Onhan se niinkin, että suomalaisista tansseista stereotypia on tummeneva, mutta lämmin syysilta. Punaiset marjat pihapihlajissa, kauniit naiset lavan reunalla ja ulos saakka kuuluu romaanisolistin laulamana, kaunis sekä kaihoisa tango.

Aika lähellä tätä tunnelmaa päästiin lauantaina Naapurinvaaralla. Rainer Bollström jatkaa samalla tiellä, mitä kulkivat ensimmäisenä romaanina Suomessa levyttänyt Taisto Tammi ja hänen ikätoverinsa Markus Allan Rainer Frimania ja Leif Lindemania unohtamatta.

Raikku aloitti lauantaina Taisto Tammen tunnetuksi tekemällä ”Tango Sinikalle” ja parina oli ”Syvä kuin meri.”

Yleisö oli otettu haltuun ja kolmen vartin setistä tuli melkein tunnin mittainen. Reippaampien kappaleiden lisäksi kuultiin illan mittaan Raikun sanontaa lainaten ”lähitaistelumusiikkia.” Musiikkia uudelta levyltäkin kuultiin perinteisten kappaleiden lisäksi.

Raikku orkestereineen tuli Sotkamoon Varpaisjärveltä Jumisen Maamiesseuran talolta jatkaen sunnuntain matkaa Hammaslahteen.

Armi Anneli Mattila kertoi käyneensä Naapurinvaaralla ensimmäistä kertaa isosiskonsa Annen kanssa.

Sen jälkeen on tapahtunut paljon. On koettu koronat ja niin edelleen, nyt näyttäisi valoa olevan näkyvissä.

Annelilla orkestereineen oli myös ”jalkakeikka” Pohjois-Savossa, Siilinjärvellä Kunnon Paikassa.

Mainittakoon, ettei Anneli ole kertomansa mukaan oikein pitänyt ensimmäisestä ristimänimestään ja ryhtyi käyttämään toista nimeään.

Annelin ohjelmistoon kuului niin perinteistä kuin modernimpaa tanssimusiikkia. Heidänkin settinsä venyi sen verran, ettei aikaa ollut kuin yhden encore-kappaleen esittämiseen

 

 

Ilta alkoi ilmaisella Vaihtoaskel-tanssikurssilla.  Karaokebaarissa tanssiaskeliin Casambalaisten opastuksella tutustui 35 henkilöä, miestä ja naista, nuorta ja vähän iäkkäämpää väkeä.

Naapurinvaaralla kurssilaisia oli enemmän kuin kahdessa aiemmin muualla järjestetyissä tapahtumissa yhteensä.

Täydenkuun loistaessa lokakuun lopussa, 28. päivä on seuraava Vaihtoaskel-tanssikurssi.

Illan yleisömäärä, lähes 450 asiakasta kuului iloisiin yllätyksiin. Kesä on mennyt, tapahtumien suma takana ja väki rientää tanssipaikoille. Yleisö oli myös iloisella mielellä. Silti juhlittiin ilman, että järjestyksenvalvojien tarvitsi menoon suuremmin puuttua.

Linja-autoon Sotkamosta ja Vuokatista riittää kulkijoita. Kun vielä kajaanilaiset huomaisivat kyydin tansseihin olevan tarjolla.

 

Teksti ja kuvat sekä myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä