Naapurinvaaran Huvikeskuksen ovien avautuessa lauantaina tippui taivaalta pienten nenäliinojen kokoisia räntärökäleitä.

Taisipa ihan oikeaa luntakin olla seassa, mutta koiranilmaa ei kauan kestänyt.

Räntäsadetta ei  oltu tilattu, vaikka sitäkin saatiin alkuillasta. Tilattu oli reipasta tanssimusiikkia ja hittikappaleita jo lähihistoriaan kuuluvilta vuosikymmeniltä. Ja sitä saatiin mitä tilattiin, sillä  Yölintu on merkkauttanut  urallaan tilastoihin 9 kultalevyä, 5 platinalevyä ja yhden tuplaplatinan. Ei ole liioiteltua sanoa orkesterin pelastaneen osaltaan suomalaista tanssikulttuuria 90-luvulla. Silloin kaikilla radiokanavilla soivat Yölinnun kappaleet muistuttaen kuinka sanattomasti lemmitään tai reissumiesten riimeillä kerrotaan rakkaudesta.  Nykyisin tuollainen levymyynti ei olisi mahdollista, koska  musiikkia imuroidaan netistä vaikeuttaen uusien orkesterien läpimurtoa. Tunnetuksi tuleminen ja tekeminen on paljon vaikeampaa kuin 90-luvulla.

Yölinnun voimahahmo on uuden tulemisen tehnyt Simo Silmu. Hän on myös ainoana alkuperäisestä kokoonpanosta jäljellä. Rumpalina aikoinaan Mambassa sekä myös Matin ja Tepon orkesterissa soittanut Harri Lehtonen on ollut erinomainen vahvistus nelihenkiseen orkesteriin.

Weranta voi ollakin niitä orkestereita, jotka tällä menolla nousevat loistamaan tanssiorkestereiden tähtitaivaalle. Viime näkemästä ohjelmisto on monipuolistunut tanssittavampaan suuntaan. Lauantaina ei nuorten miesten orkesteri jäänyt Yölinnun varjoon.

Keikkaa on riittänyt Werannalla ja samoin Yölinnulla. Erikoista, että Yölintu tekee nykyisin enemmän pubikeikkaa. Sellaiselta he Kouvolan suunnalta tulivat Naapurinvaaralle.

Yleisöä oli 705.  Nuorten osuus yleisössä oli huomattavan suuri. Pohjois-Karjalasta oli taas kerätty pienoisbussillinen tanssiväkeä.   Kajaanista ja myös Kuhmosta lauantaina soiteltiin ja moitittiin meitä järjestäjiä, koska kyytejä ei näiltä paikkakunnilta ole.  Kainuussa ei linja-autoihin kulkijoita valitettavasti ole mainituilta paikkakunnilta ole löytynyt. Sotkamon-Vuokatin bussissa sen sijaan oli lauantaina ensimmäisellä kierroksella lähes täysi lasti tanssiin tulijoita.

 

Teksti ja kuvat: Pertti Granqvist

Myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä