Hieno kulttuurielämys synnyttää mielikuvia. Sunnuntaina Naapurinvaaralla istuin kuuntelemassa Laulumatka-esitystä.  Pidin kovasti ja Kari Jokelaisen eri kielillä esittämiä lauluja kuunnellessani alkoi ajatus laukata kuin hevosenvarsat kesälaitumelle päästyään.

Laulumatkalaiset esittivät lauluja eri maista Euroopasta Atlantin ja Mustan Meren väliltä. Kuten kaikki tiedämme, Ukraina on Mustan Meren rannalla, juuri sen meren mihin venäläisen sotalaivan upottivat. Konsertissa Ukraina huomioitiin hienosti, rekvisiittana oli muun muassa Ukrainan lippu.

Lauluja kuunnellessa tuli mieleen ”Lili Marleenin” kohdalla, että millainenhan laulumatka syntyisi suomalaisista naisista kertovista lauluista.  Saariston Sirkasta ja Myrskyluodon Maijasta alkaen Ellin boksiin, sieltä Kotkan Ruusun luokse ja  sitten Lievestuoreen Liisaa katsomaan unohtamatta Lili Marleenin suomalaisversiota. Sehän oli tämä sota-ajan hitti Liisa Pien.  Irmalta kaivattiin lemmenlääkintää, Suhmuran Santran luo oli liian pitkä matka saatille ja Muhoksen Mimmiä muistellessa syömmeni niin ihanasti väräjää.

Muhoksen Mimmin luokse mentäisiin Oulujoki-humpan tahdissa ja Savonmuan Hilimaa katsomaan Kalakukon kyydillä.  Joensuun Elli meinasi ihan unohtua ja jostain löytyisi matkan varrella Salokylän pikku Merja. Oklisiko ollut, vaikka Ristijärveltä tai Liperistä. Sitten sinut näin Annabella ystäväin ja tangon ovat saaneet myös Aila ja Sinikka sekä punatukkainen tyttöni.

Ainut ystäväin oli myös kissanainen Kyllikki, josta Göstä Sunqvist kauloi, Kyllikki-valssissa on erilainen, näin lähestyvään veteraanien päivään soveltuva tempo.

Entäpä Doris reissunainen ja vanha nainen hunningolla. Oliko hän reippaiden humppien Irja vai Karjalan Marjaana? Lindalta tingattiin, ei kait hintaa, mutta Tiina oli niin onnellinen, kun pääsi naimisiin ja miehet onnellisia, jos Marilyn olisi riisunut jumpperin.

Annabellasta lauletaan myös tanssittavassa humpassa.

Tanssit alkavat valssilla, me aloitettiin Saariston Sirkalla ja päätetään tältä osin Leila-valssilla. 

 Lauantaina vapunaattona Naapurinvaaralla otetaan vappua vastaan ja heitetään hyvästit korona-ajalle tanssien. Siellä tavataan.

 

Arkistokuvia edellisten vapputanssien valmisteluista 2019 ja kyseisistä tansseista ja ensimmäisessä kuvassa Kari Jokelainen viime sunnuntain 24.4 esityksessä.

 

 

Pertti Granqvist.

Kirjoittaja on Naapurinvaaran Huvikeskuksen ohjelmisto- ja markkinointitiimin vetäjä.

 

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä