Sotkamon Nuorisoseuran vuosittain myöntämän tunnustuksen Jaakon Puukon päätti Nuorisoseuran hallitus antaa tänä vuonna Sotkamon Metsänhoitoyhdistykselle. Perusteluna pitkäkestoinen yhteistyö Sotkamon Nuorisoseuran kanssa maaseutu- ja metsäiltamien järjestelyissä sekä erityisesti sponsoreiden hankinnassa tapahtuman tueksi.

Vuonna 1999 alkanut iltamaperinne katkesi koronan takia 2020. Kahden vuoden tauon jälkeen iltamat järjestettiin taas 2022 ja yleisöä saapui lähes 1 000 henkeä. Kuluvana vuonna järjestelyihin oli käytettävissä enemmän resursseja ja lokakuisena lauantaina Naapurinvaaralla tanssi, lauloi karaokea ja nautti tarjoilusta sekä toistensa seurasta yli 1 000 eri puolilta Kainuuta saapunutta iltamavierasta.

Tapahtuman yhteisöllistä merkitystä ei voi väheksyä. Osallistujilta saadun palautteen mukaan iltamat olivat taas kerran pimeän syksyn kohokohta ja valopilkku.

Sotkamon Metsänhoitoyhdistyksellä on muitakin ansioita kuin tapahtumantuottajana toiminta. Metsänhoitoyhdistys harjoittaa korjuupalvelua ja yhdistyksen tekemien metsänhoitotöiden määrä on vuosittain 1500 hehtaarin luokkaa.

Vuonna 1936 perustetun yhdistyksen liikevaihto on noin neljä miljoonaa euroa. Liikevaihdosta noin puolet tulee korjuupalvelusta. Toimihenkilöitä on yhdeksän.  Jäseniä yhdistyksessä tällä hetkellä on 1395.

Jaakon Puukko muistuttaa Nuorisoseuran kunniapuheenjohtajan Jaakko Olavi Sorvarin (1924-1994) työstä seuran ja Sotkamon hyväksi.  Jaakon Puukolla on muistettu ansioituneita henkilöitä ja yhdistyksiä vuodesta 1995 lähtien.

Jaakko itse muotoili palkitsemisen ehdoiksi miehen työn Sotkamon ja Kainuun hyväksi. Ja myös myönteisen suhteutumisen Sotkamon Nuorisoseuraan ja yhteistyön Nuorisoseuran kanssa.

Vaikka ehdoissa oli maininta miehen työstä, voidaan Jaakon Puukko antaa naiselle. Vuoden 2022 Jaakon Puukon otti vastaan kajaanilainen tangoprinsessa Hanna Hirvonen.

Jaakon Puukko 2023 luovutettiin sunnuntaina Sotkamon Nuorisoseuran syysvuosikokouksen yhteydessä.

 

Sotkamon metsänhoitoyhdistyksen puolesta tunnustuksen ottivat vastaan toiminnanjohtaja Mika Korhonen, mhy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Huttunen ja varapuheenjohtaja Pertti Mustonen.

Nuorisoseuraa edustivat puheenjohtaja Maija Granqvist, varapuheenjohtaja Janne Malinen ja sihteeri Aija Heikkinen.

Syysvuosikokouksessa valittiin Sotkamon Nuorisoseuran puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudelle 2024–25 Maija Granqvist.

Yhdistyksen hallituksen jäsenet vuonna 2024 ovat Janne Malinen, Maaria Haikola, Minna Pyy, Pertti Granqvist, Antti Soinila, Mervi Piipponen, Pertti Partanen, Minna Ronkainen, Pasi Ronkainen ja Tiina Juntunen

 

 

Kuvassa oikealta Maija Granqvist, Aija Heikkinen, Janne Malinen, Mika Korhonen, Jarmo Huttunen ja Pertti Mustonen.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä