Mediassa on hehkutettu tapahtumarikasta kesää. Naapurinvaaralla jatketaan tapahtumarikkaalla syksyllä.

Sivumennen mainiten parhaana tai pahimpana heinäkuun lauantaina oli Suomessa lähes 70 festaria tai tapahtumaa.

Älytönhän on älytöntä, sanoi edesmennyt ottoisäni.

Vaan se siitä. Palataan syksy-teemaan. Tätä kirjoitettaessa on vielä kahdet syyskuun tanssit jäljellä. Huippuorkesterien tahdittamana tietenkin.

Viime huhtikuussa istuttiin Naapurinvaaran kahvion pöydässä Hiukan Iloa-lastentapahtumaa sponsoroineen Rehti-Antin eli Antti Kelan kanssa.  Tuli puheeksi, että Maaseutu- ja metsäväen iltamat oli aikoinaan hieno juttu. Tilaisuushan kuoleutui koronan takia ja primus motor Heikki Rahkon jäätyä eläkkeelle.

Lähdettiin herättelemään henkiin kuuluisia iltamia. Alku ei ollut lupaava, kun tuli viestejä joiden mukaan sponsoreita on mahdoton saada.

Onneksi emme luovuttaneet. Sotkamon mhy:n toiminnanjohtaja Mika Korhonen otti kopin omalta osaltaan ja näin mukaan lähti kaksi muuta metsänhoitoyhdistystä Kainuun alueelta. Taisipa mennä vähän Pohjois-pohjanmaan puolellekin.  Sekä Rehti-Antin yrityksen lisäksi muutama liikeyrityskin.

Saatiin kasaan sellainen potti, jolla kustannetaan markkinointi, musiikki, tarjoilut linja-autokyydit. Tosin niin, että jokainen matkustaja maksaa edestakaisesta kyydistä 5 euron omavastuun. Tasarahalla ja käteisellä kuljettajalle autoon noustessaan. Ei ole paljon näillä polttoaineen hinnoilla.

Linja-autojen aikataulut ja kyytiin ilmoittautumisohjeet löytyvät meidän fb-sivuilta, myöhemmin netistä ja viikolla 39 metsänhoitoyhdistysten jäsenille postin mukana tulevasta Metsänomistaja-lehdestä sekä Sotkamon mhy:n nettisivuilta.

Ilmoittautumisaika päättyy 5.10. Koska jo nyt ovat kiireisimmät kyydin varanneet, ei kannata viime tinkaan ilmoittautumista jättää.

Sisäänpääsystä ei maksua peritä. Ennen vanhaan iltamailmoituksissa luki ”lopuksi puolitoista tuntia tanssia.”  Näissä iltamissa on tanssia lähes koko aika, tanssittamassa Hanna Hirvonen Haavekuva-orkesterinsa kanssa Kajaanista ja Sotkamo-iltamista tuttu, paikallinen Vaarojen Viulistit.

Alkujaan ajatuksena oli iltamien järjestäminen 30.9 tai 1.10. Sitten huomattiin hirvenmetsästyksen alkavan 1.10. viime vuodesta poiketen, niin siirsimme viikolla eli 8.10. iltamat järjestetään. Silloin hirvimiehet malttavat lähteä rentotumaan ja näillä lupamäärillä verrattuna hirvien määrään useampi seurue saanee lupansa käytettyä ensimmäisenä viikonloppuna kokonaan tai lähes kokonaan.

Lokakuussa on meillä yhdet tanssit 22.10. Näytelmäkulttuuria edustaa Maarit Peltomaan ja Juha Veijosen tähdittämän ”Pientä laittoa”-näytelmä 23.10. Se esitettiin viime keväänä Tökärillä ja yleisön pyynnöstä otimme näytelmän Napikselle.

Lippuja voi ostaa ennakkoon tanssi-iltoina tai Maaseutu- ja metsäväen iltamissa Napikselta.

Lokakuun 28.päivä on Naapurinvaaralla Vuokatti-Kvartetin juhlakonsertti. Viikko siitä eteenpäin on Kekritanssit ja viikko kekrin jälkeen tapahtuma, jollaista ei ennen ole ollut.

Naapurinvaaralla järjestetään Kainuun Kirjamessut 12.-13.11.  Järjestäjänä  on Sotkamon kunta.

Somessa on keskustelua aiheesta herännyt, asiatonta ja asiallistakin. Politiikalla tai millään suhmuroinnilla muutenkaan ei tämänkään asian kanssa ole mitään tekemistä. Kunnasta otettiin meihin yhteyttä ja yhdessä todettiin järjestämisen olevan mahdollista. Olen ymmärtänyt, ettei oikein muita sopivia paikkoja ollut tarjolla.

Viime vuonna kyseinen tapahtuma oli Kuhmossa. Yleisöä oli 150. Meidän vaatimaton tavoite on uusi yleisöennätys.

Sotkamon Nuorisoseuran vuoden 2022 toimintasuunnitelmaan kirjattiin yhteistyön lisääminen eri yhdistysten ja yhteisöjen kanssa. Edellä kerrotut tapahtumat edustavat juuri tätä toimintamallia parhaimmillaan unohtamatta Sotkamon Jymy-Pesistä, Karaokeklubia tai mobilisteja. Ei jäänyt pelkäksi sanahelinäksi tai paikallisiin lehtiin painetuiksi fraaseiksi toimintasuunnitelmamme kirjaus.  Kuten järjestötoimintaa, yhteisöllisyytä ja osallisuutta hehkuttavilla julistuksilla on tapana jäädä.

 

Pertti Granqvist

Naapurinvaaran Huvikeskus/Ohjelmisto- ja markkinointitiimi

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä