Tuskin poliisille tai oikeudessa selityksenä uppoaa se, että puhelimen sovellus neuvoi ajamaan vasten yksisuuntaista. Tänä kesänä meno on ollut sellaista, että kohta taas rysähtää ylä- tai alatiellä.

Se siitä. Lauantaina Naapurinvaaralla tansseissa oli 352 lipun ostanutta. Siis enemmän kuin edellisenä lauantaina.

Positiivista oli Kajaanin linja-autossa kulkeneiden määrä. Myös karavaanareita oli yllättävän paljon liikenteessä. Heille kiitos ajoneuvojen asiallisesta pysäköinnistä. Enää ei tulla Napikselle asenteella ”pysäköin asuntoautoni mihin haluan ja turha tulla sitä siirrättämään.”  Jospa ne ajat olisivat tosiaan lopullisesti historian hämärässä.

Enemmänkin olisi väkeä tanssilattialle mahtunut, ehkäpä sää oli liian hyvä ”talviasuttavaan” tanssipaikkaan lähtemisen.  Reilun kuukauden päästä maan ollessa kuurassa aamulla ja jo kohta illallakin on tilanne toinen.Lauantaina väkeä tanssittivat Lapin tyttö, mukavasti h-kirjaimen päälle puhuva Susanna Heikki ja Puolustusvoimien palveluksessa Ylöjärvellä työskentelevä kapteeni Pasi Kivimäki.

Tanssiyleisö sai mitä oli tullut hakemaan eli tanssia hyvän tanssimusiikin tahdissa. Ilta näytti käyvän innokkaimmille lyhyeksi ja niin myös Pasille ja orkesterille, viimeinen setti encoreineen venyi vartin ilmoitettua pitemmäksi.

Toisella setillä Susanna Heikki nakkasi kengät nurkkaan ja lauloi avojaloin.

Naapurinvaaran korttiseinältä Susanna löysi korttejaan 90-luvun lopulta.

”Se oli syksyä, Souvareiden kanssa esiinnyttiin. Talo oli tupaten täynnä tanssijoita.”

Syksyä kohti mennään tänäkin vuonna. Naapurinvaaralla pidetään yksi viikonloppu taukoa ja palataan asiaan 2.9.

 

Teksti, kuvat ja myöhemmin julkaista video: Pertti Granqvist

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä