Sotkamon pitäjän 375-juhlatansseihin toivat isännät kunnan puolelta, kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen, kulttuurituottaja Marko Karvonen, valtuuston puheenjohtaja Anne Lukkari ja kunnanhallituksen jäsen Sakari Seppänen linja-autolastillisen vieraita.

Linja-auto toi tansseihin ystävyyskaupunki Isnyn kaupunginorkesterin. Yli 30-henkisen seurueen laskeutuessa bussin kyydistä ei voinut kuin ilmaista tyytyväisyytensä kansallispukuisen seurueen saapumisesta.

Ilon irti illanvietosta ottivat saksalaisvieraat myös viimeisen päälle.  Milloin lie ollut vastaava menoa Napiksen karaokessa, tuskin koskaan.

Pitäjän juhlatansseissa vauhdissa olivat myös sotkamolainen tangokuningas Pekka Mikkola ja viulun soiton taitava Reeta Saranpää.

Yli 600-päiselle tanssiyleisölle tarjottiin kauniissa kesäillassa lavatanssien kattaus kaikilla mausteilla noin lyhyesti Ilmaistuna.

Sotkamon kunta kustansi juhlatansseihin 375 lippua ja ”kauppa” kävi, liput menivät muutamaa vaille lähes kaikki.

Viikolla lippuja haettiin kirjastosta ja lauantaina Työväentalolta, minne toritapahtuma sateen takia siirrettiin. Työväentalolta haettiin vielä 40 lippua.

Siellä esiintyi Taikuri Tapio Salomaa ja tanssiryhmä Puumiehet. Paikalla olivat tietysti saksalaisvieraat ja he osallistuivat esiintyjien kanssa yhteistanssiin. Huvitusta herätti jonkin verran se, että yhteistanssin taustakappaleena soi Eija-Sinikan ”Lapin kultaa.”

Iloista meininkiä Napiksella oli perjantainakin, kun yli tuhat pesisleiriläistä saapui leiridiskoon. Ohessa myös kuvia ja videopätkä ko. tapahtumasta.

Mainittakoon juhlatanssien olleen toisen juhlavuoden tapahtuman Napiksella. Heinäkuun 14. päivä järjestettiin Sotkamo-iltamat.

 

 

Teksti, kuvat ja video: Pertti Granqvist

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä