Korona-ajan jälkeinen yleisöennätys kirjattiin juhannusaattona Naapurinvaaralla. Kake Randelin tuli taas, ties monennenko kerran juhannuksena ja teki sen. Yhdessä tanssiorkesteri Helminauhan ja Armi Tenkulan Afrikan Tähden kanssa. Yleisöä oli yli 1250, edelliseen vuoteen verrattuna yleisömäärä kasvoi runsaalla sadalla hengellä.

Vaikka Kake Randelin ei suostunut itseään tähdeksi kutsumaan, ”koska tähtiä näkyy vain silloin kun lyö päänsä tai katselee talvella taivaalle”, on hänen esiintymisensä Naapurinvaran Huvikeskuksessa merkkitapaus. Viimeistään edellisen vuoden kekrinä kysellään, ”että tuleeko ensi juhannuksena Kake Napikselle?”

Lauantain aamuyön puolella alustavasti jo sovittiin, että Kake laittaa kalenterin reunaan merkinnän juhannuksen 2024 kohdalle.

 

Sateinen juhannussää satoi sananmukaisesti tanssienjärjestäjän laariin. Juhannuskokko sateesta huolimatta syttyi ja paloi. Kokko sytytettiin 00.35. Heti Kaken setin jälkeen. Ikävää tietysti lapsiperheiden kannalta, jotka haluaisivat kokon nähdä. Naapurinvaaran kokko on kuitenkin ensisijaisesti tarkoitettu tanssipaikan asiakkaiden iloksi ja ajankohta määräytyy illan ohjelman mukaan. Pari kiukkuista soittoa, kun tästä ajankohdasta tuli.

Linja-autoissa oli matkustajia. Kajaanistakin lähes täysi auto ja Sotkamosta ensimmäisellä reissulla seisomapaikoillakin väkeä. Vaikka Kajaanin auto meni hakemaan Katinkullasta tansseihin tulleet asiakkaat.

Tämä nyt tarkoittaa sitä, että Juha-Tapion iltaan on myös Kajaanista linja-autokuljetus. Kyytipaketteja ei ole 8.7. kyydistä peritään reittitaksa.

Takseillakin oli ajoa illan lähetessä loppuaan.

Aattona yleisöä villinneen Kaken lisäksi väkeä tanssitti pirteä Armi Tenkula Afrikan Tähti orkesterinsa kanssa sekä lieksalaissyntyisen ”Jyskän Pavarotin” Markus Kokkosen Helminauha. Taattuja tanssimusiikin esittäjiä molemmat.

Ravintolassa kauppa kävi. Muutamia vähäisiä tapauksia paitsi yleisön käytös oli siistiä. Nuorta väkeä oli todella paljon. Heidän kanssa keskusteltiin ajoittain siitä, missä saa tupakoida ja missä ei.

Naapurinvaaran seuraava huvitilaisuus on siis 8.7. Ennakkolippujen myynnissä vauhti on kiihtynyt kuin Matin ja Tepon hittikappaleessa. Viime hetkeen lipun oston jättämistä ei uskalla suositella.

Teksti, kuvat ja myöhemmin julkaistava video:   Pertti Granqvist

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä