Kesäinen ilma saatiin Kevättansseihin. Lämmintä oli tanssien alkaessa peräti +24 astetta niin Sotkamon torilla kuin Naapurinvaarallakin.

Sotkamon torille kokoontuivat Kuhmon Mobilistien museoautot. Katseet käänsivät ja uteliaita ympärilleen keräsi Antero Kyllösen musta amerikanrauta torille kaarrettuaan.

 

Ja syytä olikin ihmetykseen. Kyseistä automallia on Suomessa vain kaksi. Sotkamon torille ja sieltä edelleen Naapurinvaaralle ajetun auton nimi on Mercury Gougar. Floridalainen CMC Ltd valmisti kyseistä mallia 159 kappaletta ennen ajautumista konkurssiin. Autojen ostajat olivat rikkaita näyttelijöitä ja muita julkkiksia. Yhden Cougarin hinnalla sai neljä uutta Chervolet Camaroa.

Tämä Cougar oli löytynyt Loviisasta. Antero Kyllönen kertoi vävyn ajaneen auton lauantaita vasten yöllä Helsingistä Kuhmoon.

Katseita keräsi myös sotkamolaisen Raimo Tervon jenkkiauto. Jotenkin samanoloinen, millä Olavi Virta aikoinaan keikkamatkojaan teki.

Kaikki torilla nähdyt museoautot eivät Naapurinvaaralle kiivenneet. Silti autoja ja traktoreita vaaralle kuormureiden johdattamana saapui ennätysmäärä. Kiitos Kuhmon Mobilisteille ja Kainuun Rattoriporukalle.

 

Tanssien yleisömäärä oli iloinen yllätys huhtikuun viimeisiin iltoihin verrattuna. Lipun ostaneita oli lähes 400 ja mobilistit mukaan laskettuna yleisömäärä nousi yli 450:n. Ennen tansseja järjestetylle ilmaiselle tanssikurssille osallistui noin 20 henkilöä.

 

Alkuperäisen suunnitelman mukaan J.Eskelisen ja Onnenkulkureiden kanssa piti esiintyä Neitosten. Kaiho oli varattu juhannusaatoksi. Ohjelmatoimiston aloitteesta tehtiin vaihdos. Ajatuksena oli se, että nuoria kiinnostavia esiintyjiä saamme tasaiseen tahtiin esiintymään.

 

Ulinaa aiheesta on somepalstoilla kuultu vähintään riittävästi. Mutta kuinkas kävikään. Alle 25-vuotiaiden lipuja myytiin peräti kolme ja yleisö oli mieluummin tavallista iäkkäämpää kuin nuorempaa.

Ja palautettahan tuli. ”Setämiehet” haukkuivat Kaihon maanrakoon. Pitäisi Souvareiden esiintyä meillä useammin ja niin edelleen. Tuli toki Kaihosta positiivistakin palautetta.

Mutta noin lyhyesti voi todeta, ettei lauantaina yleisö ja orkesteri kohdanneet Kaihon esiintyessä.  J. Eskelinen pelasti perinteisen tanssimusiikin ystävien näkökulmasta sen mitä pelastettavissa oli.

Ennustinkin illan lopuksi, että seuraavien tanssien jälkeen minut haukutaan taas siitä, että otan esiintymään vain näitä humpansoittajia tangolaulajia, eikä nuorille ole mitään. Seuraavat tanssit ovat kolmen viikon päästä, esiintymässä Heikki Koskelo ja Maarit Peltoniemi.

 

Teksti Pertti Granqvist, kuvat Pertti Granqvist ja Janne Tarvainen, myöhemmin julkaistava video Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä