Kuhmon Lavatanssijat ry:n pikkujouluun lauantaina Naapurinvaaralla osallistuneet ihmettelivät jouluisen lumisia maisemia.  Muualla lunta ei ollut nimeksikään, mutta Naapurinvaaralla melkein haitaksi asti.

Paikallisen lumipeitteen sai aikaan Vuokatinrinteiden lumetus. Samalla lumettuivat Naapurinvaaran rinteet ja Vuokatinvaaran pohjoispuoli Paakintien varressa aina Sipolankylälle saakka ja vähän sivukin siitä.

Ilmatieteen laitos ei sademäärän arvioissa ollut laskettelurinteiden lumetusta huomioinut.  Tienkäyttäjän linjalle soittamalla saatiin auraus ja hiekoitus päätielle.

Kauden päätöstansseissa tanssittivat Sinitaivas ja Neitoset. Sinitaivaan rumpali ”Juhis” totesi viimeisen setin loppupuolella, ettei yhtään harmita pitkälle pistokeikalle Sotkamoon lähtö. Sinitaivaan bussi oli startannut pohjoista kohti jo aamulla varhain.

-Muusikon tuntipalkka tällä keikalla on 1,50 euroa, ”Juhis” sanoi.

Eikä yleisöäkään Sinitaivaan pistokeikka harmittanut. Sinitaivas oli lauantaina suorastaan liekeissä ja yleisöltä kehuja sateli roppakaupalla.

Pikkujouluporukka oli toivonut fuskyn soittamista jo ennen tanssien alkua. Neitoset toteutti toiveen ja pikkujouluun osallistuneet tanssivat Maija-Liisa Korhosen pidettyä ensin pikakurssin aiheesta.

Neitoset olivat myös vauhdissa ja tanssittavaa musiikkia ”suloisten myrkynkeittäjien” ollessa lauteilla tuli koko rahan edestä.

Ohjelmatoimistoa vaihtaneet Neitoset ovat nyt samassa ”tallissa” kuin Sinitaivas.

Yleisömääräksi tarkistuslaskennan jälkeen vahvistui 642.  Väkeä oli tullut niin etelästä, idästä, lännestä kuin pohjoisestakin.

Eräs seurue totesikin väkeä olleen melkein kuin ennen korona-aikaa.

Huvitilaisuus sujui muuten hyvin, mutta pikkujoulufiiliksissa linja-autossa tullut miesasiakas jatkoi matkaansa miekkataksin kyydissä. Häiriökäyttäyminen oli alkanut jo linja-autossa eikä järjestyksenvalvojilla ollut muuta mahdollisuutta kuin virkavallan paikalle soittaminen.

Kovin yleisiä eivät tällaiset tapaukset ole. Kyseinen tapaus oli toinen laatuaan tänä vuonna. Ongelmia oli myös tietoliikenneyhteyksien kanssa niin baarissa kuin lipunmyynnisssäkin. Ongelman syy ei ole tiedossa.

Kevätalven 2023 tanssikausi alkaa 25.2. Ohjelmisto löytyy muun muassa nettisivuiltamme.

Kiitos yleisölle, yhteistyökumppaneille ja tanssiyleisölle. Korona-ajasta olemme selvinneet ja tästä on hyvä jatkaa ensi vuoden puolella.

 

 

Teksti ja myöhemmin julkaistava video: Pertti Granqvist.

 

Kuvat: Maaria Haikola ja Pertti Granqvist.

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä