Naapurinvaaran Huvikeskus täytti yhteiskuntavastuunsa keskiviikkona järjestämällä Rastiviikon välipäivän tanssit. Toive tai oikeastaan pyyntö tuli Kainuun Rastiviikon järjestäjiltä ja toteutimme toiveen.

Jos Rastiviikolla oli 4 000 osanottajaa, niin välipäivän tanssit Naapurinvaaralla olivat vaikea rasti. Toki yleisömäärä 291 oli odotettu, oikeastaan vähän enemmänkin.

Useaan kertaan mainittu Kainuun tapahtumaähky oli osaltaan taustasyynä ja kilpailukeskus Kajaanissa. Ensi vuonna Rastiviikon pääpaikka on Sotkamossa ja olemme varautunet tanssien järjestämiseen vastaavana ajankohtana.

Rastiviikkolaisia meidän vakioasiakkaittemme lisäksi oli menossa mukana. Eräskin mies kertoi tulleensa taas kerran Pohjois-Pohjanmaalta tanssittamaan Kainuun naisia.  Ensimmäisen kerran hän oli käynyt reilut parikymmentä vuotta sitten. Sellainen yhtye kuin Yö oli ollut silloin syynä Naapurinvaaralle lähtemiseen.

Ja mikäpä olikaan keskiviikkona tanssiessa. Armi Tenkula ja Afrikan Tähti olivat vauhdissa. Odotin vain, että milloin Armi hyppää lavalta alas mikrofonin kanssa.  

Armi nähdään ensi kaudellakin Napiksella. Jääköön vielä tarkempi ajankohta salaisuudeksi.

Lauri Siltalan Ässät ovat tanssittaneet eri kokoonpanoilla vuodesta 1978. Kunnioitettava saavutus. Ja keikkaa riittää edelleenkin.

Naapurinvaaralla kuultiin tuttuja kappaleita Punakenkäisestä Tytöstä alkaen ja myös perinteistä humppaa ja tangoa.

Keskikesän  luonto taivaan pilvikuvioineen näyttivät parastaan kuvaajille ja maiseman ihailijoille. Jotkut kyselivät, miksi ja mistä pysäköintipaikalle  oli ajettu maakuormia?  Maat on tuotu kevyen liikenteen  väylän työmaalta. Maat käytetään pysäköintipaikan laajentamiseen eli vyörytetään penkalta alas.

Seuraavan kerran Naapurinvaaralla tanssitaan 27.7. Syyt taukoon on useaan otteeseen kerrottu eli tapahtumien paljous ja talkooväki haluaa muutaman kesäisen viikon ajan huokaista. Hyvää kesää. Palataan asiaan 27.7 Henri Jokisen & PNP:n ja Virpi Piipon & Onnenpotkun kanssa.

 

Teksti, kuvat ja video: Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä