Lauantaina aamulla voitiin todeta takatalven tulleen Kainuuseen. Päivän aikana lunta kertyi toistakymmentä senttiä ja paikoin enemmänkin. Illalla harmaiden pilvien välistä vilahti aurinkokin hetkittäin, mutta kaiken kaikkiaan keli ei mitenkään houkutteleva ollut. Useat tansseihin tulleet kertoivat liukkaudesta. Ja loskaakin oli etelämpänä teillä. Keuruulta Naapurinvaralle ajaneen Heidi Pakarisen auton lokareista sinne kertynyttä jäätä orkesterin pojat kopistelivat sorkkaraudalla pienen hevoskuorman verran.

 

 

Yhtenä syynä yleisömäärään (270) olivat vuodenaikaan nähden erikoiset luonnonolosuhteet. Todennäköisesti se oli pääsyy ja yksi osasyy iisalmelaiset kotiseudullaan pitänyt IPK:n voitto mestaruuden ratkaisseessa seitsemännessä finaaliottelussa. Onnea Iisalmeen jääkiekon kannattajille. Pienen kaupungin joukkueelle iso voitto. Siis jääkiekon toiseksi ylimmän sarjatason, Mestiksen mestaruudesta on kyse.

Vuokatista matkailijat ovat vähentyneet. Rinteet olivat avoinna lauantaina viimeistä päivää.

 

 

Esiintyjistä ja musiikista ei yleisömäärä ollut kiinni. Jarkko Honkanen Taiga-yhtyeineen urakoi jalan alle menevää tanssimusiikkia ja sitten nähtiin tunteikas duo-esitys Heidin kanssa.

 

 

HOT-orkesterilla oli kaksi solistia. Heidin lisäksi Henry Friman. Ohjelmatoimistolta ei etukäteen tietoa tullut ja oikeutetusti yleisökin ihmetteli lavalle ilmestynyttä tangon taitajaa. Ja kiitteli myös miellyttävästä yllätyksestä.

Heidi yllätti vetämällä illan lopuksi Jymyn kannattajille tutun Get On-kappaleen. Sitä hän ei tiennyt, että mikä merkitys sotkamolaisille tällä biisillä on.

 

 

 

Naapurinvaaralla vieraili lauantaina myös hyrynsalmelaissyntyinen taikuri Henri Kemppainen ja videokuvaaja Dan Öhman.

 

 

He olivat tekemässä videospektaakkelia Kainuusta. Ristijärveä ja Puolankaa paitsi kaikissa Kainuun kunnissa oli kuvattu. Paikoissa, jotka olivat kuvaamisen arvoisia.  Kuvauskierroksen tuotoksia on nähtävissä aikanaan muun muassa paikallisissa elokuvateattereissa. Taikatemppuja ”parempien Kemppaisten edustajaksi” tunnustautunut Henri ei Naapurinvaaralla esittänyt. Sotkamossa hän oli esiintynyt lukio-kirjaston harjannostajaisissa perjantaina.

Kevättalvikauden päätöksessä lauantaina 27.4 on luvassa keväisempää säätä ja viime syksynä Naapurinvaaralla ja talvella Kansanpirtillä hurmannut Sami Rosholm ja Napiksen yleisölle tuttu Tiina Pitkänen Sarmas-orkesterin kanssa.

 

Teksti ja kuvat sekä myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä