Lähes 400 tanssijaa nautti alkavan kevään tanssihuumasta maan mainioiden tanssiorkestereiden Neitosten ja Sinitaivaan tahdissa lauantaina Naapurinvaaralla.

Matin ja Tepon hittikappaletta vapaasti lainaten kansa viihtyi ja vauhti kiihtyi illan edetessä.  Orkesterit soittivat kaikkea mahdollista tanssimusiikkia polkasta rokkiin ja siltä väliltä.  Tunnelma oli melkein samanlainen kuin ennen koronaa. Molemmat orkesterit totesivatkin olevan mukavaa katsella, kuinka ihmiset iloitsevat ja tanssivat muistutttaen samalla toivovansa ainoalaatuisen tanssilavakultttuurin säilyvän.

 Karaokebaarissa viihdytti sotkamolaisversio Harmony Sistersista, duo Irja ja Helmi. Kodin Kynttilöistä he eivät laulaneet, vaan vauhdikkaan ”Sä kaunehin oot.”

Silmämääräisesti arvioiden ulkopaikkakuntalaisten osuus oli lauantaina melkoinen johtuen osittain kahdella tilausonnikalla tulleista ryhmistä Rovaniemeltä ja Oulusta. Rovaniemeltä tuli Pasi Jarkon johtama Napapiirin Seuratanssijoiden ja Saarenkylän Nuorisoseuran ryhmä. Myöhemmin julkaistavalla videolla Pasi Jarkko kertoo tanssi- ja nuorisoseuratoiminnasta pohjoisessa.

Sää oli vuodenajankohtaan nähden kylmä. Tanssien aikana satoi parin sentin kerroksen uutta lunta.

Neitoset jatkoivat Matkaansa kohti Imatraa, välietappina yöpyminen Kuopiossa. Sinitaivas yöpyi Jataniemessä Laitilan Jyrin ja Johannan luona Jatkaen matkaansa  Alavieskaan. Jos Sotkamossa sunnuntaina bongasitte komean bussin, niin ette harhoja nähnyt.

Illan lopuksi sattui erikoinen tapaus. Asiakas oli ottanut kiinni irtaallaan juosseen koiran pysäköintipaikalta. Asiaa selviteltiin, muun muassa kyseltiin asuntoautoista, että onko joltain koira kadoksissa.

Facebookin avulla löytyi koiran omistaja. Siinä vaiheessa ”löytökoira” oli jo melkein Suovaaralla menossa yökylään. Koira oli päässyt karkuun kodistaan noin kilometrin päästä Huvikeskuksesta ja lähtenyt todennäköisesti jänistä tai rusakkoa ajamaan.

Aamulla koiran omistaja kävi hakemassa lemmikkinsä kotiin.

Kevätkauden ensimmäinen tanssijakso oli tässä. Asiaan palataan tanssien merkeissä pitkänäperjantaina.

Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä