Nyt kansa laulaa, tanssii ja juo, kun kerran hallitus sen jo suo.

Tällaiselta vaikuttivat vapaasti suomennettuna lokakuun ensimmäisen viikonlopun uutiset pääkaupunkiseudulta.

Oli kai siellä vähän nahinoitu ja sitä enemmän muhinoitu. Savolaisia kielikuvia käyttäen mellastettu kuin elovasikat pellossa.

Maskit on heitetty roskiin ja juhlittu läpi yön.

Terveysviranomaiset ovat kiihdyttäneet rokotustahtia lupaamalla rokotettujen pääsevän juhlimaan pikkujouluissa niin maan perusteellisesti ja Kainuussa ämpäreitä jakamalla. Kuhmossa Pankki on jakanut rahaakin rokotetuille. Ei ämpärikaupalla, mutta kuitenkin.

Lokakuun alku oli siis merkittävä pykälä paluussa kohti normaalia. Ravintoloitsijoiden, esiintyjien, tanssienjärjestäjien, festarien järjestäjien, majoituslaitosten pitäjien ja taksiyrittäjien kannalta. Kaikkien, joiden toimeentulo on jollain tavalla riippuvainen viihteen tuottamisesta oheispalveluineen.

Otsikoissa vilahtelevaan normaaliin palaamiseen on vielä pitkästi matkaa. Sillä tiellä kuitenkin ollaan Naapurinvaarallakin. Yleisömäärä on kivunnut hitaasti 350:n tienoille per tanssit. Lähes jokaisissa tansseissa on käynyt puheilla ihmisiä, jotka ovat kertoneet käyneensä Napiksella viimeksi kaksi vuotta siten

Kahden vuoden takaisista määristä on sulanut noin karkeasti puolet pois. Vastaavia lukuja on kirjattu muillakin tanssipaikoilla.

Onneksi osa esiintyjistä ja ohjelmatoimistoista ovat ymmärtäneet, ettei tanssienjärjestäjillä ole varaa maksaa 300–400 asiakkaan tansseissa samoja palkkioita kuin maksettiin silloin kun yleisöä oli ilta kuin ilta vähintään 600.

Ohjelmatoimistojen listoille onkin ilmestynyt ”kakkosorkestereita”, joiden kohdalla hinta ja laatu ovat kohdallaan.

Se, että kuinka nimikuulu orkesteri tai solisti on, ei enää olekaan tärkein kriteeri, koska illan yleisömäärään ei tällä seikalla enää ole niin suurta merkitystä kuin ennen koronaa.

Kaiken lisäksi ”pintaorkesterien” hinnoissa on huomattava kuuluisuuslisä alvin lisäksi.

Naapurinvaaralla Syysloma- ja Kekritanseissa nähdään, millainen vaikutus esiintyjän kuuluisuudella ja maineella on yleisömäärään. Toivon mukaan positiivinen.

Kiitos esiintyjille, yhteistyökumppaneille, yleisölle ja talkooväelle kesä -syyskauden tansseista. Yhdessä olemme kulkemassa pitkää tietä kohti normaaleja aikoja. Mikä parasta, Naapurinvaaralta ei ole tarvinnut kirjoittaa ikäviä uutisia terveysturvallisuudesta.

 

 

Pertti Granqvist

Ohjelmisto- ja markkinointitiimi.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä