Vaahtopäät etenivät pitkin Sapsojärven selkää Leivolanlahtea kohti tasaisesti vahvistuvan kaakkoistuulen nostamana.  Vaahtopäiden kanssa samassa tahdissa eteni taivaanrannan peittämä uhkaavan musta pilvi.

Lähdin Hirvenniemeltä tankilta ja seurasin auton peileistä, kuinka musta pilvimassa näytti ajavan kuin takaa minua.

Naapurinvaaralta näkyi, kuinka rankasti Vuokatissa ja Sotkamossa satoi. Mutta pilvi käänsikin suuntaansa ja Napikselle tipahti muutama yksittäinen pisara. Lähellä se oli, Naapurinvaaran koulun kohdalla tie oli tie litimärkä.

Vettä oli tullut niin rankasti, että torille lähtöä tehnyt mobilisti Ari Korhonen ei rankimman sateen aikana hirvinnyt pihan poikki mennä autolleen.

Ari, Määtän Jorma ja muutama henkilöautolla liikkunut mobilisti ajoivat torilta Naapurinvaaralle iltamiin. Traktoriharrastajat ajelivat omia aikojaan. Kiitos taas kaikille harrastajille, viikonloppuna Kuhmossa on tarjolla lisää nähtävää asiasta kiinnostuneille.

Kortelaisen Askon Zetorin perässä oli kärry ja kyydissä nuorisoa. Kiertoajelua oli myös tarjolla.

Yhteistyökumppanina iltamissa oli Sotkamon kunta ja esiintyjinä kuhmolaissyntyinen Minja ja paikalliset Vaarojen Viulistit. Mainittakoon, ettei Minjalla ole kertomansa mukaan sukulaisia Kuhmossa, hän on ”Kostamuksen takia” syntynyt korpikaupungissa.

Viulistit soittivat kaksi settiä vai olisiko parempi ilmaisu yhden setin kahteen kertaan noin äkkiä kuultuna. Hienosi soittivat ja kappalevalinnat olivat iltamia ajatellen täysin oikeat. Minja lauloi muutaman tangon, Tähdet meren yllä ainakin kolahti sielun syvyyksiin huilusooloineen.

Minja esitti yhden setin kun muutamat tekniset ongelmat oli selvitetty. Illan siltä osin pelasti Pautolan Olli.

Linja-autokuljetuksessa oli myös teknisiä ongelmia kun varsinaisen auton ovi oli herennyt toimimattomaksi. Vara-auto löytyi Jari Määtän pihasta.

Muutama matkustaja oli olettanut onnikan kulkevan tanssi-iltojen aikataulujen mukaan.  He kuitenkin pääsivät seuraavalla kierroksella kyytiin.

Yleisöä oli noin 400 ja vettä alkoi satamaan vasta puoli yhdentoista aikaan.

Yleisöstä oli pukeutunut teeman mukaisesti. Arvovaltainen raati, sivistysjohtaja Merja Ojalammi ja kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen valitsivat voittajaksi Stina Huovisen, Anu Karhusen ja Tauno Arffmanin.

 

Teksti ja kuvat sekä myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä