Pitkäperjantai ja lankalauantai olivat yhtä juhlaa tanssin ja tanssimusiikin ystäville. Yleisömäärät myös kertovat ihmisten ottaneen niin sanotusti kopin tanssilavojen tähtiesiintyjien vierailusta Sotkamossa.

Perjantaina lavalle nousi kaksi koko ajan suosiotaan kasvattavaa artistia, Antti Ahopelto ja Kari Hirvonen.

Molemmat herrat ottivat yleisönsä 110 prosenttisesti, eikä Kari meinannut faniensa piirityksestä päästä kotimatkalle kohti Ähtäriä. Kotona hän kertoi ehtivänsä käydä muutaman tunnin nukkumassa ja sitten piti lähteä kohti Auran Nuortentaloa eli Turun suuntaan.

Lauantaina oli tangoilta. Solisteina kuultiin hallitsevaa tangokuningasta Keijo Hietikkoa, kainuulaisyleisön suosikkia Hanna Hirvosta ja erityisesti PNP:n solistia Henri Jokista unohtamatta Jarkko Yli-Sikkilää. Jarkon Soiva Orkesteri säesti Hannaa ja PNP Keijoa. Henri Jokinen menestyisi takuulla Tangomarkkinoillakin. Osallistuminen ei kovin todennäköiseltä vaikuttanut, ensi vuonna armeijaan menossa olevalla nuorukaisella kun keikkaa riittää.

 

Lauantain tanssit olivat mennä jatkoajalle. Encoret venyttivät settejä niin, että soitto päättyi vasta vähän ennen puolta kahta.

Lippuja myytiin perjantaina yli 700 kappaletta. Lauantaina lippuja meni noin 600 kappaletta, kahden illan yhteissaldo yli 1300.

Kaksi bussiryhmäkin tuli perjantaina, Pohjois-Karjalasta ja Oulusta. Kuhmosta ei kyytiläisiä löytynyt niin paljon, että liikennöitsijä olisi linjan ajanut. Jännä juttu sinänsä, että esimerkiksi Juukasta ja Nurmeksesta on lähes joka toisissa tansseissa olut bussiryhmä.

Myös Kajaanista kokeiltiin taas kuljetusta. Perjantaina oli norralle noussut 10 matkustajaa, lauantaina 20. Vuokatista Sotkamosta linja-autolla kulkijoita oli eli palvelulle on tarvetta.

Järjestyshäiriöitä ei ollut, tanssiväki osaa käyttäytyä. Yksi kauneusvirhe kuitenkin oli. Perjantaina järjestyksenvalvojien oli puututtava vaateiden jättämiseen kaiteille, tuolien nojille ja jopa lattioille.

 

Teksti ja kuvat sekä myöhemmin julkaistavat videot: Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä