Eivät tainneet sunnuntaina aamuyöstä Kajaanin yössä taksilla kotiinsa menneet arvata istuvansa muutamaa tuntia aikaisemmin keikkansa encoreina laulamiin humppakappaleisiin ja raikuviin aplodeihin päättäneen tangoprinsessan kyydissä. Mikäli olivat nousseet Hanna Hirvosen kuljettaman taksin kyytiin.

Vaan eipäs mennä tapahtumien edelle. Lauantaina päivällä vähän ennen puoltapäivää me tanssienjärjestäjät saimme tiedon Satu Suhosen sairastumisesta. Orkesterin, Solarin pojat olivat jo asiaa hoitaneet ja kysyneet Hanna Hirvosta. Onneksi Hanna oli vapaana. Tai melkein.

”Ristijärvellä kävin ennen Napikselle tuloa laulamassa syntymäpäivillä ja keikalta lähdin ajamaan loppuyöksi taksia Kajaaniin.”

Hanna Hirvonen tanssitti yleisöä takuuvarmaan tyyliinsä myös tunnelmallisilla kappaleilla. Leifin ohjelmistossa oli humppaa, reippaita foxeja ja humppaa.

Orkestereineen Leif tuli Runnilta.

”Siellä oli hotelli täynnä ja tansseissa porukkaa.”

Naapurinvaaralla väkeä oli lauantaina  pikkasen yli 400. Kaukana ollaan edelleen koronaa edeltäneiden aikojen määristä, mutta suunta on oikea.

Yleisöltä tuli enimmäkseen kiitoksia ohjelmistosta, liikenteenohjauksesta kuin musiikista. Erikoisimman palautteen mukaa illan aikana olisi pitänyt olla vain yksi esiintyjä eli Leif. Siksi näin, että Leif olisi voinut laulaa useamman setin.

 

Naapurinvaaran Keskitalon emäntä Marja-Leena Karjalainen oli laittanut talteen Vanhoja tanssi-ilmoituksia ja muitakin ilmoituksia vuodelta 1959 ja tehnyt niistä taulun

Silloin on mainostettu kaikkien teiden kaikkien teiden, niin maanteiden kuin rautateiden vievän Naapurinvaaralle.

Kuva ohessa, kuin myös tummista kaunottarista. He pyysivät ottamaan itsestään kuvan.

 

 

Teksti kuvat ja myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä